Cruciata, Margherita

Cruciata, Margherita  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 15 di 15 (tempo di esecuzione: 0.025 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-gen-2014 Activation of wooden vats with selected lactic acid bacteria for the year-round production of traditional Vastedda-like cheese GAGLIO, RaimondoCruciata, MargheritaDI GERLANDO, RosaliaMOSCHETTI, GiancarloPORTOLANO, BaldassareSETTANNI, Luca + 10 - Proceedings::Proceedings Scatassa, M.; Gaglio, R.; Cruciata, M.; Mancuso, I.; Di Gerlando, R.; Moschetti, G.; Portolano, B.; Settanni, L.
- Activation, transfer, distribution, composition, evolution and characterization of the lactic acid bacterial biofilms for the valorization of Sicilian autochthonous dairy and wood resources Cruciata, Margherita 04 - Tesi di dottorato::4.2 Tesi di dottorato Cruciata, M.
1-gen-2014 APPLICATION OF SELECTED LACTIC ACID BACTERIA FOR THE YEAR-ROUND PRODUCTION OF VASTEDDALIKE CHEESE GAGLIO, RaimondoCruciata, MargheritaMIRAGLIA, VincenzoCORONA, OnofrioDI GERLANDO, RosaliaPORTOLANO, BaldassareMOSCHETTI, GiancarloSETTANNI, Luca + 10 - Proceedings::Proceedings Gaglio, R; Scatassa, M.L; Cruciata, M; Miraglia, V; Corona, O; Di Gerlando, R; Portolano, B; Moschetti, G; Caracappa, G; Settanni, L
1-gen-2014 Cultivable microorganisms associated with honeys of different geographical and botanical origin SINACORI, MilkoFRANCESCA, NicolaALFONZO, AntonioCruciata, MargheritaSETTANNI, LucaMOSCHETTI, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Sinacori, M; Francesca, N; Alfonzo, A; Cruciata, M; Sannino, C; Settanni, L; Moschetti, G
1-gen-2013 Development of an ad hoc natural whey starter culture for the production of Vastedda della valle del Belìce cheese GAGLIO, RaimondoFRANCESCA, NicolaCruciata, MargheritaDI GERLANDO, RosaliaGUARCELLO, RosaPORTOLANO, BaldassareMOSCHETTI, GiancarloSETTANNI, Luca 10 - Proceedings::Proceedings Gaglio, R; Francesca, N; Cruciata, M; Di Gerlando, R; Guarcello, R; Portolano, B; Moschetti, G; Settanni, L
1-gen-2019 Ecology of Vastedda della valle del Belìce cheeses: A review and recent findings to stabilize the traditional production Cruciata M.Gaglio R.Todaro M.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Cruciata M.; Gaglio R.; Todaro M.; Settanni L.
1-gen-2017 Evolution of the lactic acid bacterial biofilms on different wood typologies applied for the production of vats intended for cheese making Gaglio RaimondoCruciata MargheritaSala GiovannaPalmeri MarisaMoschetti GiancarloLa Mantia TommasoSettanni Luca + 01 - Contributo in rivista::1.08 Poster pubblicato in rivista Gaglio Raimondo, Cruciata Margherita, Scatassa Maria Luisa, Sala Giovanna, Palmeri Marisa, Cardamone Cinzia, Moschetti Giancarlo, La Mantia Tommaso, Settanni Luca
1-gen-2018 Formation and Characterization of Early Bacterial Biofilms on Different Wood Typologies Applied in Dairy Production Cruciata MargheritaGaglio RaimondoSala GiovannaPalmeri MarisaMoschetti GiancarloLa Mantia TommasoSettanni Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Cruciata Margherita, Gaglio Raimondo, Scatassa Maria Luisa, Sala Giovanna, Cardamone Cinzia, Palmeri Marisa, Moschetti Giancarlo, La Mantia Tommaso, Settanni Luca
1-gen-2014 Identification, typing, and investigation of the dairy characteristics of lactic acid bacteria isolated from 'Vastedda della valle del Belìce' cheese GAGLIO, RaimondoFRANCESCA, NicolaDi Gerlando, RCruciata, MGUARCELLO, RosaPORTOLANO, BaldassareMOSCHETTI, GiancarloSETTANNI, Luca 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, R; Francesca, N; Di Gerlando, R; Cruciata, M; Guarcello, R; Portolano, B; Moschetti, G; Settanni, L
1-gen-2014 Il caglio in pasta utilizzato per la produzione di formaggi tradizionali siciliani: indagine microbiologica Cruciata, MargheritaTODARO, Massimo + 10 - Proceedings::Proceedings Scatassa, ML; Mancuso, I; Arcuri, L; Parco, A; Cruciata, M; Todaro, M; Cardamone, C
1-gen-2019 Influence of the early bacterial biofilms developed on vats made with seven wood types on PDO Vastedda della valle del Belìce cheese characteristics Gaglio, RaimondoCruciata, MargheritaTolone, MarcoCorona, OnofrioTodaro, MassimoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, R; Cruciata, M; Scatassa, ML; Tolone, M; Mancuso, I; Cardamone, C; Corona, O; Todaro, M; Settanni, L;
1-gen-2016 Microbial activation of wooden vats used for traditional cheese production and evolution of the neoformed biofilms GAGLIO, RaimondoCruciata, MargheritaDI GERLANDO, RosaliaSARDINA, Maria TeresaMOSCHETTI, GiancarloPORTOLANO, BaldassareSETTANNI, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, R; Cruciata, M; Di Gerlando, R; Scatassa, ML; Cardamone, C; Mancuso, I; Sardina, MT; Moschetti, G; Portolano, B; Settanni, L
1-gen-2013 Microbiological investigation of Raphanus sativus L. grown hydroponically in nutrient solutions contaminated with spoilage and pathogenic bacteria SETTANNI, LucaMICELI, AlessandroFRANCESCA, NicolaCruciata, MargheritaMOSCHETTI, Giancarlo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Settanni, L; Miceli, A; Francesca, N; Cruciata, M; Moschetti, G
1-gen-2016 Optimization of environmental conditions for kefiran production by kefir grain as scaffold for tissue engineering Montesanto, S.Cruciata, M.Settanni, L.Brucato, V.La Carrubba, V. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Montesanto, S.; Calò, G.; Cruciata, M.; Settanni, L.; Brucato, V.; La Carrubba, V.
1-gen-2019 Valorisation of Dairy Wastes Through Kefir Grain Production Settanni, LucaCruciata, MargheritaGuarcello, RosaFrancesca, NicolaMoschetti, GiancarloLa Carrubba, VincenzoGaglio, Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Settanni, Luca; Cruciata, Margherita; Guarcello, Rosa; Francesca, Nicola; Moschetti, Giancarlo; La Carrubba, Vincenzo; Gaglio, Raimondo