FRANCESCA, Nicola

FRANCESCA, Nicola  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 151 (tempo di esecuzione: 0.03 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-gen-2015 An innovative method to produce green table olives based on "pied de cuve" technology MARTORANA, AlessandraALFONZO, AntonioSETTANNI, LucaCORONA, OnofrioCARUSO, TizianoMOSCHETTI, GiancarloFRANCESCA, Nicola + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Martorana, A.; Alfonzo, A.; Settanni, L.; Corona, O.; la Croce, F.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-gen-2010 An Optimized and Rapid DNA Extraction Method From Leaves of Grapevine Suitable for PCR-DGGE Based Analysis LO PICCOLO, SandraCONIGLIARO, GaetanoFRANCESCA, NicolaSETTANNI, LucaBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo 10 - Proceedings::Proceedings Lo Piccolo, S; Conigliaro, G; Francesca, N; Settanni, L; Burruano, S; Moschetti, G
24-lug-2022 Antibacterial activity and chemical characterization of almond (Prunus dulcis L.) peel extract Badalamenti N.Bruno M.Puccio V.Gaglio R.Francesca N.Settanni L.Sottile F. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Badalamenti N.; Bruno M.; Loizzo M.R.; Puccio V.; Gaglio R.; Francesca N.; Settanni L.; Sottile F.
1-gen-2009 Antimycotic activity of Bacillus amyloliquefaciens against fungi of vineyards soil origin ALFONZO, AntonioCONIGLIARO, GaetanoMONDELLO, VincenzoFRANCESCA, NicolaBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo + 10 - Proceedings::Proceedings Alfonzo, A; Conigliaro, G; Ventorino, V; Mondello, V; Francesca, N; Burruano, S; Moschetti, G
1-gen-2022 Application of hydrogen peroxide to improve the microbiological stability of food ice produced in industrial facilities Barbaccia P.Moschetti G.Francesca N.Gaglio R.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Lipocelli L.; Moschetti G.; Francesca N.; De Martino S.; Arrigo V.; Gaglio R.; Settanni L.
1-gen-2018 Approaches to improve the growth of the starter lactic acid bacterium OM13 during the early stages of green Spanish-style table olive production Alfonzo, A.Settanni, L.Matraxia, M.Corona, O.Caruso, T.Moschetti, G.Francesca, N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Martorana, A.; Settanni, L.; Matraxia, M.; Corona, O.; Vagnoli, P.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-gen-2011 Approccio multiplo per l’indagine del microbiota dominante negli impasti acidi tradizionali siciliani SETTANNI, LucaFRANCESCA, NicolaSANNINO, CiroPLANETA, DiegoMOSCHETTI, Giancarlo 10 - Proceedings::Proceedings Settanni, L; Francesca, N; Sannino, C; Planeta, D; Moschetti, G
1-gen-2017 Aspetti igienico-sanitari dei prodotti vegetali di IV gamma Gaglio RaimondoFrancesca NicolaSettanni Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, R.; Craparo, V.; Francesca, N.; Settanni, L.
1-gen-2011 Attitudine alla trasformazione in sidro di varietà di mele autoctone siciliane FARINA, VittorioMINEO, ValerioFRANCESCA, NicolaMOSCHETTI, GiancarloSETTANNI, LucaPLANETA, Diego 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Farina, V.; Mineo, V.; Francesca, N.; Moschetti, G.; Settanni, L.; Planeta, D.
1-gen-2009 Attitudini tecnologiche di batteri lattici starter per la fermentazione di olive verdi da mensa SILVESTRI, VincenzoFRANCESCA, NicolaSETTANNI, LucaMOSCHETTI, Giancarlo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista SILVESTRI V; FRANCESCA N; SETTANNI L; MOSCHETTI G
1-gen-2020 Biodiversity and dairy traits of indigenous milk lactic acid bacteria grown in presence of the main grape polyphenols Barbaccia P.Francesca N.Di Gerlando R.Busetta G.Moschetti G.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Francesca N.; Di Gerlando R.; Busetta G.; Moschetti G.; Gaglio R.; Settanni L.
1-gen-2018 Biodiversità genetica e fisiologica, potenziale alterativo, di una popolazione di B. bruxellensis isolata da vini italiani Guarcello RosaFrancesca NicolaSettanni LucaMoschetti Giancarlo + 10 - Proceedings::Proceedings Guzzon Raffaele , Roman Tomas, Guarcello Rosa, Francesca Nicola, Settanni Luca, Moschetti Giancarlo
1-gen-2015 Biological activity of Bacillus spp. evaluated on eggs and larvae of red palm weevil Rhynchophorus ferrugineus FRANCESCA, NicolaALFONZO, AntonioLO VERDE, GabriellaSETTANNI, LucaSINACORI, MilkoMOSCHETTI, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista FRANCESCA, N; ALFONZO, A; LO VERDE, G; SETTANNI, L; SINACORI, M; LUCIDO, P; MOSCHETTI, G
1-gen-2020 Bresaola made from Cinisara cattle: effect of muscle type and animal category on physicochemical and sensory traits Maniaci G.Alabiso M.Francesca N.Di Grigoli A.Corona O.Portolano B.Bonanno A. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Maniaci G.; Alabiso M.; Francesca N.; Giosue C.; Di Grigoli A.; Corona O.; Cardamone C.; Graci G.; Portolano B.; Bonanno A.
1-gen-2022 Cellulolytic bacteria joined with deproteinized whey decrease carbon to nitrogen ratio and improve stability of compost from wine production chain by-products Alfonzo A.Laudicina V. A.Muscarella S. M.Badalucco L.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Laudicina V.A.; Muscarella S.M.; Badalucco L.; Moschetti G.; Spano G.M.; Francesca N.
1-gen-2019 Characteristics of sourdoughs and baked pizzas as affected by starter culture inoculums Francesca, NicolaGaglio, RaimondoAlfonzo, AntonioCorona, OnofrioMoschetti, GiancarloSettanni, Luca 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Gaglio R.; Alfonzo A.; Corona O.; Moschetti G.; Settanni L.
1-gen-2016 Characterization of kefir-like beverages produced from vegetable juices CORONA, OnofrioRandazzo, WMICELI, AlessandroGUARCELLO, RosaFRANCESCA, NicolaMOSCHETTI, GiancarloSETTANNI, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Corona, O; Randazzo, W; Miceli, A; Guarcello, R; Francesca, N; Erten, H; Moschetti, G; Settanni, L
1-gen-2015 Codominance of Lactobacillus plantarum and obligate heterofermentative lactic acid bacteria during sourdough fermentation ALFONZO, AntonioGALLUZZO, PaolaCORONA, OnofrioFRANCESCA, NicolaCARACAPPA, SantoMOSCHETTI, GiancarloSETTANNI, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ventimiglia, G.; Alfonzo, A.; Galluzzo, P.; Corona, O.; Francesca, N.; Caracappa, S.; Moschetti, G.; Settanni, L.
1-gen-2017 Combined approach for the investigation of dominant fermenting microbiota in two traditional sourdoughs produced in sicily Gaglio, RaimondoAlfonzo, AntonioFrancesca, Nicola 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, Raimondo; Alfonzo, Antonio; Francesca, Nicola
1-gen-2010 Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) safety and quality? FRANCESCA, NicolaMOSCHETTI, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Aponte, M; Blaiotta, G; Francesca, N; Moschetti, G