FARINA, Vittorio
FARINA, Vittorio
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
1-Methylcyclopropene Delays Ripening and Improves Postharvest Quality of White Flesh Loquat
2015-01-01 Liguori, G.; Barone, E.; Farina, V.; Inglese, P.
A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production
2023-10-11 Viola, Enrico; Buzzanca, Carla; Tinebra, Ilenia; Settanni, Luca; Farina, Vittorio; Gaglio, Raimondo; Di Stefano, Vita
A novel microbiological approach to impact the aromatic composition of sour loquat beer
2023-08-06 Francesca N.; Pirrone A.; Gugino I.; Prestianni R.; Naselli V.; Settanni L.; Todaro A.; Guzzon R.; Maggio A.; Porrello A.; Bruno M.; Farina V.; Passafiume R.; Alfonzo A.; Moschetti G.; Gaglio R.
Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage
2021-12-16 Passafiume R.; Gugliuzza G.; Gaglio R.; Busetta G.; Tinebra I.; Sortino G.; Farina V.
Analysis of aroma compounds of nine autochthonous and non-autochthonous loquat cultivars grown in Sicily
2021-11-11 Planeta D.; Farina V.; Bambina P.; Tinebra I.; Passafiume R.; Cinquanta L.; Corona O.
Attitudine alla frigo-conservazione di frutti di pesco (Prunus Persica L. Batsch) a polpa bianca
2014-01-01 Farina, V; Liguori, G; Sortino, G; Inglese, P
ATTITUDINE ALLA FRIGOCONSERVAZIONE DI TRE VARIETÀ DI PESCO Prunus Persica (L.) BATSCH A POLPA BIANCA
2012-01-01 Liguori,G;Farina,V;Inglese,P;
Attitudine alla trasformazione in sidro di varietà di mele autoctone siciliane
2011-01-01 Farina, V.; Mineo, V.; Francesca, N.; Moschetti, G.; Settanni, L.; Planeta, D.
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE
2023-05-29 Vita Di Stefano, Carla Buzzanca, Ilenia Tinebra, Roberta Passafiume, Vittorio Farina
Avocado “born in Sicily”, gli agricoltori scommettono su questa produzione
2021-02-01 Ilenia Tinebra, Dario Scuderi, Francesco D’Ippolito, Alessandro Ruggeri, Eristanna Palazzolo, Vittorio Farina
Caffè, buone prospettive per la coltivazione in ambiente protetto
2023-07-01 Dario Scuderi; Ilenia Tinebra; Giovanni Gugliuzza; Vittorio Farina
Calcium Ascorbate Coating Improves Postharvest Quality and Storability of Fresh-Cut Slices of Coscia and Abate Fétel Pears (Pyrus communis L.)
2022-03-01 Allegra, Alessio; Inglese, Paolo; Guccione, Eugenia; Farina, Vittorio; Sortino, Giuseppe
Can Dried Fruits Replace Unhealthy Snacking among Millennials? An Empirical Study on Dried Fruit Consumption in Italy
2023-04-23 Testa R.; Rizzo G.; Schifani G.; Tinebra I.; Farina V.; Vella F.; Migliore G.
Caratteristiche pomologiche e sensoriali di frutti di melo coltivati in regime biologico.
2010-01-01 FARINA, V; Mossad Abdel Maksoud, A; Mazzaglia, A; Lanza, CM
Caratteristiche qualitative di frutti di Lici (Litchi Chinensis) coltivati nella Sicilia Nord-Orientale
2012-01-01 Padoan D; Farina V; Ferlito B; Barone F; Palazzolo E
Caratteristiche qualitative di frutti di Mango (Mangifera Indica L.) sottoposti a frigo-conservazione
2012-01-01 Farina V; Corona O; Mineo V; D’Asaro A; Barone F
Caratterizzazione chimico-fisica e sensoriale di frutti di mango (Mangifera indica L.) coltivati in Sicilia .
2013-01-01 Farina, V; Mazzaglia, A; Padoan, D; Barone, F
Caratterizzazione qualitativa e della frazione aromatica dei frutti in diverse cultivar di albicocco
2007-01-01 FARINA, V; VOLPE, G; AVELLONE, G; FILIZZOLA, F
Caratterizzazione qualitativa e della frazione aromatica dei frutti in diverse cultivar di albicocco
2007-01-01 FARINA, V; VOLPE, G; AVELLONE, G; FILIZZOLA, F
Changes in ascorbic acid content in fresh cut Sicilian yellow-flesh peaches during post harvest and in fresh cuts.
2013-01-01 Todaro, A; Farina, V; Inglese, P; Allegra, A