GAROFALO, Giuliana
GAROFALO, Giuliana
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
A Thorough Investigation of the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Properties of Ewe’s Yoghurt Fermented by a Selected Multi-Strain Starter Culture
2023-09-15 Garofalo G.; Ponte M.; Busetta G.; Tolone M.; Bonanno A.; Portolano B.; Gaglio R.; Erten H.; Sardina M.T.; Settanni L.
Addition of fruit purees to enhance quality characteristics of sheep yogurt with selected strains
2024-04-08 Garofalo, Giuliana; Gaglio, Raimondo; Busetta, Gabriele; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; Riggio, Silvia; Piazzese, Daniela; Bonanno, Adriana; Erten, Hüseyin; Sardina, Maria Teresa; Settanni, Luca
Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata
2024-03-01 Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano
Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera
2024-01-01 Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano
Application of ad hoc transformation protocols and selected lactic acid bacteria for the innovation in the ewes’ milk dairy production sector
2024-07-03
BIODEGRADABLE POLYMER-BASED COMPOSITES FILLED WITH BIOCHAR FOR TUNABLE RELEASE OF CARVACROL
2022-01-01 Botta L.; Lopresti F.; Pernice G.; Garofalo G.; Gaglio R.
Carvacrol activated biopolymeric foam: An effective packaging system to control the development of spoilage and pathogenic bacteria on sliced pumpkin and melon
2021-06-01 Gaglio R.; Botta L.; Garofalo G.; Miceli A.; Settanni L.; Lopresti F.
Comprehensive analysis of Moringa oleifera leaves’ antioxidant properties in ovine cheese
2024-01-01 Garofalo, Giuliana; Buzzanca, Carla; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; D'Amico, Angela; Greco, Carlo; Mammano, Michele Massimo; Franciosi, Elena; Piazzese, Daniela; Guarrasi, Valeria; Ciulla, Salvatore; Orlando, Santo; Di Grigoli, Antonino; Bonanno, Adriana; Di Stefano, Vita; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
Description of Ewiss cheese, a new ewe milk cheese processed by Swiss cheese manufacturing techniques: Microbiological, physicochemical, and sensory aspects
2024-05-14 Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Busetta, Gabriele; Mastrangelo, Salvatore; Portolano, Baldassare; Sardina, Maria Teresa; Gaglio, Raimondo; Erten, Huseyin; Settanni, Luca
Description of “Ovino Belmontese”, a new semisoft sheep's milk cheese processed using “Italico” cheese technology
2024-06-05 Gaglio, Raimondo; Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Sutera, Anna Maria; Alfonzo, Antonio; Sardina, Maria Teresa; Erten, Hüseyin; Settanni, Luca
Development of new dairy products using raw ewe’s milk to produce a “Swiss” type cheese
2022-02-07 GAROFALO, G., GAGLIO, R., SARDINA, M.T., PORTOLANO, B., SETTANNI, L.
Development of “quadrello di ovino”, a novel fresh ewe’s cheese
2021-12-23 Garofalo G.; Busetta G.; Maniaci G.; Sardina M.T.; Portolano B.; Badalamenti N.; Maggio A.; Bruno M.; Gaglio R.; Settanni L.
Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese
2023-06-02 Busetta, Gabriele; Gaglio, Raimondo; Mangione, Guido; Garofalo, Giuliana; Franciosi, Elena; Gannuscio, Riccardo; Caccamo, Margherita; Todaro, Massimo; Di Gerlando, Rosalia; Settanni, Luca; Licitra, Giuseppe
Effect of grape pomace from red cultivar 'Nero d'Avola' on the microbiological, physicochemical, phenolic profile and sensory aspects of ovine Vastedda-like stretched cheese
2022-07-01 Barbaccia, Pietro; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Alfonzo, Antonio; Garofalo, Giuliana; Francesca, Nicola; Moscarelli, Angelo; Moschetti, Giancarlo; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
Effect of red wine soaking on the microbiological profile, total phenolic content and sensory aspects of an ovine pressed cheese
2022-04-01 Garofalo Giuliana, Busetta Gabriele, Alfonzo Antonio, Francesca Nicola, Moschetti Giancarlo, Settanni Luca, Gaglio Raimondo
Effect of the gellan-based edible coating enriched with oregano essential oil on the preservation of the ‘Tardivo di Ciaculli’ mandarin (Citrus reticulata Blanco cv. Tardivo di Ciaculli)
2024-02-07 Liguori, Giorgia; Greco, Giuseppe; Salsi, Giulia; Garofalo, Giuliana; Gaglio, Raimondo; Barbera, Marcella; Greco, Carlo; Orlando, Santo; Fascella, Giancarlo; Mammano, Michele Massimo
Improvement of Fresh Ovine “Tuma” Cheese Quality Characteristics by Application of Oregano Essential Oils
2023-06-17 Garofalo G.; Ponte M.; Greco C.; Barbera M.; Mammano M.M.; Fascella G.; Greco G.; Salsi G.; Orlando S.; Alfonzo A.; Di Grigoli A.; Piazzese D.; Bonanno A.; Settanni L.; Gaglio R.
In vitro antifungal activity of biopolymeric foam activated with carvacrol
2020-01-01 Gaglio R.; Botta L.; Garofalo G.; Guida G.; Settanni L.; Lopresti F.
Influence of Biochar on the Properties of Antibacterial PBAT/Carvacrol Films
2024-01-01 Lopresti F.; Botta L.; Pernice G.; Garofalo G.; Gaglio R.
Metagenomic, microbiological, chemical and sensory profiling of Caciocavallo Podolico Lucano cheese
2023-07-01 Busetta, Gabriele; Garofalo, Giuliana; Barbera, Marcella; Di Trana, Adriana; Claps, Salvatore; Lovallo, Carmela; Franciosi, Elena; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca