BUSETTA, GABRIELE

BUSETTA, GABRIELE  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

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Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
7-mar-2022 A Multivariate Approach to Study the Bacterial Diversity Associated to the Wooden Shelves Used for Aging Traditional Sicilian Cheeses Gaglio R.Busetta G.Gannuscio R.Settanni L.Licitra G.Todaro M. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Busetta G.; Gannuscio R.; Settanni L.; Licitra G.; Todaro M.
15-set-2023 A Thorough Investigation of the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Properties of Ewe’s Yoghurt Fermented by a Selected Multi-Strain Starter Culture Garofalo G.Ponte M.Busetta G.Tolone M.Bonanno A.Portolano B.Gaglio R.Sardina M. T.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Busetta G.; Tolone M.; Bonanno A.; Portolano B.; Gaglio R.; Erten H.; Sardina M.T.; Settanni L.
16-dic-2021 Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage Passafiume R.Gugliuzza G.Gaglio R.Busetta G.Tinebra I.Sortino G.Farina V. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Passafiume R.; Gugliuzza G.; Gaglio R.; Busetta G.; Tinebra I.; Sortino G.; Farina V.
1-giu-2023 Anti-Listeria activity of citrus essential oils in a fresh ovine cheese Gabriele BusettaRosa GuarcelloAntonino IoppoloEristanna PalazzoloLuca SettanniRaimondo Gaglio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gabriele Busetta; Rosa Guarcello; Antonino Ioppolo; Lino Sciurba; Eristanna Palazzolo; Luca Settanni; Raimondo Gaglio
1-gen-2020 Biodiversity and dairy traits of indigenous milk lactic acid bacteria grown in presence of the main grape polyphenols Barbaccia P.Francesca N.Di Gerlando R.Busetta G.Moschetti G.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Francesca N.; Di Gerlando R.; Busetta G.; Moschetti G.; Gaglio R.; Settanni L.
1-gen-2023 Cladodes of Opuntia ficus-indica (L.) as source of bioactive compounds in dairy products Maniaci G.Ponte M.Gannuscio R.Pipi M.Gaglio R.Busetta G.Di Grigoli A.Bonanno A.Alabiso M. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Maniaci G.; Ponte M.; Giosuè C.; Gannuscio R.; Pipi M.; Gaglio R.; Busetta G.; Di Grigoli A.; Bonanno A.; Alabiso M.
1-giu-2023 Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese Marialetizia PonteGiuseppe ManiaciMarianna PipiRiccardo GannuscioGabriele BusettaRaimondo GaglioLuca SettanniMarco AlabisoMassimo TodaroAdriana BonannoAntonino Di Grigoli 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Marialetizia Ponte; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Riccardo Gannuscio; Gabriele Busetta; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Marco Alabiso; Massimo Todaro; Adriana Bonanno; Antonino Di Grigoli
23-dic-2021 Development of “quadrello di ovino”, a novel fresh ewe’s cheese Garofalo G.Busetta G.Maniaci G.Sardina M. T.Portolano B.Badalamenti N.Maggio A.Bruno M.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Busetta G.; Maniaci G.; Sardina M.T.; Portolano B.; Badalamenti N.; Maggio A.; Bruno M.; Gaglio R.; Settanni L.
2-giu-2023 Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese Busetta, GabrieleGaglio, RaimondoGarofalo, GiulianaGannuscio, RiccardoTodaro, MassimoDi Gerlando, RosaliaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Gaglio, Raimondo; Mangione, Guido; Garofalo, Giuliana; Franciosi, Elena; Gannuscio, Riccardo; Caccamo, Margherita; Todaro, Massimo; Di Gerlando, Rosalia; Settanni, Luca; Licitra, Giuseppe
1-lug-2022 Effect of grape pomace from red cultivar 'Nero d'Avola' on the microbiological, physicochemical, phenolic profile and sensory aspects of ovine Vastedda-like stretched cheese Barbaccia, PietroBusetta, GabrieleBarbera, MarcellaAlfonzo, AntonioGarofalo, GiulianaFrancesca, NicolaMoscarelli, AngeloMoschetti, GiancarloSettanni, LucaGaglio, Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia, Pietro; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Alfonzo, Antonio; Garofalo, Giuliana; Francesca, Nicola; Moscarelli, Angelo; Moschetti, Giancarlo; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
1-apr-2022 Effect of red wine soaking on the microbiological profile, total phenolic content and sensory aspects of an ovine pressed cheese Garofalo GiulianaBusetta GabrieleAlfonzo AntonioFrancesca NicolaMoschetti GiancarloSettanni LucaGaglio Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo Giuliana, Busetta Gabriele, Alfonzo Antonio, Francesca Nicola, Moschetti Giancarlo, Settanni Luca, Gaglio Raimondo
1-gen-2021 In-depth investigation of the safety of wooden shelves used for traditional cheese ripening Settanni L.Busetta G.Puccio V.Botta L.Di Gerlando R.Todaro M.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Settanni L.; Busetta G.; Puccio V.; Licitra G.; Franciosi E.; Botta L.; Di Gerlando R.; Todaro M.; Gaglio R.
10-ott-2022 Influence of Citrus Essential Oils on the Microbiological, Physicochemical and Antioxidant Properties of Primosale Cheese Busetta G.Ponte M.Barbera M.Alfonzo A.Ioppolo A.Maniaci G.Guarcello R.Francesca N.Palazzolo E.Bonanno A.Moschetti G.Settanni L.Gaglio R. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta G.; Ponte M.; Barbera M.; Alfonzo A.; Ioppolo A.; Maniaci G.; Guarcello R.; Francesca N.; Palazzolo E.; Bonanno A.; Moschetti G.; Settanni L.; Gaglio R.
1-dic-2021 Mango siciliano di IV gamma: come aumentarne la shelf life con l’uso di film edibili di origine naturale. Roberta PassafiumeDario ScuderiIlenia TinebraGabriele BusettaAntonino PirroneRaimondo GaglioVittorio Farina + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Roberta Passafiume, Dario Scuderi, Ilenia Tinebra, Gabriele Busetta, Antonino Pirrone, Raimondo Gaglio, Arianna Giorgio, Vittorio Farina
1-lug-2023 Metagenomic, microbiological, chemical and sensory profiling of Caciocavallo Podolico Lucano cheese Busetta, GabrieleGarofalo, GiulianaBarbera, MarcellaGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Garofalo, Giuliana; Barbera, Marcella; Di Trana, Adriana; Claps, Salvatore; Lovallo, Carmela; Franciosi, Elena; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
1-gen-2022 Modified Atmosphere Packaging and low temperature storage extend marketability of cherimoya (Annona cherimola Mill.) Tinebra I.Scuderi D.Busetta G.Palazzolo E.Settanni L.Farina V. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Tinebra I.; Scuderi D.; Busetta G.; Palazzolo E.; Settanni L.; Farina V.
1-gen-2021 Monitoring commercial starter culture development in presence of red grape pomace powder to produce polyphenol-enriched fresh ovine cheeses at industrial scale level Barbaccia P.Busetta G.Matraxia M.Craparo V.Moschetti G.Francesca N.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Busetta G.; Matraxia M.; Sutera A.M.; Craparo V.; Moschetti G.; Francesca N.; Settanni L.; Gaglio R.
27-ago-2022 Phytochemical Profile and Antioxidant, Antiproliferative, and Antimicrobial Properties of Rubus idaeus Seed Powder Serio G.Gaglio R.Busetta G.Lauria A.Settanni L.Gentile C. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Mannino G.; Serio G.; Gaglio R.; Busetta G.; La Rosa L.; Lauria A.; Settanni L.; Gentile C.
17-set-2021 Polyphasic Characterization of Microbiota of “Mastredda”, a Traditional Wooden Tool Used during the Production of PDO Provola dei Nebrodi Cheese Busetta, GabrieleGarofalo, GiulianaBotta, LuigiDi Gerlando, RosaliaTodaro, MassimoGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Garofalo, Giuliana; Mangione, Guido; Botta, Luigi; Franciosi, Elena; Di Gerlando, Rosalia; Todaro, Massimo; Licitra, Giuseppe; Scatassa, Maria Luisa; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
30-gen-2024 Reduction of PDO Pecorino Siciliano cheese making duration: Microbial dynamics and quality attributes deriving from replacing whey permeate with hot water during cooking Todaro, MassimoGarofalo, GiulianaBusetta, GabrieleGannuscio, RiccardoGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Todaro, Massimo; Garofalo, Giuliana; Busetta, Gabriele; Gannuscio, Riccardo; Di Rosa, Ambra Rita; Scatassa, Maria Luisa; Cardamone, Cinzia; Mancuso, Isabella; Franciosi, Elena; Rando, Fatima; Agnolucci, Monica; Chiofalo, Vincenzo; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca