VIOLA, ENRICO
VIOLA, ENRICO
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production
2023-10-11 Viola, Enrico; Buzzanca, Carla; Tinebra, Ilenia; Settanni, Luca; Farina, Vittorio; Gaglio, Raimondo; Di Stefano, Vita
Enhancing the quality and safety of Nocellara del Belice green table olives produced using the Castelvetrano method
2024-01-16 Alfonzo A.; Alongi D.; Prestianni R.; Pirrone A.; Naselli V.; Viola E.; De Pasquale C.; La Croce F.; Gaglio R.; Settanni L.; Francesca N.; Moschetti G.
Evoluzione della cascola delle gemme a fiore in rami di pistacchio con diversa carica produttiva
2023-06-21 Valeria Imperiale; Tiziano Caruso; Annalisa Marchese; Enrico Viola; Francesco Paolo Marra
Impact of two new non-conventional yeasts, Candida oleophila and Starmerella lactis-condensi, isolated from sugar-rich substrates, on Frappato wine aroma
2024-01-01 Francesca N.; Naselli V.; Prestianni R.; Pirrone A.; Viola E.; Guzzon R.; Settanni L.; Maggio A.; Vaglica A.; Bruno M.; Gristina L.; Oliva D.; Ferranti G.; Notarbartolo G.; Alfonzo A.; Moschetti G.
Reuse of almond by-products: Functionalization of traditional semolina sourdough bread with almond skin
2023-03-01 Gaglio R.; Tesoriere L.; Maggio A.; Viola E.; Attanzio A.; Frazzitta A.; Badalamenti N.; Bruno M.; Franciosi E.; Moschetti G.; Sottile F.; Settanni L.; Francesca N.
Reuse of almond by-products: scale-up production of functional almond skin added semolina sourdough breads
2023-09-26 Settanni, Luca; Viola, Enrico; Supper, Maria; Badalamenti, Natale; Bruno, Maurizio; Tundis, Rosa; Loizzo, Monica Rosa; Sottile, Francesco; Francesca, Nicola; Gaglio, Raimondo
Selection of lactic acid bacteria from home-made sourdoughs for resistance to the main almond skin polyphenols
2024-01-01 Viola, Enrico; Garofalo, Giuliana; Busetta, Gabriele; Supper, Maria; Alfonzo, Antonio; Tolone, Marco; Francesca, Nicola; Moschetti, Giancarlo; Sottile, Francesco; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
Tracking the transfer of antimicrobial resistance genes from raw materials to sourdough breads
2024-01-01 Gargano V.; Gambino D.; Viola E.; Franciosi E.; Alfonzo A.; Cicero L.; Cassata G.; Settanni L.; Gaglio R.
Data di pubblicazione | Titolo | Autori | Tipologia | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|---|
11-ott-2023 | A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production | Viola, EnricoBuzzanca, CarlaTinebra, IleniaSettanni, LucaFarina, VittorioGaglio, RaimondoDi Stefano, Vita | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Viola, Enrico; Buzzanca, Carla; Tinebra, Ilenia; Settanni, Luca; Farina, Vittorio; Gaglio, Raimondo; Di Stefano, Vita | |
16-gen-2024 | Enhancing the quality and safety of Nocellara del Belice green table olives produced using the Castelvetrano method | Alfonzo A.Alongi D.Prestianni R.Pirrone A.Naselli V.Viola E.De Pasquale C.Gaglio R.Settanni L.Francesca N.Moschetti G. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Alfonzo A.; Alongi D.; Prestianni R.; Pirrone A.; Naselli V.; Viola E.; De Pasquale C.; La Croce F.; Gaglio R.; Settanni L.; Francesca N.; Moschetti G. | |
21-giu-2023 | Evoluzione della cascola delle gemme a fiore in rami di pistacchio con diversa carica produttiva | Valeria ImperialeTiziano CarusoAnnalisa MarcheseEnrico ViolaFrancesco Paolo Marra | 01 - Contributo in rivista::1.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in rivista | Valeria Imperiale; Tiziano Caruso; Annalisa Marchese; Enrico Viola; Francesco Paolo Marra | |
1-gen-2024 | Impact of two new non-conventional yeasts, Candida oleophila and Starmerella lactis-condensi, isolated from sugar-rich substrates, on Frappato wine aroma | Francesca N.Naselli V.Prestianni R.Pirrone A.Viola E.Settanni L.Maggio A.Vaglica A.Bruno M.Gristina L.Oliva D.Alfonzo A.Moschetti G. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Francesca N.; Naselli V.; Prestianni R.; Pirrone A.; Viola E.; Guzzon R.; Settanni L.; Maggio A.; Vaglica A.; Bruno M.; Gristina L.; Oliva D.; Ferranti G.; Notarbartolo G.; Alfonzo A.; Moschetti G. | |
1-mar-2023 | Reuse of almond by-products: Functionalization of traditional semolina sourdough bread with almond skin | Gaglio R.Tesoriere L.Maggio A.Viola E.Attanzio A.Frazzitta A.Badalamenti N.Bruno M.Moschetti G.Sottile F.Settanni L.Francesca N. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Gaglio R.; Tesoriere L.; Maggio A.; Viola E.; Attanzio A.; Frazzitta A.; Badalamenti N.; Bruno M.; Franciosi E.; Moschetti G.; Sottile F.; Settanni L.; Francesca N. | |
26-set-2023 | Reuse of almond by-products: scale-up production of functional almond skin added semolina sourdough breads | Settanni, LucaViola, EnricoBadalamenti, NataleBruno, MaurizioSottile, FrancescoFrancesca, NicolaGaglio, Raimondo + | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Settanni, Luca; Viola, Enrico; Supper, Maria; Badalamenti, Natale; Bruno, Maurizio; Tundis, Rosa; Loizzo, Monica Rosa; Sottile, Francesco; Francesca, Nicola; Gaglio, Raimondo | |
1-gen-2024 | Selection of lactic acid bacteria from home-made sourdoughs for resistance to the main almond skin polyphenols | Viola, EnricoGarofalo, GiulianaBusetta, GabrieleAlfonzo, AntonioTolone, MarcoFrancesca, NicolaMoschetti, GiancarloSottile, FrancescoGaglio, RaimondoSettanni, Luca + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Viola, Enrico; Garofalo, Giuliana; Busetta, Gabriele; Supper, Maria; Alfonzo, Antonio; Tolone, Marco; Francesca, Nicola; Moschetti, Giancarlo; Sottile, Francesco; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca | |
1-gen-2024 | Tracking the transfer of antimicrobial resistance genes from raw materials to sourdough breads | Viola E.Alfonzo A.Settanni L.Gaglio R. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Gargano V.; Gambino D.; Viola E.; Franciosi E.; Alfonzo A.; Cicero L.; Cassata G.; Settanni L.; Gaglio R. |