BUZZANCA, CARLA
BUZZANCA, CARLA
Scienze e Tecnologie Biologiche Chimiche e Farmaceutiche
A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production
2023-10-11 Viola, Enrico; Buzzanca, Carla; Tinebra, Ilenia; Settanni, Luca; Farina, Vittorio; Gaglio, Raimondo; Di Stefano, Vita
A systematic review on Cynara cardunculus L.: bioactive compounds, nutritional properties and food-industry applications of a sustainable food
2024-11-03 Carla Buzzanca; Vita Di Stefano; Angela D’Amico; Alessandro Gallina; Maria Grazia Melilli
Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata
2024-03-01 Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano
Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera
2024-01-01 Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano
Analysis of the amino acid profile of red and white graphs winery by-products from western Sicily
2024-05-06 Buzzanca C.; Mauro M.; Vazzana M.; Todaro A.; Arizza V.; Lucarini M.; Durazzo A.; Di Stefano V.
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE
2023-05-29 Vita Di Stefano, Carla Buzzanca, Ilenia Tinebra, Roberta Passafiume, Vittorio Farina
BROILER CHICKENS AND THEIR HEALTH STATUS IN FARM: WINE WASTE, AN ADDED VALUE ON FEEDING
2023-04-27 Manuela MAURO, Mirella VAZZANA, Erika CORAZZA, Ignazio RESTIVO, Simone RUSSELLO, Alessandro ATTANZIO, Vita DI STEFANO, Antonio FABBRIZIO, Claudio GARGANO, Dario D’EMANUELE, Carla BUZZANCA, Aiti VIZZINI, Vincenzo ARIZZA
BROILER CHICKENS AND THEIR HEALTH STATUS IN FARM: WINE WASTE, AN ADDED VALUE ON FEEDING
2023-04-19 Manuela MAURO, Mirella VAZZANA, Erika CORAZZA, Ignazio RESTIVO, Simone RUSSELLO, Alessandro ATTANZIO, Vita DI STEFANO, Antonio FABBRIZIO, Claudio GARGANO, Dario D’EMANUELE, Carla BUZZANCA, Aiti VIZZINI, Vincenzo ARIZZA
Caratterizzazione qualitativa e nutrizionale di spaghetti integrali arricchiti con farine di lenticchie
2023-06-01 Maria Grazia Melilli, Argento Sergio, Buzzanca Carla, Di Stefano Vita
Chemical composition and anti-radical properties of coffee cherry cultivated in Mediterranean climate
2023-01-01 Di Stefano V.; Buzzanca C.; Ruvutuso F.; Scuderi D.; Palazzolo E.; Gugliuzza G.; Tinebra I.; Farina V.
Comprehensive analysis of Moringa oleifera leaves’ antioxidant properties in ovine cheese
2024-01-01 Garofalo, Giuliana; Buzzanca, Carla; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; D'Amico, Angela; Greco, Carlo; Mammano, Michele Massimo; Franciosi, Elena; Piazzese, Daniela; Guarrasi, Valeria; Ciulla, Salvatore; Orlando, Santo; Di Grigoli, Antonino; Bonanno, Adriana; Di Stefano, Vita; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
Exploring the Addition of Mango Peel in Functional Semolina Sourdough Bread Production for Sustainable Bio-Reuse
2024-01-01 Chulibert M.E.; Roppolo P.; Buzzanca C.; Alfonzo A.; Viola E.; Sciurba L.; Tinebra I.; D'Amico A.; Farina V.; Piazzese D.; Di Stefano V.; Barbera M.; Gaglio R.; Settanni L.
Fatty acids and triacylglycerols profiles from sicilian (Cold pressed vs. soxhlet) grape seed oils
2021-11-25 Di Stefano V.; Bongiorno D.; Buzzanca C.; Indelicato S.; Santini A.; Lucarini M.; Fabbrizio A.; Mauro M.; Vazzana M.; Arizza V.; Durazzo A.
Fruit Juices as Alternative to Dairy Products for Probiotics’ Intake
2024-10-21 Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Enrica Pistorio, Maria Grazia Melilli, Vita Di Stefano
Functional End-Use of Hemp Seed Waste: Technological, Qualitative, Nutritional, and Sensorial Characterization of Fortified Bread
2023-01-01 Sciacca F.; Virzi N.; Pecchioni N.; Melilli M.G.; Buzzanca C.; Bonacci S.; Di Stefano V.
Green coffee, bioactive compounds’ analysis of experimental cultivation in Sicily: a new frontier in the Sicilian food sector
2023-01-01 Vita Di Stefano; Carla Buzzanca; Fortunato Ruvutuso; Giovanni Gugliuzza; Dario Scuderi; Eristanna Palazzolo; Vittorio Farina
Hemp Flour Particle Size Affects the Quality and Nutritional Profile of the Enriched Functional Pasta
2023-01-01 Bonacci S.; Di Stefano V.; Sciacca F.; Buzzanca C.; Virzì N.; Argento S.; Melilli M.G.
Hemp flour, from waste to nutritional and nutraceuticals reuse
2023-02-23 Buzzanca Carla; Di Stefano Vita
Improvement of Antioxidant Activity and Sensory Properties of Functional Cookies by Fortification with Ultrasound-Assisted Hot-Air-Drying Blackberry Powders
2024-06-01 Roppolo P.; Buzzanca C.; D'Amico A.; Culmone A.; Tinebra I.; Passafiume R.; Bonacci S.; Farina V.; Di Stefano V.
INNOVAZIONE E SOSTENIBILITÀ NELLO SVILUPPO DI ALIMENTI FUNZIONALI: STRATEGIE DI VALORIZZAZIONE DEI COMPOSTI BIOATTIVI DA SOTTOPRODOTTI DELL’INDUSTRIA AGROALIMENTARE
2025-02-01
Data di pubblicazione | Titolo | Autori | Tipologia | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|---|
11-ott-2023 | A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production | Viola, EnricoBuzzanca, CarlaTinebra, IleniaSettanni, LucaFarina, VittorioGaglio, RaimondoDi Stefano, Vita | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Viola, Enrico; Buzzanca, Carla; Tinebra, Ilenia; Settanni, Luca; Farina, Vittorio; Gaglio, Raimondo; Di Stefano, Vita | |
3-nov-2024 | A systematic review on Cynara cardunculus L.: bioactive compounds, nutritional properties and food-industry applications of a sustainable food | Carla BuzzancaVita Di StefanoAngela D’Amico + | 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) | Carla Buzzanca; Vita Di Stefano; Angela D’Amico; Alessandro Gallina; Maria Grazia Melilli | |
1-mar-2024 | Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata | Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano | |
1-gen-2024 | Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera | Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano | 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume | Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano | |
6-mag-2024 | Analysis of the amino acid profile of red and white graphs winery by-products from western Sicily | Buzzanca C.Mauro M.Vazzana M.Todaro A.Arizza V.Di Stefano V. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Buzzanca C.; Mauro M.; Vazzana M.; Todaro A.; Arizza V.; Lucarini M.; Durazzo A.; Di Stefano V. | |
29-mag-2023 | AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE | Vita Di StefanoCarla BuzzancaIlenia TinebraRoberta PassafiumeVittorio Farina | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Vita Di Stefano, Carla Buzzanca, Ilenia Tinebra, Roberta Passafiume, Vittorio Farina | |
27-apr-2023 | BROILER CHICKENS AND THEIR HEALTH STATUS IN FARM: WINE WASTE, AN ADDED VALUE ON FEEDING | Manuela MAUROMirella VAZZANAErika CORAZZAIgnazio RESTIVOSimone RUSSELLOAlessandro ATTANZIOVita DI STEFANOClaudio GARGANODario D’EMANUELECarla BUZZANCAAiti VIZZINIVincenzo ARIZZA + | 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista | Manuela MAURO, Mirella VAZZANA, Erika CORAZZA, Ignazio RESTIVO, Simone RUSSELLO, Alessandro ATTANZIO, Vita DI STEFANO, Antonio FABBRIZIO, Claudio GARGANO, Dario D’EMANUELE, Carla BUZZANCA, Aiti VIZZINI, Vincenzo ARIZZA | |
19-apr-2023 | BROILER CHICKENS AND THEIR HEALTH STATUS IN FARM: WINE WASTE, AN ADDED VALUE ON FEEDING | Manuela MAUROMirella VAZZANAErika CORAZZAIgnazio RESTIVOSimone RUSSELLOAlessandro ATTANZIOVita DI STEFANOClaudio GARGANODario D’EMANUELECarla BUZZANCAAiti VIZZINIVincenzo ARIZZA + | 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista | Manuela MAURO, Mirella VAZZANA, Erika CORAZZA, Ignazio RESTIVO, Simone RUSSELLO, Alessandro ATTANZIO, Vita DI STEFANO, Antonio FABBRIZIO, Claudio GARGANO, Dario D’EMANUELE, Carla BUZZANCA, Aiti VIZZINI, Vincenzo ARIZZA | |
1-giu-2023 | Caratterizzazione qualitativa e nutrizionale di spaghetti integrali arricchiti con farine di lenticchie | Buzzanca CarlaDi Stefano Vita + | 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume | Maria Grazia Melilli, Argento Sergio, Buzzanca Carla, Di Stefano Vita | |
1-gen-2023 | Chemical composition and anti-radical properties of coffee cherry cultivated in Mediterranean climate | Di Stefano V.Buzzanca C.Ruvutuso F.Scuderi D.Palazzolo E.Gugliuzza G.Tinebra I.Farina V. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Di Stefano V.; Buzzanca C.; Ruvutuso F.; Scuderi D.; Palazzolo E.; Gugliuzza G.; Tinebra I.; Farina V. | |
1-gen-2024 | Comprehensive analysis of Moringa oleifera leaves’ antioxidant properties in ovine cheese | Garofalo, GiulianaBuzzanca, CarlaPonte, MarialetiziaBarbera, MarcellaD'Amico, AngelaGreco, CarloPiazzese, DanielaOrlando, SantoDi Grigoli, AntoninoBonanno, AdrianaDi Stefano, VitaSettanni, LucaGaglio, Raimondo + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Garofalo, Giuliana; Buzzanca, Carla; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; D'Amico, Angela; Greco, Carlo; Mammano, Michele Massimo; Franciosi, Elena; Piazzese, Daniela; Guarrasi, Valeria; Ciulla, Salvatore; Orlando, Santo; Di Grigoli, Antonino; Bonanno, Adriana; Di Stefano, Vita; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo | |
1-gen-2024 | Exploring the Addition of Mango Peel in Functional Semolina Sourdough Bread Production for Sustainable Bio-Reuse | Roppolo P.Buzzanca C.Alfonzo A.Viola E.Sciurba L.Tinebra I.D'Amico A.Farina V.Piazzese D.Di Stefano V.Barbera M.Gaglio R.Settanni L. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Chulibert M.E.; Roppolo P.; Buzzanca C.; Alfonzo A.; Viola E.; Sciurba L.; Tinebra I.; D'Amico A.; Farina V.; Piazzese D.; Di Stefano V.; Barbera M.; Gaglio R.; Settanni L. | |
25-nov-2021 | Fatty acids and triacylglycerols profiles from sicilian (Cold pressed vs. soxhlet) grape seed oils | Di Stefano V.Bongiorno D.Buzzanca C.Indelicato S.Fabbrizio A.Mauro M.Vazzana M.Arizza V. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Di Stefano V.; Bongiorno D.; Buzzanca C.; Indelicato S.; Santini A.; Lucarini M.; Fabbrizio A.; Mauro M.; Vazzana M.; Arizza V.; Durazzo A. | |
21-ott-2024 | Fruit Juices as Alternative to Dairy Products for Probiotics’ Intake | Angela D’AmicoCarla BuzzancaVita Di Stefano + | 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) | Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Enrica Pistorio, Maria Grazia Melilli, Vita Di Stefano | |
1-gen-2023 | Functional End-Use of Hemp Seed Waste: Technological, Qualitative, Nutritional, and Sensorial Characterization of Fortified Bread | Buzzanca C.Di Stefano V. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Sciacca F.; Virzi N.; Pecchioni N.; Melilli M.G.; Buzzanca C.; Bonacci S.; Di Stefano V. | |
1-gen-2023 | Green coffee, bioactive compounds’ analysis of experimental cultivation in Sicily: a new frontier in the Sicilian food sector | Vita Di StefanoCarla BuzzancaFortunato RuvutusoGiovanni GugliuzzaDario ScuderiEristanna PalazzoloVittorio Farina | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Vita Di Stefano; Carla Buzzanca; Fortunato Ruvutuso; Giovanni Gugliuzza; Dario Scuderi; Eristanna Palazzolo; Vittorio Farina | |
1-gen-2023 | Hemp Flour Particle Size Affects the Quality and Nutritional Profile of the Enriched Functional Pasta | Di Stefano V.Buzzanca C. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Bonacci S.; Di Stefano V.; Sciacca F.; Buzzanca C.; Virzì N.; Argento S.; Melilli M.G. | |
23-feb-2023 | Hemp flour, from waste to nutritional and nutraceuticals reuse | Buzzanca CarlaDi Stefano Vita | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Buzzanca Carla; Di Stefano Vita | |
1-giu-2024 | Improvement of Antioxidant Activity and Sensory Properties of Functional Cookies by Fortification with Ultrasound-Assisted Hot-Air-Drying Blackberry Powders | Roppolo P.Buzzanca C.D'Amico A.Culmone A.Tinebra I.Passafiume R.Farina V.Di Stefano V. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Roppolo P.; Buzzanca C.; D'Amico A.; Culmone A.; Tinebra I.; Passafiume R.; Bonacci S.; Farina V.; Di Stefano V. | |
1-feb-2025 | INNOVAZIONE E SOSTENIBILITÀ NELLO SVILUPPO DI ALIMENTI FUNZIONALI: STRATEGIE DI VALORIZZAZIONE DEI COMPOSTI BIOATTIVI DA SOTTOPRODOTTI DELL’INDUSTRIA AGROALIMENTARE | BUZZANCA, CARLA | 04 - Tesi di dottorato::4.2 Tesi di dottorato | - |