GIANGUZZI, Giuseppe
GIANGUZZI, Giuseppe
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
Chemical-physical and nutritional characteristics of mature-green and mature-ripe 'Kensington Pride' mango fruit cultivated in Mediterranean area during cold storage
2017-01-01 Farina, V.*; D'Asaro, A.; Mazzaglia, A.; Gianguzzi, G.; Palazzolo, E.
Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars
2019-01-01 Passafiume, Roberta; Perrone, Anna; Sortino, Giuseppe; Gianguzzi, Giuseppe; Saletta, Filippo; Gentile, Carla; Farina, Vittorio
Dinamiche di crescita e qualità dei frutti di mango (Mangifera indica L.) in ambiente Mediterraneo e Subtropicale
2020-12-14
DINAMICHE DI CRESCITA E QUALITÀ DEI FRUTTI DI MANGO (MANGIFERA INDICA L.) IN AMBIENTE MEDITERRANEO E SUBTROPICALE
2020-12-14
Effect of harvest date on mango (Mangifera indica l. cultivar osteen) fruit’s qualitative development, shelf life and consumer acceptance
2021-04-20 Gianguzzi G.; Farina V.; Inglese P.; Rodrigo M.G.L.
Effects of gellan-based coating application on litchi fruit quality traits
2018-01-01 Farina, V.; Gentile, C.; Sortino, G.; Gianguzzi, G.; D’Asaro, A.; Saletta, F.; Piva, G.; Inglese, P.; Liguori, G.
Effects of rapid refrigeration and modified atmosphere packaging on litchi (Litchi chinensis Sonn.) fruit quality traits
2017-01-01 Farina, V.; Sortino, G.; Saletta, F.; Passafiume, R.; Giuffrè, D.; Gianguzzi, G.; Inglese, P.; Liguori, G.
Effects of Zinc Foliar Nutrition on ‘Gala’ Apple (Malus Domestica Borkh) Fruit Quality
2017-01-01 Gianguzzi, G.; G. Liguori; G. Sortino; G. Piva; V. Farina;
Evaluation of quality attributes and consumer preference of fresh or imported mangoes in Italy
2018-01-01 Giorgia Liguori*, Giuseppe Sortino, Giuseppe Gianguzzi, Paolo Inglese, Vittorio Farina
Fruit growth stage transitions in two mango cultivars grown in a mediterranean environment
2021-06-29 Carella A.; Gianguzzi G.; Scalisi A.; Farina V.; Inglese P.; Lo Bianco R.
Fruit production and quality evaluation of four litchi cultivars (Litchi chinensis Sonn.) grown in Mediterranean climate
2017-01-01 Farina, V.*; Gianguzzi, G.; D'Asaro, A.; Mazzaglia, A.; Palazzolo, E.
Fruit quality evaluation of affirmed and local loquat (Eriobotrya japonica Lindl) cultivars using instrumental and sensory analyses
2016-01-01 Farina, V.; Gianguzzi, G.; Mazzaglia, A.
Fruit Quality Traits of Six Ancient Apple (Malus domestica Borkh) Cultivars Grown in the Mediterranean Area
2016-01-01 Farina, V.; Gianguzzi, G.; Mazzaglia, A.
Gelso in Sicilia: qualità, caratterizzazione e comportamento dei frutti in post-raccolta
2019-01-01 Antonino Nicosia, Milko Sinacori, Ilenia Tinebra, Gabriele Galioto, Gabriele Trizzino, Alessandro Carella, Giuseppe Gianguzzi, Vittorio Farina
Innovative techniques to reduce chilling injuries in mango (Mangifera Indica L.) trees under mediterranean climate
2017-01-01 Farina, V.; Tripodo, L.; Gianguzzi, G.; Sortino, G.; Giuffre, D.; Lo Cicero, U.; Candia, R.; Collura, A.
Innovazione varietale, genotipi tradizionali e qualità dei frutti nella melicoltura siciliana
2019-01-01 farina v; d'ippolito f; scuderi d; passafiume r; gianguzzi g; palazzolo e
Instrumental and sensory evaluation of seven apple (Malus domestica borkh.) cultivars under organic cultivation in Sicily
2017-01-01 Farina, V.; Gianguzzi, G.; Mazzaglia, A.; Sortino, G.
La coltivazione del melograno in Sicilia: qualità dei frutti e adattamento di due cultivar
2019-09-01 Antonino Nicosia, Calogero Natalello, Filippo Saletta, Giuseppe Gianguzzi, Dario Scuderi, Giuseppe Sortino, Agata Mazzaglia, Vittorio Farina
La confezione in atmosfera controllata migliora la qualità post-raccolta del lici
2018-01-01 Stefano Puccio; Filippo Saletta; Giuseppe Gianguzzi; Vittorio Farina; Giuseppe Sortino
Motivations, adoption and impact of voluntary environmental certification in the Italian Forest based industry: The case of the FSC standard
2017-01-01 Galati, A.; Gianguzzi, G.; Tinervia, S.; Crescimanno, M.; LA MELA VECA, D.