NASELLI, Vincenzo

NASELLI, Vincenzo  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 41 (tempo di esecuzione: 0.034 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
6-ago-2023 A novel microbiological approach to impact the aromatic composition of sour loquat beer Francesca N.Pirrone A.Gugino I.Prestianni R.Naselli V.Settanni L.Todaro A.Maggio A.Porrello A.Bruno M.Farina V.Passafiume R.Alfonzo A.Moschetti G.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Pirrone A.; Gugino I.; Prestianni R.; Naselli V.; Settanni L.; Todaro A.; Guzzon R.; Maggio A.; Porrello A.; Bruno M.; Farina V.; Passafiume R.; Alfonzo A.; Moschetti G.; Gaglio R.
6-ott-2023 Application of technological protocols on an industrial scale to improve Seville-style table olive production in Italy and Spain Alfonzo A.Craparo V.Prestianni R.Naselli V.Seminerio V.Pirrone A.Settanni L.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Craparo V.; Prestianni R.; Naselli V.; Seminerio V.; Pirrone A.; La Croce F.; Settanni L.; Moschetti G.; Francesca N.
1-set-2025 Bioprotection of Nocellara del Belice table olives: effects of Candida boidinii LC1 and Candida norvegica OC10 under different thermal storage conditions Antonio AlfonzoAlongi DavidePerricone GiulioNaselli VincenzoIrene DolceViola EnricoSettanni LucaMoschetti GiancarloNicola Francesca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Alfonzo, A.; Alongi, D.; Perricone, G.; Naselli, V.; Dolce, I.; Viola, E.; La Croce Francesco, ; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-set-2025 Bioprotective co-inoculation strategies for optimising the fermentation of Nocellara del Belice table olive Alongi DavidePerricone GiulioPirrone AntoninoNaselli VincenzoAzzurra VellaMicaela CarusiSettanni LucaMoschetti GiancarloFrancesca NicolaAlfonzo Antonio 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Alongi, D.; Perricone, G.; Pirrone, A.; Naselli, V.; Vella, A.; Carusi, M.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A.
1-gen-2024 Boosting post-harvest quality of 'Coscia' pears: Antioxidant-enriched coating and MAP storage Tinebra, IleniaPassafiume, RobertaCulmone, AlessandraPalazzolo, EristannaGarofalo, GiulianaNaselli, VincenzoAlfonzo, AntonioGaglio, RaimondoFarina, Vittorio 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Tinebra, Ilenia; Passafiume, Roberta; Culmone, Alessandra; Palazzolo, Eristanna; Garofalo, Giuliana; Naselli, Vincenzo; Alfonzo, Antonio; Gaglio, Raimondo; Farina, Vittorio
26-lug-2024 Co-inoculation approach combining lactic acid bacteria and yeasts to enhance the production of Nocellara del Belice green split table olives Alongi, DavidePirrone, AntoninoNaselli, VincenzoPrestianni, RosarioGaglio, RaimondoDe Pasquale, ClaudioSettanni, LucaAlfonzo, AntonioMoschetti, GiancarloFrancesca, Nicola + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alongi, Davide; Pirrone, Antonino; Naselli, Vincenzo; Prestianni, Rosario; Monte, Morgana; Gaglio, Raimondo; De Pasquale, Claudio; Settanni, Luca; Alfonzo, Antonio; Moschetti, Giancarlo; Francesca, Nicola
1-gen-2020 Diversity of Saccharomyces cerevisiae strains associated to racemes of Grillo grape variety Alfonzo A.Francesca N.Matraxia M.Craparo V.Naselli V.Mercurio V.Moschetti G. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Francesca N.; Matraxia M.; Craparo V.; Naselli V.; Mercurio V.; Moschetti G.
5-lug-2023 Effect of Glucose and Inactivated Yeast Additions on the Fermentation Performances of Lactiplantibacillus pentosus OM13 during the Production of Nocellara del Belice Table Olives Alfonzo A.Francesca N.Naselli V.Gaglio R.Corona O.Seminerio V.Settanni L.Moschetti G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Francesca N.; Naselli V.; Gaglio R.; Corona O.; Seminerio V.; Settanni L.; La Croce F.; Moschetti G.
1-gen-2025 Effect of Hot Air-Drying Technique on the Quality and Stability of Blood Orange Slices in Modified Atmosphere Packaging Roppolo, PasqualeCulmone, AlessandraPassafiume, RobertaPirrone, AntoninoTinebra, IleniaGugino, IgnazioMonte, MorganaNaselli, VincenzoFrancesca, NicolaGaglio, RaimondoDe Pasquale, ClaudioFarina, Vittorio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Roppolo, Pasquale; Culmone, Alessandra; Passafiume, Roberta; Pirrone, Antonino; Tinebra, Ilenia; Gugino, Ignazio; Monte, Morgana; Naselli, Vincenzo; Francesca, Nicola; Gaglio, Raimondo; De Pasquale, Claudio; Todaro, Aldo; Farina, Vittorio
1-dic-2021 Effects of different yeast strains, nutrients and glutathione-rich inactivated yeast addition on the aroma characteristics of Catarratto wines Alfonzo A.Prestianni R.Gaglio R.Matraxia M.Maggio A.Naselli V.Craparo V.Badalamenti N.Bruno M.Settanni L.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Prestianni R.; Gaglio R.; Matraxia M.; Maggio A.; Naselli V.; Craparo V.; Badalamenti N.; Bruno M.; Vagnoli P.; Settanni L.; Moschetti G.; Francesca N.
1-giu-2024 Enhancing the quality and safety of Nocellara del Belice green table olives produced using the Castelvetrano method Alfonzo A.Alongi D.Prestianni R.Pirrone A.Naselli V.Viola E.De Pasquale C.Gaglio R.Settanni L.Francesca N.Moschetti G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Alongi, D.; Prestianni, R.; Pirrone, A.; Naselli, V.; Viola, E.; De Pasquale, C.; La Croce, F.; Gaglio, R.; Settanni, L.; Francesca, N.; Moschetti, G.
1-gen-2025 Exploring the diversity of native Lachancea thermotolerans strains isolated by sugary extracts from manna ash to modulate the flavour of sour beers Pirrone, AntoninoNaselli, VincenzoPrestianni, RosarioSeminerio, VeneraGugino, Ignazio MariaViola, EnricoAmato, FilippoPorrello, AntonellaTodaro, AldoMaggio, AntonellaBruno, MaurizioGaglio, RaimondoSettanni, LucaSchicchi, RosarioMoschetti, GiancarloFrancesca, NicolaAlfonzo, Antonio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pirrone, Antonino; Naselli, Vincenzo; Prestianni, Rosario; Seminerio, Venera; Gugino, Ignazio Maria; Viola, Enrico; Amato, Filippo; Porrello, Antonella; Todaro, Aldo; Maggio, Antonella; Bruno, Maurizio; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca; Radici, Carmelo; Guzzon, Raffaele; Schicchi, Rosario; Moschetti, Giancarlo; Francesca, Nicola; Alfonzo, Antonio
1-gen-2025 How will artificial intelligence drive marketing in the beverage industry? - A bibliometric literature review Chinnici P.Bacarella S.Chironi S.Naselli V.Ingrassia M. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Chinnici, P.; Bacarella, S.; Chironi, S.; Naselli, V.; Ingrassia, M.
1-gen-2025 IMPACT OF SEQUENTIAL INOCULATION OF STARMERELLA LACTIS-CONDENSI, SACCHAROMYCES CEREVISIAE AND LACTIC ACID BACTERIA ON QUALITY OF NERELLO MASCALESE WINE IN SICILY Azzurra VellaVincenzo NaselliValentina CraparoAntonino PirroneEnrico ViolaIrene DolceGiulio PerriconeVenera SeminerioDavide AlongiMicaela CarusiAntonella PorrelloAntonella MaggioLuca SettanniGiancarlo MoschettiAntonio AlfonzoNicola Francesca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Vella, A.; Naselli, V.; Notarbartolo, G.; Craparo, V.; Pirrone, A.; Viola, E.; Dolce, I.; Perricone, G.; Seminerio, V.; Alongi, D.; Carusi, M.; Porrello, A.; Maggio, A.; Guzzon, R.; Krieger-Weber, S.; Ortiz-Julien, A.; Vagnoli, P.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Weidmann, S.; Alfonzo, A.; Francesca, N.
1-feb-2024 Impact of two new non-conventional yeasts, Candida oleophila and Starmerella lactis-condensi, isolated from sugar-rich substrates, on Frappato wine aroma Francesca N.Naselli V.Prestianni R.Pirrone A.Viola E.Settanni L.Maggio A.Vaglica A.Bruno M.Gristina L.Oliva D.Alfonzo A.Moschetti G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Naselli V.; Prestianni R.; Pirrone A.; Viola E.; Guzzon R.; Settanni L.; Maggio A.; Vaglica A.; Bruno M.; Gristina L.; Oliva D.; Ferranti G.; Notarbartolo G.; Alfonzo A.; Moschetti G.
10-feb-2023 Improving the Aromatic Profiles of Catarratto Wines: Impact of Metschnikowia pulcherrima and Glutathione-Rich Inactivated Yeasts Naselli V.Prestianni R.Badalamenti N.Matraxia M.Maggio A.Alfonzo A.Gaglio R.Settanni L.Bruno M.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Naselli V.; Prestianni R.; Badalamenti N.; Matraxia M.; Maggio A.; Alfonzo A.; Gaglio R.; Vagnoli P.; Settanni L.; Bruno M.; Moschetti G.; Francesca N.
16-ott-2022 Influence of indigenous Hanseniaspora uvarum and Saccharomyces cerevisiae from sugar-rich substrates on the aromatic composition of loquat beer Pirrone, AntoninoPrestianni, RosarioNaselli, VincenzoTodaro, AldoFarina, VittorioTinebra, IleniaBadalamenti, NataleMaggio, AntonellaGaglio, RaimondoSettanni, LucaBruno, MaurizioMoschetti, GiancarloAlfonzo, AntonioFrancesca, Nicola + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pirrone, Antonino; Prestianni, Rosario; Naselli, Vincenzo; Todaro, Aldo; Farina, Vittorio; Tinebra, Ilenia; Raffaele, Guzzon; Badalamenti, Natale; Maggio, Antonella; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca; Bruno, Maurizio; Moschetti, Giancarlo; Alfonzo, Antonio; Francesca, Nicola
1-gen-2025 INFLUENCE OF THE EARLY ADDITION OF BIO-ACTIVATORS ON LAG PHASE DURATION THROUGHOUT THE FIRST HOURS OF ALCOHOLIC FERMENTATION Enrico ViolaSimona ManuguerraVincenzo NaselliAntonino PirroneValentina CraparoAzzurra VellaRiccardo SavastanoFilippo AmatoVenera SeminerioDavide AlongiMicaela CarusiIrene DolceValeria GuarrasiGiulio PerriconeGiancarlo MoschettiAntonio AlfonzoConcetta MessinaNicola FrancescaNicola FrancescaDaniele OlivaLuca SettanniRaimondo Gaglio + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Viola, E.; Manuguerra, S.; Naselli, V.; Pirrone, A.; Guzzon, R.; Craparo, V.; Vella, A.; Savastano, R.; Amato, F.; Seminerio, V.; Alongi, D.; Carusi, M.; Dolce, I.; Guarrasi, V.; Perricone, G.; Moschetti, G.; Alfonzo, A.; Messina, C.; Francesca, N.; Francesca, N.; Oliva, D.; Settanni, L.; Gaglio, R.
1-gen-2025 Influence of yeast adaptation with bio-activators on the process of wine alcoholic fermentation Viola E.Naselli V.Craparo V.Amato F.Savastano R.Pirrone A.Vella A.Dolce I.Seminerio V.Carusi M.Arena R.Gaglio R.Settanni L.Moschetti G.Messina C. M.Francesca N.Alfonzo A.Manuguerra S. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Viola E.; Naselli V.; Craparo V.; Amato F.; Savastano R.; Pirrone A.; Vella A.; Dolce I.; Seminerio V.; Carusi M.; Arena R.; Gaglio R.; Guarrasi V.; Guzzon R.; Settanni L.; Moschetti G.; Messina C.M.; Francesca N.; Alfonzo A.; Manuguerra S.
1-gen-2025 INTERACTOME MODULATION OF MICROBIAL CONSORTIA TO INCREASE WINE SUSTAINABILITY: CASE STUDIES ON CATARRATTO WINE IN SICILY Vincenzo NaselliEnrico ViolaAntonino PirroneValentina CraparoAntonella PorrelloSeminerio VeneraMicaela CarusiDavide AlongiIrene DolceGiulio PerriconeSimona ManuguerraDaniele OlivaConcetta Maria MessinaLuca SettanniGiancarlo MoschettiAntonio AlfonzoNicola Francesca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Naselli, V.; Viola, E.; Pirrone, A.; Craparo, V.; Porrello, A.; Maggio, A.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Alongi, D.; Dolce, I.; Perricone, G.; Rocca, G.; Notarbartolo, G.; Manuguerra, S.; Krieger-Weber, S.; Vagnoli, P.; Ortiz-Julien, A.; Weidmann, S.; Guzzon, R.; Oliva, D.; Messina, C.M.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Alfonzo, A.; Francesca, N.