ALFONZO, Antonio

ALFONZO, Antonio  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 95 (tempo di esecuzione: 0.1 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-gen-2008 "In vitro" antagonism of a grapevine endophytic bacillus subtilis strain towards "esca" fungi ALFONZO, AntonioTORTA, LivioBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo + 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) ALFONZO A; VENTORINO V; TORTA L; BURRUANO S; MOSCHETTI G
1-gen-2007 "In vitro" antagonism of a grapevine endophytic Bacillus subtilis strain towards "esca" fungi. ALFONZO, AntonioTORTA, LivioBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo + 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) ALFONZO A; VENTORINO V; TORTA L; BURRUANO S; MOSCHETTI G
1-gen-2005 "In vitro" antagonism towards Plasmopara viticola from an endophyte Acremonium sp. in grapevine BURRUANO, SantaALFONZO, AntonioLO PICCOLO, SandraTORTA, Livio + 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) BURRUANO S; ALFONZO A; LO PICCOLO S; TORTA L; MORETTI M; ASSANTE G
1-gen-2012 A simple and rapid DNA extraction method from leaves of grapevine suitable for polymerase chain reaction analysis. LO PICCOLO, SandraALFONZO, AntonioCONIGLIARO, GaetanoMOSCHETTI, GiancarloBURRUANO, Santa + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Lo Piccolo, S; Alfonzo, A; Conigliaro, G; Moschetti, G; Burruano, S; Barone, A
1-gen-2010 Alterazioni del legno della vite: prime osservazioni in areali della Sicilia occidentale CONIGLIARO, GaetanoALFONZO, AntonioMONDELLO, VincenzoTORTA, LivioBURRUANO, Santa 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Conigliaro, G; Alfonzo, A; Mondello, V; Torta, L; Burruano, S
1-gen-2008 Alterazioni del legno della vite: prime osservazioni in areali della Sicilia occidentale. CONIGLIARO, GaetanoALFONZO, AntonioMONDELLO, VincenzoTORTA, LivioBURRUANO, Santa 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) Conigliaro, G; Alfonzo, A; Mondello, V; Torta, L; Burruano, S
1-gen-2015 An innovative method to produce green table olives based on "pied de cuve" technology MARTORANA, AlessandraALFONZO, AntonioSETTANNI, LucaCORONA, OnofrioCARUSO, TizianoMOSCHETTI, GiancarloFRANCESCA, Nicola + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Martorana, A.; Alfonzo, A.; Settanni, L.; Corona, O.; la Croce, F.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-gen-2013 An integrated technological approach to the selection of lactic acid bacteria of flour origin for sourdough production SETTANNI, LucaALFONZO, AntonioCORONA, OnofrioMICELI, AlessandroMOSCHETTI, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Settanni, L; Ventimiglia, G; Alfonzo, A; Corona, O; Miceli, A; Moschetti, G
1-gen-2009 Antagonism of Bacillus subtilis strain AG1 against vine wood fungal pathogens ALFONZO, AntonioCONIGLIARO, GaetanoTORTA, LivioBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista ALFONZO, A; CONIGLIARO, G; TORTA, L; BURRUANO, S; MOSCHETTI, G
1-gen-2008 Antagonism of the endophytic Bacillus subtilis strain AG1 to fungal pathogens that cause tracheomycotic deterioration of wine wood ALFONZO, AntonioCONIGLIARO, GaetanoTORTA, LivioBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) ALFONZO A; CONIGLIARO G; TORTA L; BURRUANO S; MOSCHETTI G
1-gen-2009 Antagonistic activity of Bacillus subtilis strain AG1 against fungal microorganisms associated with Vitis vinifera. ALFONZO, AntonioCONIGLIARO, GaetanoTORTA, LivioBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) Alfonzo, A; Conigliaro, G; Torta, L; Burruano, S; Moschetti, G
1-gen-2012 Antifungal peptides produced by Bacillus amyloliquefaciens AG1 active against grapevine fungal pathogens ALFONZO, AntonioLO PICCOLO, SandraCONIGLIARO, GaetanoBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Lo Piccolo, S.; Conigliaro, G.; Ventorino, V.; Burruano, S.; Moschetti, G.
1-gen-2009 Antimycotic activity of Bacillus amyloliquefaciens against fungi of vineyards soil origin ALFONZO, AntonioCONIGLIARO, GaetanoMONDELLO, VincenzoFRANCESCA, NicolaBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo + 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) Alfonzo, A; Conigliaro, G; Ventorino, V; Mondello, V; Francesca, N; Burruano, S; Moschetti, G
1-gen-2018 Approaches to improve the growth of the starter lactic acid bacterium OM13 during the early stages of green Spanish-style table olive production Alfonzo, A.Settanni, L.Matraxia, M.Corona, O.Caruso, T.Moschetti, G.Francesca, N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Martorana, A.; Settanni, L.; Matraxia, M.; Corona, O.; Vagnoli, P.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-gen-2005 Aspergillia and Penicillia on grapes in some Sicilian vineyards BURRUANO, SantaTORTA, LivioCONIGLIARO, GaetanoMONDELLO, VincenzoLO PICCOLO, SandraALFONZO, Antonio 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) BURRUANO S; TORTA L; CONIGLIARO G; MONDELLO V; LO PICCOLO S; ALFONZO A
1-gen-2014 Attività antifungina e composizione chimica di oli essenziali estratti da agrumi coltivati in Sicilia. RANDAZZO, WalterALFONZO, AntonioGERMANA', MariaGUARRASI, ValeriaSETTANNI, LucaPALAZZOLO, EristannaMOSCHETTI, Giancarlo + 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) Randazzo, W; Alfonzo, A; Germanà M; Guarrasi, V; Settanni, L; Palazzolo, E; Moschetti, M; San Biagio, PL;Moschetti, G
1-gen-2015 Biological activity of Bacillus spp. evaluated on eggs and larvae of red palm weevil Rhynchophorus ferrugineus FRANCESCA, NicolaALFONZO, AntonioLO VERDE, GabriellaSETTANNI, LucaSINACORI, MilkoMOSCHETTI, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista FRANCESCA, N; ALFONZO, A; LO VERDE, G; SETTANNI, L; SINACORI, M; LUCIDO, P; MOSCHETTI, G
1-gen-2003 Breve nota: funghi associati a marciumi anomali in acini d'uva. TORTA, LivioALFONZO, AntonioBURRUANO, Santa 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Torta, L; Alfonzo, A; Burruano, S
1-gen-2022 Cellulolytic bacteria joined with deproteinized whey decrease carbon to nitrogen ratio and improve stability of compost from wine production chain by-products Alfonzo A.Laudicina V. A.Muscarella S. M.Badalucco L.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Laudicina V.A.; Muscarella S.M.; Badalucco L.; Moschetti G.; Spano G.M.; Francesca N.
1-gen-2019 Characteristics of sourdoughs and baked pizzas as affected by starter culture inoculums Francesca, NicolaGaglio, RaimondoAlfonzo, AntonioCorona, OnofrioMoschetti, GiancarloSettanni, Luca 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Gaglio R.; Alfonzo A.; Corona O.; Moschetti G.; Settanni L.