AMATO, Filippo

AMATO, Filippo  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 7 di 7 (tempo di esecuzione: 0.002 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-gen-2025 Exploring the diversity of native Lachancea thermotolerans strains isolated by sugary extracts from manna ash to modulate the flavour of sour beers Pirrone, AntoninoNaselli, VincenzoPrestianni, RosarioSeminerio, VeneraGugino, Ignazio MariaViola, EnricoAmato, FilippoPorrello, AntonellaTodaro, AldoMaggio, AntonellaBruno, MaurizioGaglio, RaimondoSettanni, LucaSchicchi, RosarioMoschetti, GiancarloFrancesca, NicolaAlfonzo, Antonio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pirrone, Antonino; Naselli, Vincenzo; Prestianni, Rosario; Seminerio, Venera; Gugino, Ignazio Maria; Viola, Enrico; Amato, Filippo; Porrello, Antonella; Todaro, Aldo; Maggio, Antonella; Bruno, Maurizio; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca; Radici, Carmelo; Guzzon, Raffaele; Schicchi, Rosario; Moschetti, Giancarlo; Francesca, Nicola; Alfonzo, Antonio
1-gen-2025 INFLUENCE OF THE EARLY ADDITION OF BIO-ACTIVATORS ON LAG PHASE DURATION THROUGHOUT THE FIRST HOURS OF ALCOHOLIC FERMENTATION Enrico ViolaSimona ManuguerraVincenzo NaselliAntonino PirroneValentina CraparoAzzurra VellaRiccardo SavastanoFilippo AmatoVenera SeminerioDavide AlongiMicaela CarusiIrene DolceValeria GuarrasiGiulio PerriconeGiancarlo MoschettiAntonio AlfonzoConcetta MessinaNicola FrancescaNicola FrancescaDaniele OlivaLuca SettanniRaimondo Gaglio + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Viola, E.; Manuguerra, S.; Naselli, V.; Pirrone, A.; Guzzon, R.; Craparo, V.; Vella, A.; Savastano, R.; Amato, F.; Seminerio, V.; Alongi, D.; Carusi, M.; Dolce, I.; Guarrasi, V.; Perricone, G.; Moschetti, G.; Alfonzo, A.; Messina, C.; Francesca, N.; Francesca, N.; Oliva, D.; Settanni, L.; Gaglio, R.
1-gen-2025 Influence of yeast adaptation with bio-activators on the process of wine alcoholic fermentation Viola E.Naselli V.Craparo V.Amato F.Savastano R.Pirrone A.Vella A.Dolce I.Seminerio V.Carusi M.Arena R.Gaglio R.Settanni L.Moschetti G.Messina C. M.Francesca N.Alfonzo A.Manuguerra S. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Viola E.; Naselli V.; Craparo V.; Amato F.; Savastano R.; Pirrone A.; Vella A.; Dolce I.; Seminerio V.; Carusi M.; Arena R.; Gaglio R.; Guarrasi V.; Guzzon R.; Settanni L.; Moschetti G.; Messina C.M.; Francesca N.; Alfonzo A.; Manuguerra S.
1-gen-2025 LARGE-SCALE APPLICATION OF LACTIPLANTIBACILLUS PLANTARUM IN THE WINEMAKING PROCESS OF NERO D'AVOLA AND PETIT VERDOT GRAPES IN SICILY Antonino PirroneVincenzo NaselliValentina CraparoEnrico ViolaFilippo AmatoAzzurra VellaIrene DolceDavide AlongiGiulio PerriconeVenera SeminerioMicaela CarusiRaimondo GaglioDaniele OlivaLuca SettanniGiancarlo MoschettiNicola FrancescaAntonio Alfonzo 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Pirrone, A.; Naselli, V.; Craparo, V.; Viola, E.; Amato, F.; Vella, A.; Dolce, I.; Alongi, D.; Perricone, G.; Seminerio, V.; Carusi, M.; Gaglio, R.; Oliva, D.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A.
21-giu-2024 Oenological Capabilities of Yeasts Isolated from High-Sugar Matrices (Manna and Honey) as Potential Starters and Co-Starters for Winemaking Craparo, ValentinaViola, EnricoVella, AzzurraPrestianni, RosarioPirrone, AntoninoNaselli, VincenzoAmato, FilippoOliva, DanieleSettanni, LucaMoschetti, GiancarloFrancesca, NicolaAlfonzo, Antonio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Craparo, Valentina; Viola, Enrico; Vella, Azzurra; Prestianni, Rosario; Pirrone, Antonino; Naselli, Vincenzo; Amato, Filippo; Oliva, Daniele; Notarbartolo, Giuseppe; Guzzon, Raffaele; Settanni, Luca; Moschetti, Giancarlo; Francesca, Nicola; Alfonzo, Antonio
1-gen-2025 The impact of a Saccharomyces cerevisiae bio-protective strain during cold static clarification on Catarratto wine Viola, EnricoNaselli, VincenzoPrestianni, RosarioPirrone, AntoninoPorrello, AntonellaAmato, FilippoSavastano, RiccardoMaggio, AntonellaCarusi, MicaelaSeminerio, VeneraCraparo, ValentinaVella, AzzurraAlongi, DavideSettanni, LucaFrancesca, NicolaAlfonzo, Antonio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Viola, Enrico; Naselli, Vincenzo; Prestianni, Rosario; Pirrone, Antonino; Porrello, Antonella; Amato, Filippo; Savastano, Riccardo; Maggio, Antonella; Carusi, Micaela; Seminerio, Venera; Craparo, Valentina; Vella, Azzurra; Alongi, Davide; Settanni, Luca; Notarbartolo, Giuseppe; Francesca, Nicola; Alfonzo, Antonio
10-mar-2025 Use of non-conventional yeasts for enhancing the sensory quality of craft beer Pirrone A.Naselli V.Gugino I. M.Porrello A.Viola E.Craparo V.Vella A.Alongi D.Seminerio V.Carusi M.Amato F.Gaglio R.Settanni L.Maggio A.Moschetti G.Francesca N.Alfonzo A. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pirrone A.; Naselli V.; Gugino I.M.; Porrello A.; Viola E.; Craparo V.; Vella A.; Alongi D.; Seminerio V.; Carusi M.; Radici C.; Amato F.; Guzzon R.; Todaro A.; Gaglio R.; Settanni L.; Maggio A.; Moschetti G.; Francesca N.; Alfonzo A.