GAROFALO, Giuliana

GAROFALO, Giuliana  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 32 (tempo di esecuzione: 0.035 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
15-set-2023 A Thorough Investigation of the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Properties of Ewe’s Yoghurt Fermented by a Selected Multi-Strain Starter Culture Garofalo G.Ponte M.Busetta G.Tolone M.Bonanno A.Portolano B.Gaglio R.Sardina M. T.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Busetta G.; Tolone M.; Bonanno A.; Portolano B.; Gaglio R.; Erten H.; Sardina M.T.; Settanni L.
8-apr-2024 Addition of fruit purees to enhance quality characteristics of sheep yogurt with selected strains Garofalo, GiulianaGaglio, RaimondoBusetta, GabrielePonte, MarialetiziaBarbera, MarcellaRiggio, SilviaPiazzese, DanielaBonanno, AdrianaSardina, Maria TeresaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Gaglio, Raimondo; Busetta, Gabriele; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; Riggio, Silvia; Piazzese, Daniela; Bonanno, Adriana; Erten, Hüseyin; Sardina, Maria Teresa; Settanni, Luca
1-mar-2024 Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano
1-gen-2024 Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano
3-lug-2024 Application of ad hoc transformation protocols and selected lactic acid bacteria for the innovation in the ewes’ milk dairy production sector GAROFALO, Giuliana 04 - Tesi di dottorato::4.2 Tesi di dottorato -
1-gen-2022 BIODEGRADABLE POLYMER-BASED COMPOSITES FILLED WITH BIOCHAR FOR TUNABLE RELEASE OF CARVACROL Botta L.Lopresti F.Garofalo G.Gaglio R. + 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume Botta L.; Lopresti F.; Pernice G.; Garofalo G.; Gaglio R.
1-giu-2021 Carvacrol activated biopolymeric foam: An effective packaging system to control the development of spoilage and pathogenic bacteria on sliced pumpkin and melon Gaglio R.Botta L.Garofalo G.Miceli A.Settanni L.Lopresti F. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Botta L.; Garofalo G.; Miceli A.; Settanni L.; Lopresti F.
1-gen-2024 Comprehensive analysis of Moringa oleifera leaves’ antioxidant properties in ovine cheese Garofalo, GiulianaBuzzanca, CarlaPonte, MarialetiziaBarbera, MarcellaD'Amico, AngelaGreco, CarloPiazzese, DanielaOrlando, SantoDi Grigoli, AntoninoBonanno, AdrianaDi Stefano, VitaSettanni, LucaGaglio, Raimondo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Buzzanca, Carla; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; D'Amico, Angela; Greco, Carlo; Mammano, Michele Massimo; Franciosi, Elena; Piazzese, Daniela; Guarrasi, Valeria; Ciulla, Salvatore; Orlando, Santo; Di Grigoli, Antonino; Bonanno, Adriana; Di Stefano, Vita; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
14-mag-2024 Description of Ewiss cheese, a new ewe milk cheese processed by Swiss cheese manufacturing techniques: Microbiological, physicochemical, and sensory aspects Garofalo, GiulianaBusetta, GabrieleMastrangelo, SalvatorePortolano, BaldassareSardina, Maria TeresaGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Busetta, Gabriele; Mastrangelo, Salvatore; Portolano, Baldassare; Sardina, Maria Teresa; Gaglio, Raimondo; Erten, Huseyin; Settanni, Luca
1-gen-2024 Description of Ewiss cheese, a new ewe’s milk cheese processed by Swiss cheese manufacturing techniques: microbiological, physicochemical and sensory aspects Giuliana GarofaloGabriele BusettaSalvatore MastrangeloBaldassare PortolanoMaria Teresa SardinaRaimondo GaglioLuca Settanni + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Giuliana Garofalo, Tansu Taspinar, Gabriele Busetta, Salvatore Mastrangelo, Baldassare Portolano, Maria Teresa Sardina, Huseyin Erten, Raimondo Gaglio, Luca Settanni
5-giu-2024 Description of “Ovino Belmontese”, a new semisoft sheep's milk cheese processed using “Italico” cheese technology Gaglio, RaimondoGarofalo, GiulianaBusetta, GabrieleBarbera, MarcellaAlfonzo, AntonioSardina, Maria TeresaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, Raimondo; Garofalo, Giuliana; Taspinar, Tansu; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Sutera, Anna Maria; Alfonzo, Antonio; Sardina, Maria Teresa; Erten, Hüseyin; Settanni, Luca
7-feb-2022 Development of new dairy products using raw ewe’s milk to produce a “Swiss” type cheese GAROFALO G.GAGLIO R.SARDINA M. T.PORTOLANO B.SETTANNI L. 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume GAROFALO, G., GAGLIO, R., SARDINA, M.T., PORTOLANO, B., SETTANNI, L.
23-dic-2021 Development of “quadrello di ovino”, a novel fresh ewe’s cheese Garofalo G.Busetta G.Maniaci G.Sardina M. T.Portolano B.Badalamenti N.Maggio A.Bruno M.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Busetta G.; Maniaci G.; Sardina M.T.; Portolano B.; Badalamenti N.; Maggio A.; Bruno M.; Gaglio R.; Settanni L.
2-giu-2023 Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese Busetta, GabrieleGaglio, RaimondoGarofalo, GiulianaGannuscio, RiccardoTodaro, MassimoDi Gerlando, RosaliaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Gaglio, Raimondo; Mangione, Guido; Garofalo, Giuliana; Franciosi, Elena; Gannuscio, Riccardo; Caccamo, Margherita; Todaro, Massimo; Di Gerlando, Rosalia; Settanni, Luca; Licitra, Giuseppe
1-lug-2022 Effect of grape pomace from red cultivar 'Nero d'Avola' on the microbiological, physicochemical, phenolic profile and sensory aspects of ovine Vastedda-like stretched cheese Barbaccia, PietroBusetta, GabrieleBarbera, MarcellaAlfonzo, AntonioGarofalo, GiulianaFrancesca, NicolaMoscarelli, AngeloMoschetti, GiancarloSettanni, LucaGaglio, Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia, Pietro; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Alfonzo, Antonio; Garofalo, Giuliana; Francesca, Nicola; Moscarelli, Angelo; Moschetti, Giancarlo; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
1-apr-2022 Effect of red wine soaking on the microbiological profile, total phenolic content and sensory aspects of an ovine pressed cheese Garofalo GiulianaBusetta GabrieleAlfonzo AntonioFrancesca NicolaMoschetti GiancarloSettanni LucaGaglio Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo Giuliana, Busetta Gabriele, Alfonzo Antonio, Francesca Nicola, Moschetti Giancarlo, Settanni Luca, Gaglio Raimondo
7-feb-2024 Effect of the gellan-based edible coating enriched with oregano essential oil on the preservation of the ‘Tardivo di Ciaculli’ mandarin (Citrus reticulata Blanco cv. Tardivo di Ciaculli) Liguori, GiorgiaGreco, GiuseppeSalsi, GiuliaGarofalo, GiulianaGaglio, RaimondoBarbera, MarcellaGreco, CarloOrlando, SantoFascella, GiancarloMammano, Michele Massimo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Liguori, Giorgia; Greco, Giuseppe; Salsi, Giulia; Garofalo, Giuliana; Gaglio, Raimondo; Barbera, Marcella; Greco, Carlo; Orlando, Santo; Fascella, Giancarlo; Mammano, Michele Massimo
11-dic-2024 Effects of Various Inocula Combinations of Leuconostoc mesenteroides, Papiliotrema terrestris, and Saccharomyces cerevisiae on Dough Fermentation and Final Bread Characteristics Viola E.Garofalo G.Barbera M.Piazzese D.Alfonzo A.Gaglio R.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Viola E.; Garofalo G.; Barbera M.; Piazzese D.; Palmieri D.; Di Giorgi S.; Alfonzo A.; Gaglio R.; Settanni L.
17-giu-2023 Improvement of Fresh Ovine “Tuma” Cheese Quality Characteristics by Application of Oregano Essential Oils Garofalo G.Ponte M.Greco C.Barbera M.Greco G.Orlando S.Alfonzo A.Di Grigoli A.Piazzese D.Bonanno A.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Greco C.; Barbera M.; Mammano M.M.; Fascella G.; Greco G.; Salsi G.; Orlando S.; Alfonzo A.; Di Grigoli A.; Piazzese D.; Bonanno A.; Settanni L.; Gaglio R.
1-gen-2020 In vitro antifungal activity of biopolymeric foam activated with carvacrol Gaglio R.Botta L.Garofalo G.Guida G.Settanni L.Lopresti F. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Botta L.; Garofalo G.; Guida G.; Settanni L.; Lopresti F.