MATRAXIA, Michele

MATRAXIA, Michele  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 16 di 16 (tempo di esecuzione: 0.036 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-gen-2018 Approaches to improve the growth of the starter lactic acid bacterium OM13 during the early stages of green Spanish-style table olive production Alfonzo, A.Settanni, L.Matraxia, M.Corona, O.Caruso, T.Moschetti, G.Francesca, N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Martorana, A.; Settanni, L.; Matraxia, M.; Corona, O.; Vagnoli, P.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-gen-2022 Biotechnological innovations in fermentation process of brewing and honey-based beverages industry MATRAXIA, Michele 04 - Tesi di dottorato::4.2 Tesi di dottorato -
1-gen-2020 Diversity of Saccharomyces cerevisiae strains associated to racemes of Grillo grape variety Alfonzo A.Francesca N.Matraxia M.Craparo V.Naselli V.Mercurio V.Moschetti G. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Francesca N.; Matraxia M.; Craparo V.; Naselli V.; Mercurio V.; Moschetti G.
1-gen-2021 Effects of different yeast strains, nutrients and glutathione-rich inactivated yeast addition on the aroma characteristics of Catarratto wines Alfonzo A.Prestianni R.Gaglio R.Matraxia M.Maggio A.Naselli V.Craparo V.Badalamenti N.Bruno M.Settanni L.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Prestianni R.; Gaglio R.; Matraxia M.; Maggio A.; Naselli V.; Craparo V.; Badalamenti N.; Bruno M.; Vagnoli P.; Settanni L.; Moschetti G.; Francesca N.
1-gen-2019 Fermented Honey and Manna Ash Products: Novel Ecological Niches of Wine Yeasts Nicola FrancescaAntonio AlfonzoGiancarlo MoschettiLuca SettanniVincenzo MercurioAlessio CiminataRosario PrestianniMichele Matraxia + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Nicola Francesca, Antonio Alfonzo, Giancarlo Moschetti, Luca Settanni, Vincenzo Naselli, Giacomo Spanò, Vincenzo Mercurio, Alessio Ciminata, Rosario Prestianni, Michele Matraxia
10-feb-2023 Improving the Aromatic Profiles of Catarratto Wines: Impact of Metschnikowia pulcherrima and Glutathione-Rich Inactivated Yeasts Naselli V.Prestianni R.Badalamenti N.Matraxia M.Maggio A.Alfonzo A.Gaglio R.Settanni L.Bruno M.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Naselli V.; Prestianni R.; Badalamenti N.; Matraxia M.; Maggio A.; Alfonzo A.; Gaglio R.; Vagnoli P.; Settanni L.; Bruno M.; Moschetti G.; Francesca N.
1-gen-2018 Influence of salt of different origin on the microbiological characteristics, histamine generation and volatile profile of salted anchovies (Engraulis encrasicolus L.) Alfonzo, AntonioGaglio, RaimondoFrancesca, NicolaBarbera, MarcellaSaiano, FilippoSantulli, AndreaMatraxia, MicheleMoschetti, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, Antonio; Gaglio, Raimondo; Francesca, Nicola*; Barbera, Marcella; Saiano, Filippo; Santulli, Andrea; Matraxia, Michele; Rallo, Francesco; Moschetti, Giancarlo
1-gen-2019 Le proprietà sensoriali delle birre artigianali legate ai microrganismi della fermentazione MATRAXIA, MicheleCIMINATA, AlessioAntonio AlfonzoGiancarlo MoschettiNicola Francesca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Michele Matraxia, Alessio Ciminata, Antonio Alfonzo, Giancarlo Moschetti, Rosa Guarcello, Nicola Francesca
1-gen-2021 Monitoring commercial starter culture development in presence of red grape pomace powder to produce polyphenol-enriched fresh ovine cheeses at industrial scale level Barbaccia P.Busetta G.Matraxia M.Craparo V.Moschetti G.Francesca N.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Busetta G.; Matraxia M.; Sutera A.M.; Craparo V.; Moschetti G.; Francesca N.; Settanni L.; Gaglio R.
1-gen-2021 Non-conventional yeasts from fermented honey by-products: Focus on Hanseniaspora uvarum strains for craft beer production Matraxia M.Alfonzo A.Prestianni R.Francesca N.Gaglio R.Todaro A.Alfeo V.Columba P.Settanni L.Moschetti G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Matraxia M.; Alfonzo A.; Prestianni R.; Francesca N.; Gaglio R.; Todaro A.; Alfeo V.; Perretti G.; Columba P.; Settanni L.; Moschetti G.
1-ago-2021 Sourdough “ciabatta” bread enriched with powdered insects: Physicochemical, microbiological, and simulated intestinal digesta functional properties Gaglio R.Barbera M.Tesoriere L.Busetta G.Matraxia M.Attanzio A.Restivo I.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Barbera M.; Tesoriere L.; Osimani A.; Busetta G.; Matraxia M.; Attanzio A.; Restivo I.; Aquilanti L.; Settanni L.
1-gen-2019 Sustainable sparkling base wines obtained from waste matrices of the wine and honey supply chain Francesca N.Alfonzo A.Gaglio R.Settanni L.Ciminata A.Matraxia M. + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Francesca, N., Alfonzo, A., Gaglio, R., Settanni, L., Ciminata, A., Matraxia, M., Naselli, V.
1-gen-2022 Technological screening and application of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from fermented honey by-products for the sensory improvement of Spiritu re fascitrari, a typical Sicilian distilled beverage Francesca N.Gaglio R.Matraxia M.Naselli V.Prestianni R.Settanni L.Badalamenti N.Columba P.Bruno M.Maggio A.Alfonzo A.Moschetti G. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Gaglio R.; Matraxia M.; Naselli V.; Prestianni R.; Settanni L.; Badalamenti N.; Columba P.; Bruno M.; Maggio A.; Alfonzo A.; Moschetti G.
7-feb-2022 Use of Hanseniaspora uvarum and a novel strain of Saccharomyces cerevisiae isolated from manna ash to produce loquat beer PIRRONE, AntoninoMATRAXIA, MichelePRESTIANNI, RosarioTINEBRA, IleniaFARINA, VittorioGAGLIO, RaimondoALFONZO, AntonioNASELLI, VincenzoMOSCHETTI, GiancarloFRANCESCA, Nicola + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume PIRRONE, Antonino; MATRAXIA, Michele; PRESTIANNI, Rosario; TINEBRA, Ilenia; FARINA, Vittorio; GUZZON, Raffaele; GAGLIO, Raimondo; ALFONZO, Antonio; NASELLI, Vincenzo; MOSCHETTI, Giancarlo; FRANCESCA, Nicola
1-gen-2019 Use of selected indigenous yeasts from racemes of Grillo grape variety to improve the production of sparkling base wine Francesca N.Alfonzo A.Moschetti G.Prestianni R.Matraxia M. + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Francesca, N., Alfonzo, A., Moschetti, G., Prestianni, R., Spanò, G.M., Mercurio, V., Matraxia, M.
1-ott-2022 Use of sequentially inoculation of Saccharomyces cerevisiae and Hanseniaspora uvarum strains isolated from honey by-products to improve and stabilize the quality of mead produced in Sicily Prestianni, RosarioMatraxia, MicheleNaselli, VincenzoPirrone, AntoninoBadalamenti, NataleIngrassia, MarziaGaglio, RaimondoSettanni, LucaColumba, PietroMaggio, AntonellaBruno, MaurizioFrancesca, NicolaMoschetti, GiancarloAlfonzo, Antonio 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Prestianni, Rosario; Matraxia, Michele; Naselli, Vincenzo; Pirrone, Antonino; Badalamenti, Natale; Ingrassia, Marzia; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca; Columba, Pietro; Maggio, Antonella; Bruno, Maurizio; Francesca, Nicola; Moschetti, Giancarlo; Alfonzo, Antonio