ALONGI, DAVIDE

ALONGI, DAVIDE  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 17 di 17 (tempo di esecuzione: 0.013 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-set-2025 Bioprotection of Nocellara del Belice table olives: effects of Candida boidinii LC1 and Candida norvegica OC10 under different thermal storage conditions Antonio AlfonzoAlongi DavidePerricone GiulioNaselli VincenzoIrene DolceViola EnricoSettanni LucaMoschetti GiancarloNicola Francesca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Alfonzo, A.; Alongi, D.; Perricone, G.; Naselli, V.; Dolce, I.; Viola, E.; La Croce Francesco, ; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-set-2025 Bioprotective co-inoculation strategies for optimising the fermentation of Nocellara del Belice table olive Alongi DavidePerricone GiulioPirrone AntoninoNaselli VincenzoAzzurra VellaMicaela CarusiSettanni LucaMoschetti GiancarloFrancesca NicolaAlfonzo Antonio 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Alongi, D.; Perricone, G.; Pirrone, A.; Naselli, V.; Vella, A.; Carusi, M.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A.
27-giu-2024 Co-inoculation approach combining lactic acid bacteria and yeasts to enhance the production of Nocellara del Belice green split table olives Davide AlongiAntonino PirroneValentina CraparoEnrico ViolaVenera SeminerioMicaela CarusiLuca SettanniNicola FrancescaGiancarlo MoschettiAntonio Alfonzo 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Davide Alongi, Antonino Pirrone, Valentina Craparo, Enrico Viola, Venera Seminerio, Micaela Carusi, Luca Settanni, Nicola Francesca, Giancarlo Moschetti, Antonio Alfonzo
26-lug-2024 Co-inoculation approach combining lactic acid bacteria and yeasts to enhance the production of Nocellara del Belice green split table olives Alongi, DavidePirrone, AntoninoNaselli, VincenzoPrestianni, RosarioGaglio, RaimondoDe Pasquale, ClaudioSettanni, LucaAlfonzo, AntonioMoschetti, GiancarloFrancesca, Nicola + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alongi, Davide; Pirrone, Antonino; Naselli, Vincenzo; Prestianni, Rosario; Monte, Morgana; Gaglio, Raimondo; De Pasquale, Claudio; Settanni, Luca; Alfonzo, Antonio; Moschetti, Giancarlo; Francesca, Nicola
1-giu-2024 Enhancing the quality and safety of Nocellara del Belice green table olives produced using the Castelvetrano method Alfonzo A.Alongi D.Prestianni R.Pirrone A.Naselli V.Viola E.De Pasquale C.Gaglio R.Settanni L.Francesca N.Moschetti G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Alongi, D.; Prestianni, R.; Pirrone, A.; Naselli, V.; Viola, E.; De Pasquale, C.; La Croce, F.; Gaglio, R.; Settanni, L.; Francesca, N.; Moschetti, G.
1-gen-2025 IMPACT OF SEQUENTIAL INOCULATION OF STARMERELLA LACTIS-CONDENSI, SACCHAROMYCES CEREVISIAE AND LACTIC ACID BACTERIA ON QUALITY OF NERELLO MASCALESE WINE IN SICILY Azzurra VellaVincenzo NaselliValentina CraparoAntonino PirroneEnrico ViolaIrene DolceGiulio PerriconeVenera SeminerioDavide AlongiMicaela CarusiAntonella PorrelloAntonella MaggioLuca SettanniGiancarlo MoschettiAntonio AlfonzoNicola Francesca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Vella, A.; Naselli, V.; Notarbartolo, G.; Craparo, V.; Pirrone, A.; Viola, E.; Dolce, I.; Perricone, G.; Seminerio, V.; Alongi, D.; Carusi, M.; Porrello, A.; Maggio, A.; Guzzon, R.; Krieger-Weber, S.; Ortiz-Julien, A.; Vagnoli, P.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Weidmann, S.; Alfonzo, A.; Francesca, N.
23-set-2025 In-depth microbial analysis of Sant’Agostino table olives flavored with wild fennel (Foeniculum vulgare Mill., 1768) Perricone GiulioAlongi DavidePirrone AntoninoSeminerio VeneraCraparo ValentinaFrancesca NicolaSettanni LucaMoschetti GiancarloAlfonzo Antonio + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Perricone, G.; Alongi, D.; Pirrone, A.; Franciosi, E.; Seminerio, V.; Craparo, V.; Francesca, N.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Alfonzo, A.
1-gen-2025 INFLUENCE OF THE EARLY ADDITION OF BIO-ACTIVATORS ON LAG PHASE DURATION THROUGHOUT THE FIRST HOURS OF ALCOHOLIC FERMENTATION Enrico ViolaSimona ManuguerraVincenzo NaselliAntonino PirroneValentina CraparoAzzurra VellaRiccardo SavastanoFilippo AmatoVenera SeminerioDavide AlongiMicaela CarusiIrene DolceValeria GuarrasiGiulio PerriconeGiancarlo MoschettiAntonio AlfonzoConcetta MessinaNicola FrancescaNicola FrancescaDaniele OlivaLuca SettanniRaimondo Gaglio + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Viola, E.; Manuguerra, S.; Naselli, V.; Pirrone, A.; Guzzon, R.; Craparo, V.; Vella, A.; Savastano, R.; Amato, F.; Seminerio, V.; Alongi, D.; Carusi, M.; Dolce, I.; Guarrasi, V.; Perricone, G.; Moschetti, G.; Alfonzo, A.; Messina, C.; Francesca, N.; Francesca, N.; Oliva, D.; Settanni, L.; Gaglio, R.
1-gen-2025 INTERACTOME MODULATION OF MICROBIAL CONSORTIA TO INCREASE WINE SUSTAINABILITY: CASE STUDIES ON CATARRATTO WINE IN SICILY Vincenzo NaselliEnrico ViolaAntonino PirroneValentina CraparoAntonella PorrelloSeminerio VeneraMicaela CarusiDavide AlongiIrene DolceGiulio PerriconeSimona ManuguerraDaniele OlivaConcetta Maria MessinaLuca SettanniGiancarlo MoschettiAntonio AlfonzoNicola Francesca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Naselli, V.; Viola, E.; Pirrone, A.; Craparo, V.; Porrello, A.; Maggio, A.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Alongi, D.; Dolce, I.; Perricone, G.; Rocca, G.; Notarbartolo, G.; Manuguerra, S.; Krieger-Weber, S.; Vagnoli, P.; Ortiz-Julien, A.; Weidmann, S.; Guzzon, R.; Oliva, D.; Messina, C.M.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Alfonzo, A.; Francesca, N.
1-gen-2025 LARGE-SCALE APPLICATION OF LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM IN THE WINEMAKING PROCESS OF NERO D'AVOLA AND PETIT VERDOT GRAPES IN SICILY Antonino PirroneVincenzo NaselliValentina CraparoEnrico ViolaFilippo AmatoAzzurra VellaIrene DolceDavide AlongiGiulio PerriconeVenera SeminerioMicaela CarusiRaimondo GaglioDaniele OlivaLuca SettanniGiancarlo MoschettiNicola FrancescaAntonio Alfonzo 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Pirrone, A.; Naselli, V.; Craparo, V.; Viola, E.; Amato, F.; Vella, A.; Dolce, I.; Alongi, D.; Perricone, G.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Gaglio, R.; Oliva, D.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A.
1-gen-2025 METABOLOMIC FINGERPRINTING STUDIES OF STARMERELLA LACTIS-CONDENSI (A NOVEL WINE YEAST SPECIES) AND LACHANCEA THERMOTOLERANS: EFFECTS ON SENSORY QUALITY AND ACIDITY OF CATARRATTO AND SYRAH WINES IN SICILY Nicola FrancescaVincenzo NaselliEnrico ViolaAntonino PirroneValentina CraparoAntonella PorrelloAntonella MaggioDavide AlongiIrene DolceGiulio PerriconeSeminerio VeneraMicaela CarusiSimona ManuguerraDaniele OlivaMaria Concetta MessinaLuca SettanniGiancarlo MoschettiAntonio Alfonzo + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Francesca, N.; Naselli, V.; Viola, E.; Pirrone, A.; Craparo, V.; Porrello, A.; Maggio, A.; Alongi, D.; Dolce, I.; Perricone, G.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Rocca, G.; Notarbartolo, G.; Manuguerra, S.; Krieger-Weber, S.; Vagnoli, P.; Weidmann, S.; Guzzon, R.; Oliva, D.; Julien-Ortiz, A.; Messina, C.M.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Alfonzo, A.
1-gen-2025 MONITORING AND IDENTIFICATION OF BRETTANOMYCES BRUXELLENSIS IN YOUNG PORTUGUESE RED WINES Irene DolceAzzurra VellaVincenzo NaselliValentina CraparoAntonino PirroneEnrico ViolaGiulio PerriconeVenera SeminerioDavide AlongiMicaela CarusiLuca SettanniGiancarlo MoschettiAntonio AlfonzoNicola Francesca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Dolce, I.; Vella, A.; Naselli, V.; Craparo, V.; Pirrone, A.; Viola, E.; Perricone, G.; Seminerio, V.; Alongi, D.; Carusi, M.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Alfonzo, A.; Francesca, N.; Manuel Ferreira, M.
29-ott-2025 Polyphasic Characterisation of Microbiota Associated with Sant'Agostino Table Olives Flavoured with Foeniculum vulgare Alfonzo, AntonioGaglio, RaimondoAlongi, DavidePerricone, GiulioGarofalo, GiulianaPrestianni, RosarioNaselli, VincenzoPirrone, AntoninoFrancesca, NicolaMoschetti, GiancarloSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Gaglio, R.; Alongi, D.; Franciosi, E.; Perricone, G.; Garofalo, G.; Prestianni, R.; Naselli, V.; Pirrone, A.; Francesca, N.; Moschetti, G.; Settanni, L.
27-giu-2024 Technological affinity index for interaction between lactic acid bacteria and Saccharomyces cerevisiae strains to modulate the fruity and floreal aroma of Catarratto wine Vincenzo NaselliAntonino PirroneEnrico ViolaVenera SeminerioValentina CraparoMicaela CarusiDavide AlongiAntonella PorrelloAntonella MaggioAntonio AlfonzoLuca SettanniGiancarlo MoschettiNicola Francesca 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Vincenzo Naselli; Antonino Pirrone; Enrico Viola; Venera Seminerio; Valentina Craparo; Micaela Carusi; Davide Alongi; Antonella Porrello; Antonella Maggio; Antonio Alfonzo; Luca Settanni; Giancarlo Moschetti; Nicola Francesca
1-gen-2025 The impact of a Saccharomyces cerevisiae bio-protective strain during cold static clarification on Catarratto wine Viola, EnricoNaselli, VincenzoPrestianni, RosarioPirrone, AntoninoPorrello, AntonellaAmato, FilippoSavastano, RiccardoMaggio, AntonellaCarusi, MicaelaSeminerio, VeneraCraparo, ValentinaVella, AzzurraAlongi, DavideSettanni, LucaFrancesca, NicolaAlfonzo, Antonio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Viola, Enrico; Naselli, Vincenzo; Prestianni, Rosario; Pirrone, Antonino; Porrello, Antonella; Amato, Filippo; Savastano, Riccardo; Maggio, Antonella; Carusi, Micaela; Seminerio, Venera; Craparo, Valentina; Vella, Azzurra; Alongi, Davide; Settanni, Luca; Notarbartolo, Giuseppe; Francesca, Nicola; Alfonzo, Antonio
10-mar-2025 Use of non-conventional yeasts for enhancing the sensory quality of craft beer Pirrone A.Naselli V.Gugino I. M.Porrello A.Viola E.Craparo V.Vella A.Alongi D.Seminerio V.Carusi M.Amato F.Gaglio R.Settanni L.Maggio A.Moschetti G.Francesca N.Alfonzo A. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pirrone A.; Naselli V.; Gugino I.M.; Porrello A.; Viola E.; Craparo V.; Vella A.; Alongi D.; Seminerio V.; Carusi M.; Radici C.; Amato F.; Guzzon R.; Todaro A.; Gaglio R.; Settanni L.; Maggio A.; Moschetti G.; Francesca N.; Alfonzo A.
1-gen-2025 YEASTS ISOLATED FROM HIGH-SUGAR MATRICES (MANNA AND HONEY) AND GRAPE AS POTENTIAL STARTERS FOR PRODUCING TRADITIONAL SPARKLING WINES IN SICILY Valentina CraparoVincenzo NaselliEnrico ViolaAzzurra VellaAntonino PirroneAntonella PorrelloAntonella MaggioVenera SeminerioMicaela CarusiDavide AlongiIrene DolceGiulio PerriconeSimona ManuguerraConcetta Maria MessinaLuca SettanniGiancarlo MoschettiAntonio AlfonzoNicola Francesca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Craparo, V.; Naselli, V.; Viola, E.; Vella, A.; Pirrone, A.; Porrello, A.; Maggio, A.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Alongi, D.; Dolce, I.; Perricone, G.; Rocca, G.; Notarbartolo, G.; Manuguerra, S.; Krieger-Weber, S.; Vagnoli, P.; Guzzon, R.; Messina, C.M.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Alfonzo, A.; Francesca, N.