GAROFALO, Giuliana

GAROFALO, Giuliana  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 20 (tempo di esecuzione: 0.042 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
15-set-2023 A Thorough Investigation of the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Properties of Ewe’s Yoghurt Fermented by a Selected Multi-Strain Starter Culture Garofalo G.Ponte M.Busetta G.Tolone M.Bonanno A.Portolano B.Gaglio R.Sardina M. T.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Busetta G.; Tolone M.; Bonanno A.; Portolano B.; Gaglio R.; Erten H.; Sardina M.T.; Settanni L.
1-mar-2024 Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano
1-gen-2022 BIODEGRADABLE POLYMER-BASED COMPOSITES FILLED WITH BIOCHAR FOR TUNABLE RELEASE OF CARVACROL Botta L.Lopresti F.Garofalo G.Gaglio R. + 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume Botta L.; Lopresti F.; Pernice G.; Garofalo G.; Gaglio R.
1-giu-2021 Carvacrol activated biopolymeric foam: An effective packaging system to control the development of spoilage and pathogenic bacteria on sliced pumpkin and melon Gaglio R.Botta L.Garofalo G.Miceli A.Settanni L.Lopresti F. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Botta L.; Garofalo G.; Miceli A.; Settanni L.; Lopresti F.
7-feb-2022 Development of new dairy products using raw ewe’s milk to produce a “Swiss” type cheese GAROFALO G.GAGLIO R.SARDINA M. T.PORTOLANO B.SETTANNI L. 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume GAROFALO, G., GAGLIO, R., SARDINA, M.T., PORTOLANO, B., SETTANNI, L.
23-dic-2021 Development of “quadrello di ovino”, a novel fresh ewe’s cheese Garofalo G.Busetta G.Maniaci G.Sardina M. T.Portolano B.Badalamenti N.Maggio A.Bruno M.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Busetta G.; Maniaci G.; Sardina M.T.; Portolano B.; Badalamenti N.; Maggio A.; Bruno M.; Gaglio R.; Settanni L.
2-giu-2023 Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese Busetta, GabrieleGaglio, RaimondoGarofalo, GiulianaGannuscio, RiccardoTodaro, MassimoDi Gerlando, RosaliaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Gaglio, Raimondo; Mangione, Guido; Garofalo, Giuliana; Franciosi, Elena; Gannuscio, Riccardo; Caccamo, Margherita; Todaro, Massimo; Di Gerlando, Rosalia; Settanni, Luca; Licitra, Giuseppe
1-lug-2022 Effect of grape pomace from red cultivar 'Nero d'Avola' on the microbiological, physicochemical, phenolic profile and sensory aspects of ovine Vastedda-like stretched cheese Barbaccia, PietroBusetta, GabrieleBarbera, MarcellaAlfonzo, AntonioGarofalo, GiulianaFrancesca, NicolaMoscarelli, AngeloMoschetti, GiancarloSettanni, LucaGaglio, Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia, Pietro; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Alfonzo, Antonio; Garofalo, Giuliana; Francesca, Nicola; Moscarelli, Angelo; Moschetti, Giancarlo; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
1-apr-2022 Effect of red wine soaking on the microbiological profile, total phenolic content and sensory aspects of an ovine pressed cheese Garofalo GiulianaBusetta GabrieleAlfonzo AntonioFrancesca NicolaMoschetti GiancarloSettanni LucaGaglio Raimondo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo Giuliana, Busetta Gabriele, Alfonzo Antonio, Francesca Nicola, Moschetti Giancarlo, Settanni Luca, Gaglio Raimondo
7-feb-2024 Effect of the gellan-based edible coating enriched with oregano essential oil on the preservation of the ‘Tardivo di Ciaculli’ mandarin (Citrus reticulata Blanco cv. Tardivo di Ciaculli) Liguori, GiorgiaGreco, GiuseppeSalsi, GiuliaGarofalo, GiulianaGaglio, RaimondoBarbera, MarcellaGreco, CarloOrlando, SantoFascella, GiancarloMammano, Michele Massimo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Liguori, Giorgia; Greco, Giuseppe; Salsi, Giulia; Garofalo, Giuliana; Gaglio, Raimondo; Barbera, Marcella; Greco, Carlo; Orlando, Santo; Fascella, Giancarlo; Mammano, Michele Massimo
17-giu-2023 Improvement of Fresh Ovine “Tuma” Cheese Quality Characteristics by Application of Oregano Essential Oils Garofalo G.Ponte M.Greco C.Barbera M.Greco G.Orlando S.Alfonzo A.Di Grigoli A.Piazzese D.Bonanno A.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Greco C.; Barbera M.; Mammano M.M.; Fascella G.; Greco G.; Salsi G.; Orlando S.; Alfonzo A.; Di Grigoli A.; Piazzese D.; Bonanno A.; Settanni L.; Gaglio R.
1-gen-2020 In vitro antifungal activity of biopolymeric foam activated with carvacrol Gaglio R.Botta L.Garofalo G.Guida G.Settanni L.Lopresti F. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Botta L.; Garofalo G.; Guida G.; Settanni L.; Lopresti F.
1-lug-2023 Metagenomic, microbiological, chemical and sensory profiling of Caciocavallo Podolico Lucano cheese Busetta, GabrieleGarofalo, GiulianaBarbera, MarcellaGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Garofalo, Giuliana; Barbera, Marcella; Di Trana, Adriana; Claps, Salvatore; Lovallo, Carmela; Franciosi, Elena; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
1-ott-2022 Physical and antibacterial properties of PLA electrospun mats loaded with carvacrol and nisin Lopresti, FBotta, LLa Carrubba, VAttinasi, GSettanni, LGarofalo, GGaglio, R 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Lopresti, F; Botta, L; La Carrubba, V; Attinasi, G; Settanni, L; Garofalo, G; Gaglio, R
17-set-2021 Polyphasic Characterization of Microbiota of “Mastredda”, a Traditional Wooden Tool Used during the Production of PDO Provola dei Nebrodi Cheese Busetta, GabrieleGarofalo, GiulianaBotta, LuigiDi Gerlando, RosaliaTodaro, MassimoGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Garofalo, Giuliana; Mangione, Guido; Botta, Luigi; Franciosi, Elena; Di Gerlando, Rosalia; Todaro, Massimo; Licitra, Giuseppe; Scatassa, Maria Luisa; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
30-gen-2024 Reduction of PDO Pecorino Siciliano cheese making duration: Microbial dynamics and quality attributes deriving from replacing whey permeate with hot water during cooking Todaro, MassimoGarofalo, GiulianaBusetta, GabrieleGannuscio, RiccardoGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Todaro, Massimo; Garofalo, Giuliana; Busetta, Gabriele; Gannuscio, Riccardo; Di Rosa, Ambra Rita; Scatassa, Maria Luisa; Cardamone, Cinzia; Mancuso, Isabella; Franciosi, Elena; Rando, Fatima; Agnolucci, Monica; Chiofalo, Vincenzo; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
1-gen-2024 Selection of lactic acid bacteria from home-made sourdoughs for resistance to the main almond skin polyphenols Viola, EnricoGarofalo, GiulianaBusetta, GabrieleAlfonzo, AntonioTolone, MarcoFrancesca, NicolaMoschetti, GiancarloSottile, FrancescoGaglio, RaimondoSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Viola, Enrico; Garofalo, Giuliana; Busetta, Gabriele; Supper, Maria; Alfonzo, Antonio; Tolone, Marco; Francesca, Nicola; Moschetti, Giancarlo; Sottile, Francesco; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
16-gen-2024 The wooden shelf surface and cheese rind mutually exchange microbiota during the traditional ripening process Gabriele BusettaGiuliana GarofaloMaria Teresa SardinaAntonio AlfonzoNicola FrancescaGiancarlo MoschettiLuca SettanniRaimondo Gaglio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gabriele Busetta; Giuliana Garofalo; Salvatore Claps; Maria Teresa Sardina; Elena Franciosi; Antonio Alfonzo; Nicola Francesca; Giancarlo Moschetti; Luca Settanni; Raimondo Gaglio
1-gen-2021 Valutazione dell'applicazione di edible coating sulla qualità dei frutti di ficodindia in IV gamma Liguori GiorgiaGreco GiuseppeGarofalo GiulianaSettanni LucaInglese Paolo + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Liguori Giorgia; Greco Giuseppe; Cannatella M; Garofalo Giuliana; Settanni Luca; Inglese Paolo
26-set-2023 Wooden shelves: an ancient tool for sustainable cheese ripening in future Busetta GabrieleGarofalo GiulianaFrancesca NicolaMoschetti GiancarloGaglio RaimondoSettanni Luca + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Busetta Gabriele; Garofalo Giuliana; Franciosi Elena; Claps Salvatore; Francesca Nicola; Moschetti Giancarlo; Gaglio Raimondo; Settanni Luca