FRANCESCA, Nicola
FRANCESCA, Nicola
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
A novel microbiological approach to impact the aromatic composition of sour loquat beer
2023-08-06 Francesca N.; Pirrone A.; Gugino I.; Prestianni R.; Naselli V.; Settanni L.; Todaro A.; Guzzon R.; Maggio A.; Porrello A.; Bruno M.; Farina V.; Passafiume R.; Alfonzo A.; Moschetti G.; Gaglio R.
An innovative method to produce green table olives based on "pied de cuve" technology
2015-01-01 Martorana, A.; Alfonzo, A.; Settanni, L.; Corona, O.; la Croce, F.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N.
An Optimized and Rapid DNA Extraction Method From Leaves of Grapevine Suitable for PCR-DGGE Based Analysis
2010-01-01 Lo Piccolo, S; Conigliaro, G; Francesca, N; Settanni, L; Burruano, S; Moschetti, G
Antibacterial activity and chemical characterization of almond (Prunus dulcis L.) peel extract
2022-07-24 Badalamenti N.; Bruno M.; Loizzo M.R.; Puccio V.; Gaglio R.; Francesca N.; Settanni L.; Sottile F.
Antimycotic activity of Bacillus amyloliquefaciens against fungi of vineyards soil origin
2009-01-01 Alfonzo, A; Conigliaro, G; Ventorino, V; Mondello, V; Francesca, N; Burruano, S; Moschetti, G
Application of Candida boidinii and Candida norvegica to improve the quality and safety of Nocellara del Belice table olives processed through Castelvetrano-style technology.
2023-09-26 Alfonzo Antonio; Prestianni Rosario; Pirrone Antonino; Craparo Valentina; Seminerio Venera; La Croce Francesco; Settanni Luca; Francesca Nicola; Giancarlo Moschetti
Application of hydrogen peroxide to improve the microbiological stability of food ice produced in industrial facilities
2022-01-01 Barbaccia P.; Lipocelli L.; Moschetti G.; Francesca N.; De Martino S.; Arrigo V.; Gaglio R.; Settanni L.
Application of technological protocols on an industrial scale to improve Seville-style table olive production in Italy and Spain
2023-10-06 Alfonzo A.; Craparo V.; Prestianni R.; Naselli V.; Seminerio V.; Pirrone A.; La Croce F.; Settanni L.; Moschetti G.; Francesca N.
Approaches to improve the growth of the starter lactic acid bacterium OM13 during the early stages of green Spanish-style table olive production
2018-01-01 Alfonzo, A.; Martorana, A.; Settanni, L.; Matraxia, M.; Corona, O.; Vagnoli, P.; Caruso, T.; Moschetti, G.; Francesca, N.
Approccio multiplo per l’indagine del microbiota dominante negli impasti acidi tradizionali siciliani
2011-01-01 Settanni, L; Francesca, N; Sannino, C; Planeta, D; Moschetti, G
Aspetti igienico-sanitari dei prodotti vegetali di IV gamma
2017-01-01 Gaglio, R.; Craparo, V.; Francesca, N.; Settanni, L.
Attitudine alla trasformazione in sidro di varietà di mele autoctone siciliane
2011-01-01 Farina, V.; Mineo, V.; Francesca, N.; Moschetti, G.; Settanni, L.; Planeta, D.
Attitudini tecnologiche di batteri lattici starter per la fermentazione di olive verdi da mensa
2009-01-01 SILVESTRI V; FRANCESCA N; SETTANNI L; MOSCHETTI G
Biodiversity and dairy traits of indigenous milk lactic acid bacteria grown in presence of the main grape polyphenols
2020-01-01 Barbaccia P.; Francesca N.; Di Gerlando R.; Busetta G.; Moschetti G.; Gaglio R.; Settanni L.
Biodiversity and oenological attitude of Saccharomyces cerevisiae strains isolated in the Montalcino district: biodiversity of S. cerevisiae strains of Montalcino wines
2021-01-01 Guzzon Raffaele; Roman Tomas; Larcher Roberto; Francesca Nicola; Guarcello Rosa; Moschetti Giancarlo
Biodiversità genetica e fisiologica, potenziale alterativo, di una popolazione di B. bruxellensis isolata da vini italiani
2018-01-01 Guzzon Raffaele , Roman Tomas, Guarcello Rosa, Francesca Nicola, Settanni Luca, Moschetti Giancarlo
Biological activity of Bacillus spp. evaluated on eggs and larvae of red palm weevil Rhynchophorus ferrugineus
2015-01-01 FRANCESCA, N; ALFONZO, A; LO VERDE, G; SETTANNI, L; SINACORI, M; LUCIDO, P; MOSCHETTI, G
Bresaola made from Cinisara cattle: effect of muscle type and animal category on physicochemical and sensory traits
2020-01-01 Maniaci G.; Alabiso M.; Francesca N.; Giosue C.; Di Grigoli A.; Corona O.; Cardamone C.; Graci G.; Portolano B.; Bonanno A.
Cellulolytic bacteria joined with deproteinized whey decrease carbon to nitrogen ratio and improve stability of compost from wine production chain by-products
2022-01-01 Alfonzo A.; Laudicina V.A.; Muscarella S.M.; Badalucco L.; Moschetti G.; Spano G.M.; Francesca N.
Characteristics of sourdoughs and baked pizzas as affected by starter culture inoculums
2019-01-01 Francesca N.; Gaglio R.; Alfonzo A.; Corona O.; Moschetti G.; Settanni L.