FRANCESCA, Nicola

FRANCESCA, Nicola  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 198 (tempo di esecuzione: 0.038 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
6-ago-2023 A novel microbiological approach to impact the aromatic composition of sour loquat beer Francesca N.Pirrone A.Gugino I.Prestianni R.Naselli V.Settanni L.Todaro A.Maggio A.Porrello A.Bruno M.Farina V.Passafiume R.Alfonzo A.Moschetti G.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Pirrone A.; Gugino I.; Prestianni R.; Naselli V.; Settanni L.; Todaro A.; Guzzon R.; Maggio A.; Porrello A.; Bruno M.; Farina V.; Passafiume R.; Alfonzo A.; Moschetti G.; Gaglio R.
1-gen-2015 An innovative method to produce green table olives based on "pied de cuve" technology MARTORANA, AlessandraALFONZO, AntonioSETTANNI, LucaCORONA, OnofrioCARUSO, TizianoMOSCHETTI, GiancarloFRANCESCA, Nicola + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Martorana, A.; Alfonzo, A.; Settanni, L.; Corona, O.; la Croce, F.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-gen-2010 An Optimized and Rapid DNA Extraction Method From Leaves of Grapevine Suitable for PCR-DGGE Based Analysis LO PICCOLO, SandraCONIGLIARO, GaetanoFRANCESCA, NicolaSETTANNI, LucaBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo 10 - Proceedings::Proceedings Lo Piccolo, S; Conigliaro, G; Francesca, N; Settanni, L; Burruano, S; Moschetti, G
24-lug-2022 Antibacterial activity and chemical characterization of almond (Prunus dulcis L.) peel extract Badalamenti N.Bruno M.Puccio V.Gaglio R.Francesca N.Settanni L.Sottile F. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Badalamenti N.; Bruno M.; Loizzo M.R.; Puccio V.; Gaglio R.; Francesca N.; Settanni L.; Sottile F.
1-gen-2009 Antimycotic activity of Bacillus amyloliquefaciens against fungi of vineyards soil origin ALFONZO, AntonioCONIGLIARO, GaetanoMONDELLO, VincenzoFRANCESCA, NicolaBURRUANO, SantaMOSCHETTI, Giancarlo + 10 - Proceedings::Proceedings Alfonzo, A; Conigliaro, G; Ventorino, V; Mondello, V; Francesca, N; Burruano, S; Moschetti, G
26-set-2023 Application of Candida boidinii and Candida norvegica to improve the quality and safety of Nocellara del Belice table olives processed through Castelvetrano-style technology. Alfonzo AntonioPrestianni RosarioPirrone AntoninoCraparo ValentinaSeminerio VeneraSettanni LucaFrancesca NicolaGiancarlo Moschetti + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Alfonzo Antonio; Prestianni Rosario; Pirrone Antonino; Craparo Valentina; Seminerio Venera; La Croce Francesco; Settanni Luca; Francesca Nicola; Giancarlo Moschetti
1-gen-2022 Application of hydrogen peroxide to improve the microbiological stability of food ice produced in industrial facilities Barbaccia P.Moschetti G.Francesca N.Gaglio R.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Lipocelli L.; Moschetti G.; Francesca N.; De Martino S.; Arrigo V.; Gaglio R.; Settanni L.
6-ott-2023 Application of technological protocols on an industrial scale to improve Seville-style table olive production in Italy and Spain Alfonzo A.Craparo V.Prestianni R.Naselli V.Seminerio V.Pirrone A.Settanni L.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Craparo V.; Prestianni R.; Naselli V.; Seminerio V.; Pirrone A.; La Croce F.; Settanni L.; Moschetti G.; Francesca N.
1-gen-2018 Approaches to improve the growth of the starter lactic acid bacterium OM13 during the early stages of green Spanish-style table olive production Alfonzo, A.Settanni, L.Matraxia, M.Corona, O.Caruso, T.Moschetti, G.Francesca, N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo, A.; Martorana, A.; Settanni, L.; Matraxia, M.; Corona, O.; Vagnoli, P.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-gen-2011 Approccio multiplo per l’indagine del microbiota dominante negli impasti acidi tradizionali siciliani SETTANNI, LucaFRANCESCA, NicolaSANNINO, CiroPLANETA, DiegoMOSCHETTI, Giancarlo 10 - Proceedings::Proceedings Settanni, L; Francesca, N; Sannino, C; Planeta, D; Moschetti, G
1-gen-2017 Aspetti igienico-sanitari dei prodotti vegetali di IV gamma Gaglio RaimondoFrancesca NicolaSettanni Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, R.; Craparo, V.; Francesca, N.; Settanni, L.
1-gen-2011 Attitudine alla trasformazione in sidro di varietà di mele autoctone siciliane FARINA, VittorioMINEO, ValerioFRANCESCA, NicolaMOSCHETTI, GiancarloSETTANNI, LucaPLANETA, Diego 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Farina, V.; Mineo, V.; Francesca, N.; Moschetti, G.; Settanni, L.; Planeta, D.
1-gen-2009 Attitudini tecnologiche di batteri lattici starter per la fermentazione di olive verdi da mensa SILVESTRI, VincenzoFRANCESCA, NicolaSETTANNI, LucaMOSCHETTI, Giancarlo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista SILVESTRI V; FRANCESCA N; SETTANNI L; MOSCHETTI G
9-lug-2025 Bio-Agronomic Assessment and Quality Evaluation of Sugarcane with Optimized Juice Fermentation in View of Producing Sicilian “Rum Agricole” Iacuzzi, NicolòAlfonzo, AntonioMonte, MorganaAlaimo, FedericaTortorici, NoemiBusetta, GabrieleGarofalo, GiulianaDe Pasquale, ClaudioFrancesca, NicolaSettanni, LucaTuttolomondo, TeresaMoschetti, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pirrone, A.; Iacuzzi, N.; Alfonzo, A.; Monte, M.; Naselli, V.; Alaimo, F.; Tortorici, N.; Busetta, G.; Garofalo, G.; Gaglio, R.; De Pasquale, C.; Francesca, N.; Settanni, L.; Tuttolomondo, T.; Moschetti, G.
1-gen-2020 Biodiversity and dairy traits of indigenous milk lactic acid bacteria grown in presence of the main grape polyphenols Barbaccia P.Francesca N.Di Gerlando R.Busetta G.Moschetti G.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Francesca N.; Di Gerlando R.; Busetta G.; Moschetti G.; Gaglio R.; Settanni L.
1-gen-2021 Biodiversity and oenological attitude of Saccharomyces cerevisiae strains isolated in the Montalcino district: biodiversity of S. cerevisiae strains of Montalcino wines Francesca NicolaGuarcello RosaMoschetti Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Guzzon Raffaele; Roman Tomas; Larcher Roberto; Francesca Nicola; Guarcello Rosa; Moschetti Giancarlo
1-gen-2018 Biodiversità genetica e fisiologica, potenziale alterativo, di una popolazione di B. bruxellensis isolata da vini italiani Guarcello RosaFrancesca NicolaSettanni LucaMoschetti Giancarlo + 10 - Proceedings::Proceedings Guzzon Raffaele , Roman Tomas, Guarcello Rosa, Francesca Nicola, Settanni Luca, Moschetti Giancarlo
1-gen-2015 Biological activity of Bacillus spp. evaluated on eggs and larvae of red palm weevil Rhynchophorus ferrugineus FRANCESCA, NicolaALFONZO, AntonioLO VERDE, GabriellaSETTANNI, LucaSINACORI, MilkoMOSCHETTI, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista FRANCESCA, N; ALFONZO, A; LO VERDE, G; SETTANNI, L; SINACORI, M; LUCIDO, P; MOSCHETTI, G
1-set-2025 Bioprotection of Nocellara del Belice table olives: effects of Candida boidinii LC1 and Candida norvegica OC10 under different thermal storage conditions Antonio AlfonzoAlongi DavidePerricone GiulioNaselli VincenzoIrene DolceViola EnricoSettanni LucaMoschetti GiancarloNicola Francesca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Alfonzo, A.; Alongi, D.; Perricone, G.; Naselli, V.; Dolce, I.; Viola, E.; La Croce Francesco, ; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.
1-set-2025 Bioprotective co-inoculation strategies for optimising the fermentation of Nocellara del Belice table olive Alongi DavidePerricone GiulioPirrone AntoninoNaselli VincenzoAzzurra VellaMicaela CarusiSettanni LucaMoschetti GiancarloFrancesca NicolaAlfonzo Antonio 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Alongi, D.; Perricone, G.; Pirrone, A.; Naselli, V.; Vella, A.; Carusi, M.; Settanni, L.; Moschetti, G.; Francesca, N.; Alfonzo, A.