GAGLIO, Raimondo

GAGLIO, Raimondo  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 105 (tempo di esecuzione: 0.025 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-gen-2020 Addition of selected starter/non-starter lactic acid bacterial inoculums to stabilise PDO Pecorino Siciliano cheese production Gaglio R.Todaro A.Guarcello R.Alfeo V.Settanni L.Todaro M. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Franciosi E.; Todaro A.; Guarcello R.; Alfeo V.; Randazzo C.L.; Settanni L.; Todaro M.
16-dic-2021 Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage Passafiume R.Gugliuzza G.Gaglio R.Busetta G.Tinebra I.Sortino G.Farina V. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Passafiume R.; Gugliuzza G.; Gaglio R.; Busetta G.; Tinebra I.; Sortino G.; Farina V.
1-gen-2017 Anti-Listeria activity of lactic acid bacteria in two traditional Sicilian cheeses GAGLIO, RaimondoTODARO, Massimo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Scatassa M.L.; Gaglio R.; Cardamone C.; Macaluso G.; Arcuri L.; Todaro M.; Mancuso, I.
1-dic-2019 Antibacterial biopolymeric foams: Structure–property relationship and carvacrol release kinetics Lopresti F.Botta L.Scaffaro R.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Lopresti F.; Botta L.; Scaffaro R.; Bilello V.; Settanni L.; Gaglio R.
1-gen-2022 Application of hydrogen peroxide to improve the microbiological stability of food ice produced in industrial facilities Barbaccia P.Moschetti G.Francesca N.Gaglio R.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Lipocelli L.; Moschetti G.; Francesca N.; De Martino S.; Arrigo V.; Gaglio R.; Settanni L.
1-gen-2017 Aspetti igienico-sanitari dei prodotti vegetali di IV gamma Gaglio RaimondoFrancesca NicolaSettanni Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, R.; Craparo, V.; Francesca, N.; Settanni, L.
1-gen-2020 Behavior of four main dairy pathogenic bacteria during manufacturing and ripening of pecorino siciliano cheese Cirlincione F.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Cardamone C.; Cirlincione F.; Gaglio R.; Puccio V.; Daidone F.; Sciortino S.; Mancuso I.; Scatassa M.L.
1-gen-2021 Bioaccumulation of selenium-by fruit origin lactic acid bacteria in tropical fermented fruit juices Gaglio R.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Crespo L.; Gaglio R.; Martinez F.G.; Martin G.M.; Franciosi E.; Madrid-Albarran Y.; Settanni L.; Mozzi F.; Pescuma M.
1-gen-2020 Biodiversity and dairy traits of indigenous milk lactic acid bacteria grown in presence of the main grape polyphenols Barbaccia P.Francesca N.Di Gerlando R.Busetta G.Moschetti G.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Francesca N.; Di Gerlando R.; Busetta G.; Moschetti G.; Gaglio R.; Settanni L.
1-gen-2020 Biodiversity and dairy traits of lactic acid bacteria from foliage of aromatic plants before and after dehydration process monitored by a smart sensors system Gaglio R.Catania P.Orlando S.Vallone M.Moschetti G.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Catania P.; Orlando S.; Vallone M.; Moschetti G.; Settanni L.
1-gen-2022 Biological control of Listeria monocytogenes in soil model systems by Enterococcus mundtii strains expressing mundticin KS production Guida G.Gaglio R.Miceli A.Laudicina V. A.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Guida G.; Gaglio R.; Miceli A.; Laudicina V.A.; Settanni L.
1-gen-2019 Biotecnologie applicate alla valorizzazione della “Pagnotta di Piana degli Albanesi” Gaglio R.Cirlincione F.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R., Cirlincione F., Settanni, L.
1-gen-2021 Carvacrol activated biopolymeric foam: An effective packaging system to control the development of spoilage and pathogenic bacteria on sliced pumpkin and melon Gaglio R.Botta L.Garofalo G.Miceli A.Settanni L.Lopresti F. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Botta L.; Garofalo G.; Miceli A.; Settanni L.; Lopresti F.
1-gen-2019 Characteristics of sourdoughs and baked pizzas as affected by starter culture inoculums Francesca, NicolaGaglio, RaimondoAlfonzo, AntonioCorona, OnofrioMoschetti, GiancarloSettanni, Luca 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Gaglio R.; Alfonzo A.; Corona O.; Moschetti G.; Settanni L.
1-gen-2019 Chemical composition of essential oils from Pantelleria Island autochthonous and naturalized spices and evaluation of their individual and combined antimicrobial activities Gaglio R.Barbera M.La Mantia T.Ciminata A.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Guarcello R.; Barbera M.; Lommatzsch I.; La Mantia T.; Ciminata A.; Settanni L.
1-gen-2017 Combined approach for the investigation of dominant fermenting microbiota in two traditional sourdoughs produced in sicily Gaglio, RaimondoAlfonzo, AntonioFrancesca, Nicola 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, Raimondo; Alfonzo, Antonio; Francesca, Nicola
1-gen-2021 Combining carvacrol and nisin in biodegradable films for antibacterial packaging applications Lopresti F.Botta L.La Carrubba V.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Lopresti F.; Botta L.; La Carrubba V.; Di Pasquale L.; Settanni L.; Gaglio R.
1-gen-2020 Design and implementation of a smart system to control aromatic herb dehydration process Catania, PietroGaglio, RaimondoOrlando, SantoSettanni, LucaVallone, Mariangela 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Catania, Pietro; Gaglio, Raimondo; Orlando, Santo; Settanni, Luca; Vallone, Mariangela
1-gen-2019 Development of an ad hoc starter culture for the production of functional raw ewes’ milk cheeses through the addition of grape pomace powder Barbaccia, P.Gaglio, R.Guarcello, R.Francesca, N.Settanni, L.Moschetti, G. 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Barbaccia, P.; Gaglio, R.; Guarcello, R.; Francesca, N.; Settanni, L.; Moschetti, G.
7-feb-2022 Development of new dairy products using raw ewe’s milk to produce a “Swiss” type cheese GAROFALO G.GAGLIO R.SARDINA M. T.PORTOLANO B.SETTANNI L. 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume GAROFALO, G., GAGLIO, R., SARDINA, M.T., PORTOLANO, B., SETTANNI, L.