TINEBRA, Ilenia
TINEBRA, Ilenia
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production
2023-10-11 Viola, Enrico; Buzzanca, Carla; Tinebra, Ilenia; Settanni, Luca; Farina, Vittorio; Gaglio, Raimondo; Di Stefano, Vita
Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage
2021-12-16 Passafiume R.; Gugliuzza G.; Gaglio R.; Busetta G.; Tinebra I.; Sortino G.; Farina V.
Analysis of aroma compounds of nine autochthonous and non-autochthonous loquat cultivars grown in Sicily
2021-11-11 Planeta D.; Farina V.; Bambina P.; Tinebra I.; Passafiume R.; Cinquanta L.; Corona O.
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE
2023-05-29 Vita Di Stefano, Carla Buzzanca, Ilenia Tinebra, Roberta Passafiume, Vittorio Farina
Avocado “born in Sicily”, gli agricoltori scommettono su questa produzione
2021-02-01 Ilenia Tinebra, Dario Scuderi, Francesco D’Ippolito, Alessandro Ruggeri, Eristanna Palazzolo, Vittorio Farina
Caffè, buone prospettive per la coltivazione in ambiente protetto
2023-07-01 Dario Scuderi; Ilenia Tinebra; Giovanni Gugliuzza; Vittorio Farina
Can Dried Fruits Replace Unhealthy Snacking among Millennials? An Empirical Study on Dried Fruit Consumption in Italy
2023-04-23 Testa R.; Rizzo G.; Schifani G.; Tinebra I.; Farina V.; Vella F.; Migliore G.
Chemical composition and anti-radical properties of coffee cherry cultivated in Mediterranean climate
2023-01-01 Di Stefano V.; Buzzanca C.; Ruvutuso F.; Scuderi D.; Palazzolo E.; Gugliuzza G.; Tinebra I.; Farina V.
Chemical–Physical, sensory analyses and consumers’ quality perception of local vs. imported loquat fruits: a sustainable development perspective
2020-01-01 Testa R; Migliore G; Schifani G; Tinebra I; Farina V
Comparing different application procedures of the water drop penetration time test to assess soil water repellency in a fire affected Sicilian area
2019-01-01 Tinebra, Ilenia; Alagna, Vincenzo; Iovino, Massimo; Bagarello, Vincenzo*
Da scarto alimentare a nuova risorsa una seconda vita per i piccoli frutti
2023-06-01 Pasquale Roppolo; Giulia Salsi; Serena Bellitti; Matteo Mezzano; Alessandra Culmone; Roberta Passafiume; Ilenia Tinebra; Dario Scuderi; Giuseppe Sortino; Vittorio Farina
Dai semi di nespolo un film biosostenibile per aumentare la shelf-life del lampone
2023-06-01 Alessandra Culmone; Serena Bellitti; Matteo Mezzano; Giulia Salsi; Pasquale Roppolo; Antonino Pirrone; Roberta Passafiume; Ilenia Tinebra; Dario Scuderi; Giuseppe Sortino; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Vittorio Farina
Edible Coating a base di idrolato e di olio essenziale di origano per ridurre il decadimento postraccolta in frutti di papaya
2023-01-01 Alessandra Culmone, Giulia Mirabile, Ilenia Tinebra, Marco Michelozzi, Alessandra Carrubba, Maria Grazia Bellardi, Vittorio Farina, Gianfranco Romanazzi, Livio Torta
Effect of Different Modified Atmosphere Packaging on the Quality of Mulberry Fruit (Morus alba L. cv Kokuso 21)
2021-01-01 Tinebra, Ilenia; Sortino, Giuseppe; Inglese, Paolo; Fretto, Silvia; Farina, Vittorio
Effects of Argon-Based and Nitrogen-Based Modified Atmosphere Packaging Technology on the Quality of Pomegranate (Punica granatum L. cv. Wonderful) Arils
2021-01-01 Tinebra, Ilenia; Scuderi, Dario; Sortino, Giuseppe; Inglese, Paolo; Farina, Vittorio
Effects of Tray-Drying on the Physicochemical, Microbiological, Proximate, and Sensory Properties of White- and Red-Fleshed Loquat (Eriobotrya Japonica Lindl.) Fruit
2022-02-21 Ilenia Tinebra; Roberta Passafiume; Dario Scuderi; Antonino Pirrone; Raimondo Gaglio; Eristanna Palazzolo; Vittorio Farina
Effetti della disidratazione convettiva e successiva conservazione in atmosfera modificata su frutti di arancia rossa di Sicilia
2023-01-01 Pasquale Roppolo, Roberta Passafiume, Ilenia Tinebra, Vincenzo Guarino, Alessandro Ruggeri, Antonino Pirrone, Raimondo Gaglio, Eristanna Palazzolo, Paolo Inglese, Vittorio Farina.
Effetti della disidratazione in corrente di aria calda e dell’atmosfera modificata sulla qualità di frutti di mango
2023-01-01 Ilenia Tinebra; Roberta Passafiume; Alessandra Culmone; Pasquale Roppolo; Alessandro Ruggeri; Raimondo Gaglio; Antonino Pirrone; Eristanna Palazzolo; Cristina Besada; Vittorio Farina
Effetti della tecnologia Modified Atmosphere Packaging a base di argon sulla qualità degli arilli di melograno (Punica granatum L. cv. Wonderful)
2021-06-01 Tinebra I., Scuderi D., Sortino G., Farina V.
Effetto di diversi trattamenti Modified Atmosphere Packaging (MAP) sulla qualità di frutti di gelso (Morus alba L. cv Kokuso 21)
2021-06-01 Tinebra I., Scuderi D., Sortino G., Inglese P., Farina V.