BARBERA, Marcella

BARBERA, Marcella  

Scienze della Terra e del Mare  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 33 (tempo di esecuzione: 0.088 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-gen-2015 A survey of the main technology, biochemical and microbiological features influencing the concentration of biogenic amines of twenty Apulian and Sicilian (Southern Italy) cheeses GUARCELLO, RosaBarbera, MSETTANNI, LucaMOSCHETTI, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Guarcello, R; Diviccaro, A; Barbera, M; Giancippoli, E; Settanni, L; Minervini, F; Moschetti, G; Gobbetti, M
1-gen-2023 Accumulation of rare earth elements in common vine leaves is achieved through extraction from soil and transport in the xylem sap Barbera MarcellaPiazzese D.Oddo E.Censi P.Saiano F. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbera Marcella; Zuddas P.; Piazzese D.; Oddo E.; Lopes F.; Censi P.; Saiano F.
17-dic-2021 Behaviour of REE in the soil/Vitis Vinifera L. system. Geochemical Approach for Food Traceability BARBERA, Marcella 04 - Tesi di dottorato::4.2 Tesi di dottorato -
1-gen-2019 Chemical composition of essential oils from Pantelleria Island autochthonous and naturalized spices and evaluation of their individual and combined antimicrobial activities Gaglio R.Barbera M.La Mantia T.Ciminata A.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Guarcello R.; Barbera M.; Lommatzsch I.; La Mantia T.; Ciminata A.; Settanni L.
1-gen-2018 Chemical Evolution of Nitrogen-based Compounds in Mozzarella Cheeses Barbera Marcella + 03 - Monografia::3.1 Monografia Barone Caterina; Barbera Marcella; Barone Michele; Parisi Salvatore; Zaccheo Aleardo
10-gen-2023 Edible Insects an Alternative Nutritional Source of Bioactive Compounds: A Review Barbera MarcellaBongiorno DavidCammarata MatteoCensi ValentinaIndelicato SerenaPiazzese DanielaSaiano Filippo + 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) Aiello Donatella; Barbera Marcella; Bongiorno David; Cammarata Matteo; Censi Valentina; Indelicato Serena; Mazzotti Fabio; Napoli Anna; Piazzese Daniela; Saiano Filippo
1-lug-2022 Effect of grape pomace from red cultivar 'Nero d'Avola' on the microbiological, physicochemical, phenolic profile and sensory aspects of ovine Vastedda-like stretched cheese Barbaccia, PietroBusetta, GabrieleBarbera, MarcellaAlfonzo, AntonioGarofalo, GiulianaFrancesca, NicolaMoscarelli, AngeloMoschetti, GiancarloSettanni, LucaGaglio, Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia, Pietro; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Alfonzo, Antonio; Garofalo, Giuliana; Francesca, Nicola; Moscarelli, Angelo; Moschetti, Giancarlo; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
1-gen-2017 Effect of Salt Concentration and Extremely Halophilic Archaea on the Safety and Quality Characteristics of Traditional Salted Anchovies Alfonzo, AntonioBarbera, MarcellaCorona, OnofrioSettanni, LucaMoschetti, GiancarloSantulli, AndreaFrancesca, Nicola + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Randazzo, W.; Barbera, M.; Sannino, C.; Corona, O.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Santulli, A.; Francesca, N.
7-feb-2024 Effect of the gellan-based edible coating enriched with oregano essential oil on the preservation of the ‘Tardivo di Ciaculli’ mandarin (Citrus reticulata Blanco cv. Tardivo di Ciaculli) Liguori, GiorgiaGreco, GiuseppeSalsi, GiuliaGarofalo, GiulianaGaglio, RaimondoBarbera, MarcellaGreco, CarloOrlando, SantoFascella, GiancarloMammano, Michele Massimo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Liguori, Giorgia; Greco, Giuseppe; Salsi, Giulia; Garofalo, Giuliana; Gaglio, Raimondo; Barbera, Marcella; Greco, Carlo; Orlando, Santo; Fascella, Giancarlo; Mammano, Michele Massimo
1-gen-2017 Effect of the lemon essential oils on the safety and sensory quality of salted sardines (Sardina pilchardus Walbaum 1792) ALFONZO, A.MARTORANA, A.BARBERA, M.GAGLIO, R.SANTULLI, A.SETTANNI, L.GALATI, A.MOSCHETTI, G.FRANCESCA, N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Martorana, A.; Guarrasi, V.; Barbera, M.; Gaglio, R.; Santulli, A.; Settanni, L.; Galati, A.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-gen-2021 Effect on the antioxidant, lipoperoxyl radical scavenger capacity, nutritional, sensory and microbiological traits of an ovine stretched cheese produced with grape pomace powder addition Gaglio R.Restivo I.Barbera M.Barbaccia P.Ponte M.Tesoriere L.Bonanno A.Attanzio A.Di Grigoli A.Francesca N.Moschetti G.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Restivo I.; Barbera M.; Barbaccia P.; Ponte M.; Tesoriere L.; Bonanno A.; Attanzio A.; Di Grigoli A.; Francesca N.; Moschetti G.; Settanni L.
1-gen-2020 Evaluation of the fermentation dynamics of commercial baker’s yeast in presence of pistachio powder to produce lysine-enriched breads Alfonzo A.Gaglio R.Barbera M.Francesca N.Moschetti G.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Gaglio R.; Barbera M.; Francesca N.; Moschetti G.; Settanni L.
1-gen-2019 Evolution of lactic acid bacterial populations during lysine fortification of sourdough breads by addition of pistachio powder GAGLIO, RaimondoAlfonzo A.BARBERA, MarcellaCIRLINCIONE, FORTUNATOFrancesca N.Moschetti G.Settanni L. + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Gaglio, R., Alfonzo, A., Barbera, M., Cirlincione, F., Franciosi, E., Francesca, N., Moschetti, G., Settanni, L.
17-giu-2023 Improvement of Fresh Ovine “Tuma” Cheese Quality Characteristics by Application of Oregano Essential Oils Garofalo G.Ponte M.Greco C.Barbera M.Greco G.Orlando S.Alfonzo A.Di Grigoli A.Piazzese D.Bonanno A.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Greco C.; Barbera M.; Mammano M.M.; Fascella G.; Greco G.; Salsi G.; Orlando S.; Alfonzo A.; Di Grigoli A.; Piazzese D.; Bonanno A.; Settanni L.; Gaglio R.
10-ott-2022 Influence of Citrus Essential Oils on the Microbiological, Physicochemical and Antioxidant Properties of Primosale Cheese Busetta G.Ponte M.Barbera M.Alfonzo A.Ioppolo A.Maniaci G.Guarcello R.Francesca N.Palazzolo E.Bonanno A.Moschetti G.Settanni L.Gaglio R. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta G.; Ponte M.; Barbera M.; Alfonzo A.; Ioppolo A.; Maniaci G.; Guarcello R.; Francesca N.; Palazzolo E.; Bonanno A.; Moschetti G.; Settanni L.; Gaglio R.
1-gen-2018 Influence of salt of different origin on the microbiological characteristics, histamine generation and volatile profile of salted anchovies (Engraulis encrasicolus L.) Alfonzo, AntonioGaglio, RaimondoFrancesca, NicolaBarbera, MarcellaSaiano, FilippoSantulli, AndreaMatraxia, MicheleMoschetti, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, Antonio; Gaglio, Raimondo; Francesca, Nicola*; Barbera, Marcella; Saiano, Filippo; Santulli, Andrea; Matraxia, Michele; Rallo, Francesco; Moschetti, Giancarlo
1-gen-2017 Inhibitory Activity and Chemical Characterization of Daucus carota subsp. maximus Essential Oils Gaglio, RaimondoBarbera, MarcellaAleo, AuroraLa Mantia, TommasoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, R.; Barbera, M.; Aleo, A.; Lommatzsch, I.; La Mantia, T.; Settanni, L.
1-lug-2023 Metagenomic, microbiological, chemical and sensory profiling of Caciocavallo Podolico Lucano cheese Busetta, GabrieleGarofalo, GiulianaBarbera, MarcellaGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Garofalo, Giuliana; Barbera, Marcella; Di Trana, Adriana; Claps, Salvatore; Lovallo, Carmela; Franciosi, Elena; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
- New chemiometric technique applied to traceability of Sicilian honey of Sulla (Hedysarum coronarium L.) A. IoppoloM. BarberaF. SaianoE. Palazzolo + 06 - Intervento a convegno non pubblicato::6.3 Poster non pubblicato -
1-gen-2016 Optimised method for the analysis of phenolic compounds from caper (Capparis spinosa L.) berries and monitoring of their changes during fermentation FRANCESCA, NicolaBarbera, M.MARTORANA, AlessandraSAIANO, FilippoGAGLIO, RaimondoMOSCHETTI, GiancarloSETTANNI, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca, N.; Barbera, M.; Martorana, A.; Saiano, F.; Gaglio, R.; Aponte, M.; Moschetti, G.; Settanni, L.