D'AMICO, Angela
D'AMICO, Angela
Scienze e Tecnologie Biologiche Chimiche e Farmaceutiche
A systematic review on Cynara cardunculus L.: bioactive compounds, nutritional properties and food-industry applications of a sustainable food
2024-11-03 Buzzanca, C.; Di Stefano, V.; D’Amico, A.; Gallina, A.; Grazia Melilli, M.
Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata
2024-03-01 Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano
Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera
2024-01-01 Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano
Comprehensive analysis of Moringa oleifera leaves’ antioxidant properties in ovine cheese
2024-01-01 Garofalo, Giuliana; Buzzanca, Carla; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; D'Amico, Angela; Greco, Carlo; Mammano, Michele Massimo; Franciosi, Elena; Piazzese, Daniela; Guarrasi, Valeria; Ciulla, Salvatore; Orlando, Santo; Di Grigoli, Antonino; Bonanno, Adriana; Di Stefano, Vita; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
Ensiling as a Conservation Technique for Opuntia ficus indica (L.) By-Products: Peel and Pastazzo
2024-11-07 Riccardo Gannuscio; Cinzia Cardamone; Alessandro Vastolo; Caterina Lucia; Angela D'Amico; Giuseppe Maniaci; Massimo Todaro
Exploring the Addition of Mango Peel in Functional Semolina Sourdough Bread Production for Sustainable Bio-Reuse
2024-01-01 Chulibert M.E.; Roppolo P.; Buzzanca C.; Alfonzo A.; Viola E.; Sciurba L.; Tinebra I.; D'Amico A.; Farina V.; Piazzese D.; Di Stefano V.; Barbera M.; Gaglio R.; Settanni L.
Exploring the Potential of Carob (Ceratonia siliqua L.) in Functional Cookies Production rich in polyphenols
2025-07-01 D’Amico, A.; Buzzanca, C.; Di Stefano, V.
Exploring the Potential of Carob (Ceratonia siliqua L.) in Functional Food Production
2025-02-27 Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Vita Di Stefano
Fruit Juices as Alternative to Dairy Products for Probiotics’ Intake
2024-10-21 Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Enrica Pistorio, Maria Grazia Melilli, Vita Di Stefano
Improvement of Antioxidant Activity and Sensory Properties of Functional Cookies by Fortification with Ultrasound-Assisted Hot-Air-Drying Blackberry Powders
2024-06-01 Roppolo P.; Buzzanca C.; D'Amico A.; Culmone A.; Tinebra I.; Passafiume R.; Bonacci S.; Farina V.; Di Stefano V.
Opuntia ficus-indica by-products in ovine diets: phenolic profile and effect on milk and dairy product quality
2025-07-01 Di Stefano, V.; Buzzanca, C.; D’Amico, A.
Valorizzazione dei sottoprodotti di Avocado (Persea Americana Mill. cv. Hass): attività antiossidante e caratterizzazione chimica mediante spettrometria di massa
2025-03-01 D’Amico, A.; Buzzanca, C.; Tinebra, I.; Passafiume, R.; Gaglio, R.; Settanni, L.; Di Stefano, V.; Farina, V.
| Data di pubblicazione | Titolo | Autori | Tipologia | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|---|---|
| 3-nov-2024 | A systematic review on Cynara cardunculus L.: bioactive compounds, nutritional properties and food-industry applications of a sustainable food | Carla BuzzancaVita Di StefanoAngela D’Amico + | 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) | Buzzanca, C.; Di Stefano, V.; D’Amico, A.; Gallina, A.; Grazia Melilli, M. | |
| 1-mar-2024 | Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata | Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano | |
| 1-gen-2024 | Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera | Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano | 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume | Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano | |
| 1-gen-2024 | Comprehensive analysis of Moringa oleifera leaves’ antioxidant properties in ovine cheese | Garofalo, GiulianaBuzzanca, CarlaPonte, MarialetiziaBarbera, MarcellaD'Amico, AngelaGreco, CarloPiazzese, DanielaOrlando, SantoDi Grigoli, AntoninoBonanno, AdrianaDi Stefano, VitaSettanni, LucaGaglio, Raimondo + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Garofalo, Giuliana; Buzzanca, Carla; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; D'Amico, Angela; Greco, Carlo; Mammano, Michele Massimo; Franciosi, Elena; Piazzese, Daniela; Guarrasi, Valeria; Ciulla, Salvatore; Orlando, Santo; Di Grigoli, Antonino; Bonanno, Adriana; Di Stefano, Vita; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo | |
| 7-nov-2024 | Ensiling as a Conservation Technique for Opuntia ficus indica (L.) By-Products: Peel and Pastazzo | Riccardo GannuscioCaterina LuciaAngela D'AmicoGiuseppe ManiaciMassimo Todaro + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Riccardo Gannuscio; Cinzia Cardamone; Alessandro Vastolo; Caterina Lucia; Angela D'Amico; Giuseppe Maniaci; Massimo Todaro | |
| 1-gen-2024 | Exploring the Addition of Mango Peel in Functional Semolina Sourdough Bread Production for Sustainable Bio-Reuse | Roppolo P.Buzzanca C.Alfonzo A.Viola E.Sciurba L.Tinebra I.D'Amico A.Farina V.Piazzese D.Di Stefano V.Barbera M.Gaglio R.Settanni L. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Chulibert M.E.; Roppolo P.; Buzzanca C.; Alfonzo A.; Viola E.; Sciurba L.; Tinebra I.; D'Amico A.; Farina V.; Piazzese D.; Di Stefano V.; Barbera M.; Gaglio R.; Settanni L. | |
| 1-lug-2025 | Exploring the Potential of Carob (Ceratonia siliqua L.) in Functional Cookies Production rich in polyphenols | Angela D’AmicoCarla BuzzancaVita Di Stefano | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | D’Amico, A.; Buzzanca, C.; Di Stefano, V. | |
| 27-feb-2025 | Exploring the Potential of Carob (Ceratonia siliqua L.) in Functional Food Production | Angela D’AmicoCarla BuzzancaVita Di Stefano | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Vita Di Stefano | |
| 21-ott-2024 | Fruit Juices as Alternative to Dairy Products for Probiotics’ Intake | Angela D’AmicoCarla BuzzancaVita Di Stefano + | 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) | Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Enrica Pistorio, Maria Grazia Melilli, Vita Di Stefano | |
| 1-giu-2024 | Improvement of Antioxidant Activity and Sensory Properties of Functional Cookies by Fortification with Ultrasound-Assisted Hot-Air-Drying Blackberry Powders | Roppolo P.Buzzanca C.D'Amico A.Culmone A.Tinebra I.Passafiume R.Farina V.Di Stefano V. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Roppolo P.; Buzzanca C.; D'Amico A.; Culmone A.; Tinebra I.; Passafiume R.; Bonacci S.; Farina V.; Di Stefano V. | |
| 1-lug-2025 | Opuntia ficus-indica by-products in ovine diets: phenolic profile and effect on milk and dairy product quality | Vita Di StefanoCarla BuzzancaAngela D’Amico | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Di Stefano, V.; Buzzanca, C.; D’Amico, A. | |
| 1-mar-2025 | Valorizzazione dei sottoprodotti di Avocado (Persea Americana Mill. cv. Hass): attività antiossidante e caratterizzazione chimica mediante spettrometria di massa | Angela D’AmicoCarla BuzzancaIlenia TinebraRoberta PassafiumeRaimondo GaglioLuca SettanniVita di StefanoVittorio Farina | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | D’Amico, A.; Buzzanca, C.; Tinebra, I.; Passafiume, R.; Gaglio, R.; Settanni, L.; Di Stefano, V.; Farina, V. |