SETTANNI, Luca
Dettaglio
SETTANNI, Luca
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
Pubblicazioni
Risultati 1 - 20 di 264 (tempo di esecuzione: 0.0 secondi).
IRIS è il sistema di gestione integrata dei dati della ricerca (persone, pubblicazioni, progetti, attività) adottato dall’Università di Palermo, e ha lo scopo di raccogliere, conservare, documentare, e diffondere ad accesso aperto le informazioni relative alla produzione scientifica degli autori afferenti all’Ateneo.
SETTANNI, Luca
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
Risultati 1 - 20 di 264 (tempo di esecuzione: 0.0 secondi).
Data di pubblicazione | Titolo | Autori | Tipologia | Autore(i) | File | |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2008 | A factory-scale application of secondary adjunct cultures selected from lactic acid bacteria during “Puzzone di Moena” cheese ripening. | FRANCIOSI E; SETTANNI, Luca ; CARLIN S; CAVAZZA A; POZNANSKI E. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Franciosi, E.; Settanni, L.; Carlin, S.; Cavazza, A.; Poznanski, E. | - |
2 | 2005 | A survey of sourdough microbiota from Abruzzo, a region of Central Italy | VALMORRI S; SETTANNI, Luca ; CORSETTI A; SUZZI G. | 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) | Valmorri, S.; Settanni, L.; Corsetti, A.; Suzzi, G. | - |
3 | 2007 | A taxonomic survey of lactic acid bacteria isolated from wheat (Triticum durum) kernels and non-conventional flours | CORSETTI A; SETTANNI, Luca ; CHAVES LÓPEZ C; FELIS GE; MASTRANGELO M; SUZZI G. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Corsetti, A.; Settanni, L.; CHAVES LÓPEZ, C.; Felis, G.; Mastrangelo, M.; Suzzi, G. | - |
4 | 2014 | Activation of wooden vats with selected lactic acid bacteria for the year-round production of traditional Vastedda-like cheese | Scatassa, M.; GAGLIO, Raimondo ; Cruciata, Margherita ; Mancuso, I.; DI GERLANDO, Rosalia ; MOSCHETTI, Giancarlo ; PORTOLANO, Baldassare ; SETTANNI, Luca | 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) | Scatassa, M.; Gaglio, R.; Cruciata, M.; Mancuso, I.; DI GERLANDO, R.; Moschetti, G.; Portolano, B.; Settanni, L. | Open Access |
5 | 2020 | Addition of selected starter/non-starter lactic acid bacterial inoculums to stabilise PDO Pecorino Siciliano cheese production | GAGLIO, Raimondo ; Franciosi E.; TODARO, Aldo ; GUARCELLO, Rosa ; Alfeo, Vincenzo ; Randazzo C. L.; SETTANNI, Luca ; TODARO, Massimo | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Gaglio R.; Franciosi E.; Todaro A.; Guarcello R.; Alfeo V.; Randazzo C.L.; Settanni L.; Todaro M. | riservati |
6 | 2008 | An investigation on the bacteriocinogenic potential of lactic acid bacteria associated with wheat (Triticum durum) kernels and non-conventional flours. | CORSETTI A; SETTANNI, Luca ; BRAGA TM; DE FATIMA SILVA LOPES M; SUZZI G. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Corsetti, A.; Settanni, L.; Braga, T.; DE FATIMA SILVA LOPES, M.; Suzzi, G. | - |
7 | 2010 | An Optimized and Rapid DNA Extraction Method From Leaves of Grapevine Suitable for PCR-DGGE Based Analysis | LO PICCOLO, Sandra ; CONIGLIARO, Gaetano ; FRANCESCA, Nicola ; SETTANNI, Luca ; BURRUANO, Santa ; MOSCHETTI, Giancarlo | 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) | LO PICCOLO, S.; Conigliaro, G.; Francesca, N.; Settanni, L.; Burruano, S.; Moschetti, G. | riservati |
8 | 2014 | Animal rennets as sources of dairy lactic acid bacteria | Cruciata, M; Sannino, C; Ercolini, D; Scatassa, ML; De Filippis, F; Mancuso, I; La Storia, A; MOSCHETTI, Giancarlo ; SETTANNI, Luca | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Cruciata, M.; Sannino, C.; Ercolini, D.; Scatassa, M.; De Filippis, F.; Mancuso, I.; La Storia, A.; Moschetti, G.; Settanni, L. | Open Access |
9 | 2014 | Antibacterial activity of Borago officinalis and Brassica juncea aqueous extracts evaluated in vitro and in situ using different food model systems | MICELI, Alessandro ; ALEO, Aurora ; CORONA, Onofrio ; SARDINA, Maria Teresa ; MAMMINA, Caterina ; SETTANNI, Luca | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Miceli, A.; Aleo, A.; Corona, O.; Sardina, M.; Mammina, C.; Settanni, L. | riservati |
10 | dic-2019 | Antibacterial biopolymeric foams: Structure–property relationship and carvacrol release kinetics | Lopresti, Francesco ; BOTTA, Luigi ; SCAFFARO, Roberto ; Bilello V.; SETTANNI, Luca ; GAGLIO, Raimondo | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Lopresti F.; Botta L.; Scaffaro R.; Bilello V.; Settanni L.; Gaglio R. | Open Access |
11 | 2016 | Antilisterial effect of citrus essential oils and their performance inedible film formulations | RANDAZZO, Walter ; Jiménez Belenguer, A.; SETTANNI, Luca ; Perdones, A.; Moschetti, M.; PALAZZOLO, Eristanna ; GUARRASI, Valeria ; Vargas, M.; GERMANA', Maria ; MOSCHETTI, Giancarlo | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Randazzo, W.; Jiménez-Belenguer, A.; Settanni, L.; Perdones, A.; Moschetti, M.; Palazzolo, E.; Guarrasi, V.; Vargas, M.; Germanà, M.; Moschetti, G. | riservati |
12 | 2008 | Application of bacteriocins in vegetable food biopreservation. | SETTANNI, Luca ; CORSETTI A. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Settanni, L.; Corsetti, A. | - |
13 | 2022 | Application of hydrogen peroxide to improve the microbiological stability of food ice produced in industrial facilities | BARBACCIA, Pietro ; Lipocelli L.; MOSCHETTI, Giancarlo ; FRANCESCA, Nicola ; De Martino S.; Arrigo V.; GAGLIO, Raimondo ; SETTANNI, Luca | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Barbaccia P.; Lipocelli L.; Moschetti G.; Francesca N.; De Martino S.; Arrigo V.; Gaglio R.; Settanni L. | Open Access |
14 | 2006 | Application of novel polyphasic approach to study the lactobacilli composition of sourdoughs from the Abruzzo region (Central Italy) | VALMORRI, S; SETTANNI, Luca ; SUZZI, G; GARDINI, F; VERNOCCHI, P; CORSETTI, A. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Valmorri, S.; Settanni, L.; Suzzi, G.; Gardini, F.; Vernocchi, P.; Corsetti, A. | - |
15 | 2014 | APPLICATION OF SELECTED LACTIC ACID BACTERIA FOR THE YEAR-ROUND PRODUCTION OF VASTEDDALIKE CHEESE | GAGLIO, Raimondo ; Scatassa, M. L; Cruciata, Margherita ; MIRAGLIA, Vincenzo ; CORONA, Onofrio ; DI GERLANDO, Rosalia ; PORTOLANO, Baldassare ; MOSCHETTI, Giancarlo ; Caracappa, G; SETTANNI, Luca | 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) | Gaglio, R.; Scatassa, M.; Cruciata, M.; Miraglia, V.; Corona, O.; DI GERLANDO, R.; Portolano, B.; Moschetti, G.; Caracappa, G.; Settanni, L. | Open Access |
16 | 2018 | Approaches to improve the growth of the starter lactic acid bacterium OM13 during the early stages of green Spanish-style table olive production | ALFONZO, Antonio ; Martorana, A.; SETTANNI, Luca ; MATRAXIA, Michele ; CORONA, Onofrio ; Vagnoli, P.; CARUSO, Tiziano ; MOSCHETTI, Giancarlo ; FRANCESCA, Nicola | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Alfonzo, A.; Martorana, A.; Settanni, L.; Matraxia, M.; Corona, O.; Vagnoli, P.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N. | Open Access |
17 | 2011 | Approccio multiplo per l’indagine del microbiota dominante negli impasti acidi tradizionali siciliani | SETTANNI, Luca ; FRANCESCA, Nicola ; SANNINO, Ciro ; PLANETA, Diego ; MOSCHETTI, Giancarlo | 10 - Proceedings::0 - Proceedings (TIPOLOGIA NON ATTIVA) | Settanni, L.; Francesca, N.; Sannino, C.; Planeta, D.; Moschetti, G. | - |
18 | 2010 | L'aroma del Puzzone | Franciosi, E; SETTANNI, Luca ; Carlin, S; Cavazza, A; Poznanski, E. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Franciosi, E.; Settanni, L.; Carlin, S.; Cavazza, A.; Poznanski, E. | - |
19 | 2016 | Artemisia arborescens essential oil composition, enantiomeric distribution and antimicrobial activity from different wild populations from the Mediterranean Area | Said, M. E. –A; MILITELLO, Marcello ; SAIA, Sergio ; SETTANNI, Luca ; ALEO, Aurora ; MAMMINA, Caterina ; Bombarda, I; Vanloot, P; Roussel, C; Dupuy, N. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Said, M.; Militello, M.; Saia, S.; Settanni, L.; Aleo, A.; Mammina, C.; Bombarda, I.; Vanloot, P.; Roussel, C.; Dupuy, N. | Open Access |
20 | 2017 | Aspetti igienico-sanitari dei prodotti vegetali di IV gamma | GAGLIO, Raimondo ; Craparo Valentina; FRANCESCA, Nicola ; SETTANNI, Luca | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Gaglio, R.; Craparo, V.; Francesca, N.; Settanni, L. | Open Access |
Si consiglia il caricamento di immagini con una proporzione 1-1 tra larghezza e altezza.
La dimensione ottimale è 160x160 pixel