PASSAFIUME, Roberta
PASSAFIUME, Roberta
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage
2021-12-16 Passafiume R.; Gugliuzza G.; Gaglio R.; Busetta G.; Tinebra I.; Sortino G.; Farina V.
Analysis of aroma compounds of nine autochthonous and non-autochthonous loquat cultivars grown in Sicily
2021-11-11 Planeta D.; Farina V.; Bambina P.; Tinebra I.; Passafiume R.; Cinquanta L.; Corona O.
Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars
2019-01-01 Passafiume, Roberta; Perrone, Anna; Sortino, Giuseppe; Gianguzzi, Giuseppe; Saletta, Filippo; Gentile, Carla; Farina, Vittorio
Effect of three different aloe vera gel-based edible coatings on the quality of fresh-cut “Hayward” kiwifruits
2020-01-01 Roberta Passafiume; Raimondo Gaglio; Giuseppe Sortino; Vittorio Farina
Effects of combinational use of controlled atmosphere, cold storage and edible coating applications on shelf life and quality attributes of fresh-cut persimmon fruit
2022-08-24 Sortino G.; Allegra A.; Gallotta A.; Saletta F.; Passafiume R.; Gaglio R.; Inglese P.; Farina V.
Effects of rapid refrigeration and modified atmosphere packaging on litchi (Litchi chinensis Sonn.) fruit quality traits
2017-01-01 Farina, V.; Sortino, G.; Saletta, F.; Passafiume, R.; Giuffrè, D.; Gianguzzi, G.; Inglese, P.; Liguori, G.
Effects of Tray-Drying on the Physicochemical, Microbiological, Proximate, and Sensory Properties of White- and Red-Fleshed Loquat (Eriobotrya Japonica Lindl.) Fruit
2022-02-21 Ilenia Tinebra; Roberta Passafiume; Dario Scuderi; Antonino Pirrone; Raimondo Gaglio; Eristanna Palazzolo; Vittorio Farina
Effetti dell’applicazione di Edible Coating sul comportamento fisiologico e sulle caratteristiche fisico-chimiche, nutrizionali e sensoriali in prodotti frutticoli di IV Gamma
2021-05-18
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di kiwi di IV gamma
2021-06-01 Passafiume R., Tinebra I., Scuderi D., Sortino G., Farina V.
Fresh-Cut Mangoes: How to Increase Shelf Life by Using Neem Oil Edible Coating
2022-05-01 Passafiume, Roberta; Tinebra, Ilenia; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca; Sortino, Giuseppe; Allegra, Alessio; Farina, Vittorio
Frigoconservazione ed edible coating per la conservazione post-raccolta dei frutti della pesca Settembrina
2018-01-01 Filippo Saletta; Giuseppe Sortino; Roberta Passafiume; Dario Scuderi; Vittorio Farina
Innovazione varietale, genotipi tradizionali e qualità dei frutti nella melicoltura siciliana
2019-01-01 farina v; d'ippolito f; scuderi d; passafiume r; gianguzzi g; palazzolo e
La coltivazione della papaia (Carica papaya L.) in Sicilia: aspetti agronomici e qualità dei frutti
2022-06-01 Pasquale Roppolo; Ilenia Tinebra; Roberta Passafiume; Dario Scuderi; Vincenzo Guarino; Alessandro Ruggeri; Rosario Catalano; Eristanna Palazzolo; Vittorio Farina;
Mango siciliano di IV gamma: come aumentarne la shelf life con l’uso di film edibili di origine naturale.
2021-12-01 Roberta Passafiume, Dario Scuderi, Ilenia Tinebra, Gabriele Busetta, Antonino Pirrone, Raimondo Gaglio, Arianna Giorgio, Vittorio Farina
Nespole disidratate: un nuovo prodotto creato a partire da frutti di scarto
2022-03-01 Vincenzo Guarino; Ilenia Tinebra; Antonino Pirrone; Roberta Passafiume; Dario Scuderi; Pasquale Roppolo; Alessandra Culmone; Rosario Catalano; Eristanna Palazzolo; Vittorio Farina;
New clones and old varieties: Quality of sicilian hillside apple cultivation
2021-07-01 Passafiume R.; Tinebra I.; Sortino G.; Palazzolo E.; Farina V.
Pera Coscia siciliana di IV gamma, effetti degli edible coating sulla qualità dei frutti
2021-06-01 Roberta Passafiume, Ilenia Tinebra, Roberta Mamone, Dario Scuderi, Giuseppe Sortino, Vittorio Farina
Postharvest Application of Aloe vera Gel-Based Edible Coating to Improve the Quality and Storage Stability of Fresh-Cut Papaya
2020-01-01 Farina, Vittorio; Passafiume, Roberta; Tinebra, Ilenia; Scuderi, Dario; Saletta, Filippo; Gugliuzza, Giovanni; Gallotta, Alessandra; Sortino, Giuseppe
Postharvest application of sulphur dioxide fumigation to improve quality and storage ability of "red globe" grape cultivar during long cold storage
2017-01-01 Sortino, G.; Allegra, A.; Passafiume, R.; Gianguzzi, G.; Gullo, G.; Gallotta, A.
Primi risultati sulla disidratazione del mango siciliano: un prodotto nuovo che fa bene alla salute
2021-12-01 Ilenia Tinebra, Dario Scuderi, Roberta Passafiume, Francesca Mancuso, Vittorio Farina