GAGLIO, Raimondo

GAGLIO, Raimondo  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 187 (tempo di esecuzione: 0.042 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
11-ott-2023 A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production Viola, EnricoBuzzanca, CarlaTinebra, IleniaSettanni, LucaFarina, VittorioGaglio, RaimondoDi Stefano, Vita 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Viola, Enrico; Buzzanca, Carla; Tinebra, Ilenia; Settanni, Luca; Farina, Vittorio; Gaglio, Raimondo; Di Stefano, Vita
1-gen-2016 A large factory-scale application of selected autochthonous lactic acid bacteria for PDO Pecorino Siciliano cheese production GUARCELLO, RosaGAGLIO, RaimondoSETTANNI, LucaTODARO, Massimo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Guarcello, R; Carpino, S; Gaglio, R; Pino, A; Rapisarda, T; Caggia, C; Marino, G; Randazzo, CL; Settanni, L; Todaro, M
7-mar-2022 A Multivariate Approach to Study the Bacterial Diversity Associated to the Wooden Shelves Used for Aging Traditional Sicilian Cheeses Gaglio R.Busetta G.Gannuscio R.Settanni L.Licitra G.Todaro M. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Busetta G.; Gannuscio R.; Settanni L.; Licitra G.; Todaro M.
6-ago-2023 A novel microbiological approach to impact the aromatic composition of sour loquat beer Francesca N.Pirrone A.Gugino I.Prestianni R.Naselli V.Settanni L.Todaro A.Maggio A.Porrello A.Bruno M.Farina V.Passafiume R.Alfonzo A.Moschetti G.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Pirrone A.; Gugino I.; Prestianni R.; Naselli V.; Settanni L.; Todaro A.; Guzzon R.; Maggio A.; Porrello A.; Bruno M.; Farina V.; Passafiume R.; Alfonzo A.; Moschetti G.; Gaglio R.
15-set-2023 A Thorough Investigation of the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Properties of Ewe’s Yoghurt Fermented by a Selected Multi-Strain Starter Culture Garofalo G.Ponte M.Busetta G.Tolone M.Bonanno A.Portolano B.Gaglio R.Sardina M. T.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Busetta G.; Tolone M.; Bonanno A.; Portolano B.; Gaglio R.; Erten H.; Sardina M.T.; Settanni L.
1-gen-2022 Ability of soil bacterial composition as an indicator of levels of soil erosion in a badland Guida G.Palmeri V.Settanni L.Gaglio R.Tolone M.Ferro V. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Guida G.; Palmeri V.; Settanni L.; Gaglio R.; Tolone M.; Ferro V.
1-gen-2014 Activation of wooden vats with selected lactic acid bacteria for the year-round production of traditional Vastedda-like cheese GAGLIO, RaimondoCruciata, MargheritaDI GERLANDO, RosaliaMOSCHETTI, GiancarloPORTOLANO, BaldassareSETTANNI, Luca + 10 - Proceedings::Proceedings Scatassa, M.; Gaglio, R.; Cruciata, M.; Mancuso, I.; Di Gerlando, R.; Moschetti, G.; Portolano, B.; Settanni, L.
8-apr-2024 Addition of fruit purees to enhance quality characteristics of sheep yogurt with selected strains Garofalo, GiulianaGaglio, RaimondoBusetta, GabrielePonte, MarialetiziaBarbera, MarcellaRiggio, SilviaPiazzese, DanielaBonanno, AdrianaSardina, Maria TeresaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Gaglio, Raimondo; Busetta, Gabriele; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; Riggio, Silvia; Piazzese, Daniela; Bonanno, Adriana; Erten, Hüseyin; Sardina, Maria Teresa; Settanni, Luca
1-gen-2020 Addition of selected starter/non-starter lactic acid bacterial inoculums to stabilise PDO Pecorino Siciliano cheese production Gaglio R.Todaro A.Guarcello R.Alfeo V.Settanni L.Todaro M. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Franciosi E.; Todaro A.; Guarcello R.; Alfeo V.; Randazzo C.L.; Settanni L.; Todaro M.
1-mar-2024 Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano
1-gen-2024 Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano
16-dic-2021 Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage Passafiume R.Gugliuzza G.Gaglio R.Busetta G.Tinebra I.Sortino G.Farina V. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Passafiume R.; Gugliuzza G.; Gaglio R.; Busetta G.; Tinebra I.; Sortino G.; Farina V.
1-gen-2015 An Investigation of the Shelf-life of PDO Vastedda della Valle del Belice Cheese Subjected to Different Packaging Systems Alternative to Vacuum PALMERI, MarisaTODARO, MassimoSETTANNI, LucaGAGLIO, RaimondoCORONA, Onofrio + 10 - Proceedings::Proceedings Palmeri, M; Cardamone, C; Todaro, M; Settanni, L; Gaglio, R; Mancuso, I; Scatassa, ML; Corona, O
1-gen-2022 An overview of the microbiological characteristics of the wooden shelves used in cheese ripening Gaglio, R.Todaro, M.Settanni, L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, R.; Todaro, M.; Settanni, L.
1-giu-2023 Anti-Listeria activity of citrus essential oils in a fresh ovine cheese Gabriele BusettaRosa GuarcelloAntonino IoppoloEristanna PalazzoloLuca SettanniRaimondo Gaglio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gabriele Busetta; Rosa Guarcello; Antonino Ioppolo; Lino Sciurba; Eristanna Palazzolo; Luca Settanni; Raimondo Gaglio
1-gen-2017 Anti-Listeria activity of lactic acid bacteria in two traditional Sicilian cheeses GAGLIO, RaimondoTODARO, Massimo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Scatassa M.L.; Gaglio R.; Cardamone C.; Macaluso G.; Arcuri L.; Todaro M.; Mancuso, I.
24-lug-2022 Antibacterial activity and chemical characterization of almond (Prunus dulcis L.) peel extract Badalamenti N.Bruno M.Puccio V.Gaglio R.Francesca N.Settanni L.Sottile F. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Badalamenti N.; Bruno M.; Loizzo M.R.; Puccio V.; Gaglio R.; Francesca N.; Settanni L.; Sottile F.
1-dic-2019 Antibacterial biopolymeric foams: Structure–property relationship and carvacrol release kinetics Lopresti F.Botta L.Scaffaro R.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Lopresti F.; Botta L.; Scaffaro R.; Bilello V.; Settanni L.; Gaglio R.
1-gen-2022 Application of hydrogen peroxide to improve the microbiological stability of food ice produced in industrial facilities Barbaccia P.Moschetti G.Francesca N.Gaglio R.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Lipocelli L.; Moschetti G.; Francesca N.; De Martino S.; Arrigo V.; Gaglio R.; Settanni L.
1-gen-2014 APPLICATION OF SELECTED LACTIC ACID BACTERIA FOR THE YEAR-ROUND PRODUCTION OF VASTEDDALIKE CHEESE GAGLIO, RaimondoCruciata, MargheritaMIRAGLIA, VincenzoCORONA, OnofrioDI GERLANDO, RosaliaPORTOLANO, BaldassareMOSCHETTI, GiancarloSETTANNI, Luca + 10 - Proceedings::Proceedings Gaglio, R; Scatassa, M.L; Cruciata, M; Miraglia, V; Corona, O; Di Gerlando, R; Portolano, B; Moschetti, G; Caracappa, G; Settanni, L