BUSETTA, GABRIELE

BUSETTA, GABRIELE  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 38 (tempo di esecuzione: 0.037 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
7-mar-2022 A Multivariate Approach to Study the Bacterial Diversity Associated to the Wooden Shelves Used for Aging Traditional Sicilian Cheeses Gaglio R.Busetta G.Gannuscio R.Settanni L.Licitra G.Todaro M. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Busetta G.; Gannuscio R.; Settanni L.; Licitra G.; Todaro M.
15-set-2023 A Thorough Investigation of the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Properties of Ewe’s Yoghurt Fermented by a Selected Multi-Strain Starter Culture Garofalo G.Ponte M.Busetta G.Tolone M.Bonanno A.Portolano B.Gaglio R.Sardina M. T.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Busetta G.; Tolone M.; Bonanno A.; Portolano B.; Gaglio R.; Erten H.; Sardina M.T.; Settanni L.
8-apr-2024 Addition of fruit purees to enhance quality characteristics of sheep yogurt with selected strains Garofalo, GiulianaGaglio, RaimondoBusetta, GabrielePonte, MarialetiziaBarbera, MarcellaRiggio, SilviaPiazzese, DanielaBonanno, AdrianaSardina, Maria TeresaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Gaglio, Raimondo; Busetta, Gabriele; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; Riggio, Silvia; Piazzese, Daniela; Bonanno, Adriana; Erten, Hüseyin; Sardina, Maria Teresa; Settanni, Luca
1-gen-2025 Advancing “Ewiss” cheese production and strengthening its geographical identity through the use of selected autochthonous lactic and propionic acid bacteria Garofalo GiulianaBusetta GabrieleSardina Maria TeresaGaglio RaimondoSettanni Luca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Garofalo, G.; Taspinar, T.; Busetta, G.; Franciosi, E.; Sardina, M.T.; Gaglio, R.; Erten, H.; Settanni, L.
16-dic-2021 Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage Passafiume R.Gugliuzza G.Gaglio R.Busetta G.Tinebra I.Sortino G.Farina V. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Passafiume R.; Gugliuzza G.; Gaglio R.; Busetta G.; Tinebra I.; Sortino G.; Farina V.
1-giu-2023 Anti-Listeria activity of citrus essential oils in a fresh ovine cheese Gabriele BusettaRosa GuarcelloAntonino IoppoloEristanna PalazzoloLuca SettanniRaimondo Gaglio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gabriele Busetta; Rosa Guarcello; Antonino Ioppolo; Lino Sciurba; Eristanna Palazzolo; Luca Settanni; Raimondo Gaglio
1-feb-2025 Application of whole genome sequenced selected Pediococcus acidilactici to tailor the making of the spreadable fresh ewe’s milk “Quadrello di Ovino” cheese to the production area Garofalo, GiulianaBusetta, GabrieleSettanni, LucaSardina, Maria T.Moschetti, GiancarloGaglio, Raimondo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Larini, Ilaria; Felis, Giovanna E.; Busetta, Gabriele; Settanni, Luca; Sardina, Maria T.; Erten, Huseyin; Moschetti, Giancarlo; Salvetti, Elisa; Gaglio, Raimondo
9-lug-2025 Bio-Agronomic Assessment and Quality Evaluation of Sugarcane with Optimized Juice Fermentation in View of Producing Sicilian “Rum Agricole” Iacuzzi, NicolòAlfonzo, AntonioMonte, MorganaAlaimo, FedericaTortorici, NoemiBusetta, GabrieleGarofalo, GiulianaDe Pasquale, ClaudioFrancesca, NicolaSettanni, LucaTuttolomondo, TeresaMoschetti, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pirrone, A.; Iacuzzi, N.; Alfonzo, A.; Monte, M.; Naselli, V.; Alaimo, F.; Tortorici, N.; Busetta, G.; Garofalo, G.; Gaglio, R.; De Pasquale, C.; Francesca, N.; Settanni, L.; Tuttolomondo, T.; Moschetti, G.
1-gen-2020 Biodiversity and dairy traits of indigenous milk lactic acid bacteria grown in presence of the main grape polyphenols Barbaccia P.Francesca N.Di Gerlando R.Busetta G.Moschetti G.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Francesca N.; Di Gerlando R.; Busetta G.; Moschetti G.; Gaglio R.; Settanni L.
1-apr-2024 Cladodes of Opuntia ficus-indica (L.) as source of bioactive compounds in dairy products Maniaci G.Ponte M.Gannuscio R.Pipi M.Gaglio R.Busetta G.Di Grigoli A.Bonanno A.Alabiso M. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Maniaci G.; Ponte M.; Giosuè C.; Gannuscio R.; Pipi M.; Gaglio R.; Busetta G.; Di Grigoli A.; Bonanno A.; Alabiso M.
1-giu-2023 Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese Marialetizia PonteGiuseppe ManiaciMarianna PipiRiccardo GannuscioGabriele BusettaRaimondo GaglioLuca SettanniMarco AlabisoMassimo TodaroAdriana BonannoAntonino Di Grigoli 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Marialetizia Ponte; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Riccardo Gannuscio; Gabriele Busetta; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Marco Alabiso; Massimo Todaro; Adriana Bonanno; Antonino Di Grigoli
14-mag-2024 Description of Ewiss cheese, a new ewe milk cheese processed by Swiss cheese manufacturing techniques: Microbiological, physicochemical, and sensory aspects Garofalo, GiulianaBusetta, GabrieleMastrangelo, SalvatorePortolano, BaldassareSardina, Maria TeresaGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Busetta, Gabriele; Mastrangelo, Salvatore; Portolano, Baldassare; Sardina, Maria Teresa; Gaglio, Raimondo; Erten, Huseyin; Settanni, Luca
1-gen-2024 Description of Ewiss cheese, a new ewe’s milk cheese processed by Swiss cheese manufacturing techniques: microbiological, physicochemical and sensory aspects Giuliana GarofaloGabriele BusettaSalvatore MastrangeloBaldassare PortolanoMaria Teresa SardinaRaimondo GaglioLuca Settanni + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Giuliana Garofalo, Tansu Taspinar, Gabriele Busetta, Salvatore Mastrangelo, Baldassare Portolano, Maria Teresa Sardina, Huseyin Erten, Raimondo Gaglio, Luca Settanni
5-giu-2024 Description of “Ovino Belmontese”, a new semisoft sheep's milk cheese processed using “Italico” cheese technology Gaglio, RaimondoGarofalo, GiulianaBusetta, GabrieleBarbera, MarcellaAlfonzo, AntonioSardina, Maria TeresaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, Raimondo; Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Sutera, Anna Maria; Alfonzo, Antonio; Sardina, Maria Teresa; Erten, Hüseyin; Settanni, Luca
23-dic-2021 Development of “quadrello di ovino”, a novel fresh ewe’s cheese Garofalo G.Busetta G.Maniaci G.Sardina M. T.Portolano B.Badalamenti N.Maggio A.Bruno M.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Busetta G.; Maniaci G.; Sardina M.T.; Portolano B.; Badalamenti N.; Maggio A.; Bruno M.; Gaglio R.; Settanni L.
2-giu-2023 Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese Busetta, GabrieleGaglio, RaimondoGarofalo, GiulianaGannuscio, RiccardoTodaro, MassimoDi Gerlando, RosaliaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Gaglio, Raimondo; Mangione, Guido; Garofalo, Giuliana; Franciosi, Elena; Gannuscio, Riccardo; Caccamo, Margherita; Todaro, Massimo; Di Gerlando, Rosalia; Settanni, Luca; Licitra, Giuseppe
1-lug-2022 Effect of grape pomace from red cultivar 'Nero d'Avola' on the microbiological, physicochemical, phenolic profile and sensory aspects of ovine Vastedda-like stretched cheese Barbaccia, PietroBusetta, GabrieleBarbera, MarcellaAlfonzo, AntonioGarofalo, GiulianaFrancesca, NicolaMoscarelli, AngeloMoschetti, GiancarloSettanni, LucaGaglio, Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia, Pietro; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Alfonzo, Antonio; Garofalo, Giuliana; Francesca, Nicola; Moscarelli, Angelo; Moschetti, Giancarlo; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
1-apr-2022 Effect of red wine soaking on the microbiological profile, total phenolic content and sensory aspects of an ovine pressed cheese Garofalo GiulianaBusetta GabrieleAlfonzo AntonioFrancesca NicolaMoschetti GiancarloSettanni LucaGaglio Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo Giuliana, Busetta Gabriele, Alfonzo Antonio, Francesca Nicola, Moschetti Giancarlo, Settanni Luca, Gaglio Raimondo
1-gen-2025 Enhancing the microbiological, physicochemical, and sensory properties of fresh ovine ‘Tuma’ cheese through the addition of feeding prickly pear by-product silage in the ewe’s diet Busetta GabrieleGaglio RaimondoSettanni LucaTodaro MassimoGannuscio Riccardo 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Busetta, G.; Gaglio, R.; Settanni, L.; Todaro, M.; Gannuscio, R.
4-apr-2025 Gastronomic treasures of southern Italy: The role of wooden equipment and heritage cheeses Gabriele BusettaLuca SettanniRaimondo Gaglio 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) Gabriele Busetta, Luca Settanni, Raimondo Gaglio