Garofalo, Giuliana

Garofalo, Giuliana  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 48 (tempo di esecuzione: 0.045 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
15-set-2023 A Thorough Investigation of the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Properties of Ewe’s Yoghurt Fermented by a Selected Multi-Strain Starter Culture Garofalo G.Ponte M.Busetta G.Tolone M.Bonanno A.Portolano B.Gaglio R.Sardina M. T.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Busetta G.; Tolone M.; Bonanno A.; Portolano B.; Gaglio R.; Erten H.; Sardina M.T.; Settanni L.
8-apr-2024 Addition of fruit purees to enhance quality characteristics of sheep yogurt with selected strains Garofalo, GiulianaGaglio, RaimondoBusetta, GabrielePonte, MarialetiziaBarbera, MarcellaRiggio, SilviaPiazzese, DanielaBonanno, AdrianaSardina, Maria TeresaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Gaglio, Raimondo; Busetta, Gabriele; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; Riggio, Silvia; Piazzese, Daniela; Bonanno, Adriana; Erten, Hüseyin; Sardina, Maria Teresa; Settanni, Luca
1-gen-2025 Advancing “Ewiss” cheese production and strengthening its geographical identity through the use of selected autochthonous lactic and propionic acid bacteria Garofalo GiulianaBusetta GabrieleSardina Maria TeresaGaglio RaimondoSettanni Luca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Garofalo, G.; Taspinar, T.; Busetta, G.; Franciosi, E.; Sardina, M.T.; Gaglio, R.; Erten, H.; Settanni, L.
1-mar-2024 Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano
1-gen-2024 Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano
7-apr-2025 Antimicrobial NIR-Responsive Hydrogels Based on Gellan Gum and Bis-MPA Polyester Dendrimers Biscari G.Palumbo F. S.Gaglio R.Garofalo G.Pitarresi G.Fiorica C. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Biscari, G.; Sanz Del Olmo, N.; Palumbo, F.S.; Gaglio, R.; Garofalo, G.; Pitarresi, G.; Fiorica, C.; Malkoch, M.
3-lug-2024 Application of ad hoc transformation protocols and selected lactic acid bacteria for the innovation in the ewes’ milk dairy production sector GAROFALO, Giuliana 04 - Tesi di dottorato::4.2 Tesi di dottorato -
1-set-2025 Application of whey protein-based anti-Listeria biopackaging solutions to preserve tradition and ensure safety of Canestrato Tradizionale Siciliano cheese Garofalo GiulianaBellomo PaoloSettanni LucaGaglio Raimondo + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Pisana, C.; Garofalo, G.; Bellomo, P.; Caccamo, M.; Wouters Jeroen, A.; Settanni, L.; Caggia, C.; Gaglio, R.
1-feb-2025 Application of whole genome sequenced selected Pediococcus acidilactici to tailor the making of the spreadable fresh ewe’s milk “Quadrello di Ovino” cheese to the production area Garofalo, GiulianaBusetta, GabrieleSettanni, LucaSardina, Maria T.Moschetti, GiancarloGaglio, Raimondo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Larini, Ilaria; Felis, Giovanna E.; Busetta, Gabriele; Settanni, Luca; Sardina, Maria T.; Erten, Huseyin; Moschetti, Giancarlo; Salvetti, Elisa; Gaglio, Raimondo
1-gen-2025 Beyond fatty acids: new insights into bacterial fatty acid derivatives using avocado fermentation as a model system Giuliana GarofaloVittorio FarinaLuca Settanni + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Zein Alabiden Tlais, A.; Losito, I.; Filannino, P.; Trossolo, E.; Tonini, S.; Garofalo, G.; Farina, V.; Settanni, L.; Gobbetti, M.; Cagno., R.D.
9-lug-2025 Bio-Agronomic Assessment and Quality Evaluation of Sugarcane with Optimized Juice Fermentation in View of Producing Sicilian “Rum Agricole” Iacuzzi, NicolòAlfonzo, AntonioMonte, MorganaAlaimo, FedericaTortorici, NoemiBusetta, GabrieleGarofalo, GiulianaDe Pasquale, ClaudioFrancesca, NicolaSettanni, LucaTuttolomondo, TeresaMoschetti, Giancarlo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pirrone, A.; Iacuzzi, N.; Alfonzo, A.; Monte, M.; Naselli, V.; Alaimo, F.; Tortorici, N.; Busetta, G.; Garofalo, G.; Gaglio, R.; De Pasquale, C.; Francesca, N.; Settanni, L.; Tuttolomondo, T.; Moschetti, G.
1-gen-2022 BIODEGRADABLE POLYMER-BASED COMPOSITES FILLED WITH BIOCHAR FOR TUNABLE RELEASE OF CARVACROL Botta L.Lopresti F.Garofalo G.Gaglio R. + 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume Botta, L.; Lopresti, F.; Pernice, G.; Garofalo, G.; Gaglio, R.
1-gen-2024 Boosting post-harvest quality of 'Coscia' pears: Antioxidant-enriched coating and MAP storage Tinebra, IleniaPassafiume, RobertaCulmone, AlessandraPalazzolo, EristannaGarofalo, GiulianaNaselli, VincenzoAlfonzo, AntonioGaglio, RaimondoFarina, Vittorio 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Tinebra, Ilenia; Passafiume, Roberta; Culmone, Alessandra; Palazzolo, Eristanna; Garofalo, Giuliana; Naselli, Vincenzo; Alfonzo, Antonio; Gaglio, Raimondo; Farina, Vittorio
1-giu-2021 Carvacrol activated biopolymeric foam: An effective packaging system to control the development of spoilage and pathogenic bacteria on sliced pumpkin and melon Gaglio R.Botta L.Garofalo G.Miceli A.Settanni L.Lopresti F. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Botta L.; Garofalo G.; Miceli A.; Settanni L.; Lopresti F.
1-gen-2024 Comprehensive analysis of Moringa oleifera leaves’ antioxidant properties in ovine cheese Garofalo, GiulianaBuzzanca, CarlaPonte, MarialetiziaBarbera, MarcellaD'Amico, AngelaGreco, CarloPiazzese, DanielaOrlando, SantoDi Grigoli, AntoninoBonanno, AdrianaDi Stefano, VitaSettanni, LucaGaglio, Raimondo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Buzzanca, Carla; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; D'Amico, Angela; Greco, Carlo; Mammano, Michele Massimo; Franciosi, Elena; Piazzese, Daniela; Guarrasi, Valeria; Ciulla, Salvatore; Orlando, Santo; Di Grigoli, Antonino; Bonanno, Adriana; Di Stefano, Vita; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
14-mag-2024 Description of Ewiss cheese, a new ewe milk cheese processed by Swiss cheese manufacturing techniques: Microbiological, physicochemical, and sensory aspects Garofalo, GiulianaBusetta, GabrieleMastrangelo, SalvatorePortolano, BaldassareSardina, Maria TeresaGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Busetta, Gabriele; Mastrangelo, Salvatore; Portolano, Baldassare; Sardina, Maria Teresa; Gaglio, Raimondo; Erten, Huseyin; Settanni, Luca
1-gen-2024 Description of Ewiss cheese, a new ewe’s milk cheese processed by Swiss cheese manufacturing techniques: microbiological, physicochemical and sensory aspects Giuliana GarofaloGabriele BusettaSalvatore MastrangeloBaldassare PortolanoMaria Teresa SardinaRaimondo GaglioLuca Settanni + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Giuliana Garofalo, Tansu Taspinar, Gabriele Busetta, Salvatore Mastrangelo, Baldassare Portolano, Maria Teresa Sardina, Huseyin Erten, Raimondo Gaglio, Luca Settanni
5-giu-2024 Description of “Ovino Belmontese”, a new semisoft sheep's milk cheese processed using “Italico” cheese technology Gaglio, RaimondoGarofalo, GiulianaBusetta, GabrieleBarbera, MarcellaAlfonzo, AntonioSardina, Maria TeresaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, Raimondo; Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Sutera, Anna Maria; Alfonzo, Antonio; Sardina, Maria Teresa; Erten, Hüseyin; Settanni, Luca
7-feb-2022 Development of new dairy products using raw ewe’s milk to produce a “Swiss” type cheese GAROFALO G.GAGLIO R.SARDINA M. T.PORTOLANO B.SETTANNI L. 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume GAROFALO, G., GAGLIO, R., SARDINA, M.T., PORTOLANO, B., SETTANNI, L.
23-dic-2021 Development of “quadrello di ovino”, a novel fresh ewe’s cheese Garofalo G.Busetta G.Maniaci G.Sardina M. T.Portolano B.Badalamenti N.Maggio A.Bruno M.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Busetta G.; Maniaci G.; Sardina M.T.; Portolano B.; Badalamenti N.; Maggio A.; Bruno M.; Gaglio R.; Settanni L.