GANNUSCIO, Riccardo

GANNUSCIO, Riccardo  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 36 (tempo di esecuzione: 0.038 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
7-mar-2022 A Multivariate Approach to Study the Bacterial Diversity Associated to the Wooden Shelves Used for Aging Traditional Sicilian Cheeses Gaglio R.Busetta G.Gannuscio R.Settanni L.Licitra G.Todaro M. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Busetta G.; Gannuscio R.; Settanni L.; Licitra G.; Todaro M.
8-mar-2023 Chemometric Approaches to Analyse the Composition of a Ewe’s Colostrum Todaro MassimoManiaci GiuseppeGannuscio RiccardoPampinella Daniela + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Todaro Massimo; Maniaci Giuseppe; Gannuscio Riccardo; Pampinella Daniela; Scatassa Maria Luisa
1-apr-2024 Cladodes of Opuntia ficus-indica (L.) as source of bioactive compounds in dairy products Maniaci G.Ponte M.Gannuscio R.Pipi M.Gaglio R.Busetta G.Di Grigoli A.Bonanno A.Alabiso M. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Maniaci G.; Ponte M.; Giosuè C.; Gannuscio R.; Pipi M.; Gaglio R.; Busetta G.; Di Grigoli A.; Bonanno A.; Alabiso M.
18-feb-2025 Crude Protein Degradation Kinetics of Selected Tropical Forages in Buffalo Using NorFor In Situ Standards Mahmood Ul HassanMassimo TodaroRiccardo Gannuscio + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Roshan Riaz; Rana Muhammad Bilal; Mahmood Ul Hassan; Massimo Todaro; Riccardo Gannuscio; Fatma Inal; Muhammad Naveed Ul Haque; Muhammad Naeem Tahir
1-set-2021 Dehydrated Sulla forage in dairy ewes feeding: effects on cheese properties Di Grigoli APonte MGannuscio RAlabiso MManiaci GTodaro MBonanno A. + 01 - Contributo in rivista::1.13 Abstract in rivista Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Alabiso M; Maniaci G; Bacchi M; Todaro M; Bonanno A.
1-giu-2023 Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese Marialetizia PonteGiuseppe ManiaciMarianna PipiRiccardo GannuscioGabriele BusettaRaimondo GaglioLuca SettanniMarco AlabisoMassimo TodaroAdriana BonannoAntonino Di Grigoli 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Marialetizia Ponte; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Riccardo Gannuscio; Gabriele Busetta; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Marco Alabiso; Massimo Todaro; Adriana Bonanno; Antonino Di Grigoli
2-giu-2023 Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese Busetta, GabrieleGaglio, RaimondoGarofalo, GiulianaGannuscio, RiccardoTodaro, MassimoDi Gerlando, RosaliaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta, Gabriele; Gaglio, Raimondo; Mangione, Guido; Garofalo, Giuliana; Franciosi, Elena; Gannuscio, Riccardo; Caccamo, Margherita; Todaro, Massimo; Di Gerlando, Rosalia; Settanni, Luca; Licitra, Giuseppe
1-ago-2024 Effect of feeding prickly pear by-products silage on dairy ewe’s performance Riccardo GannuscioMahmood Ul HassanGiuseppe ManiaciMassimo Todaro + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Riccardo Gannuscio; Mahmood Ul Hassan; Giuseppe Maniaci; Massimo Todaro; Serena Calabrò; Alessandro Vastolo; Monica Isabella Cutrignelli
1-gen-2023 Effect of lambing season on ewe’s colostrum composition Todaro M.Gannuscio R.Maniaci G.Laudicina A. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Todaro M.; Scatassa M.L.; Gannuscio R.; Vazzana I.; Mancuso I.; Maniaci G.; Laudicina A.
1-giu-2023 Effect of the inclusion of Opuntia ficus-indica cladodes in the feeding of Cinisara cows on Caciocavallo Palermitano cheese produced in summer Maniaci GPonte MGannuscio RDi Grigoli ABonanno AAlabiso MPipi M + 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Maniaci G; Ponte M; Gannuscio R; Giosué C; Di Grigoli A; Bonanno A; Alabiso M; Pipi M
28-mar-2025 Effects of feeding prickly pear by-product silage as a partial replacement of concentrate on dairy ewes: Milk characteristics, nutrient utilisation and in vitro ruminal fermentation Hassan M. U.Gannuscio R.Maniaci G.Todaro M. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Hassan M.U.; Vastolo A.; Gannuscio R.; Maniaci G.; Mancuso I.; Calabro S.; Gallo A.; Todaro M.; Cutrignelli M.I.
1-giu-2023 Effects of grazing two mixtures of forage species on ewes milk production under climate change condition Antonino Di GrigoliGiuseppe ManiaciMarianna PipiMarialetizia PonteRoberto MarcedduLucia DinolfoRiccardo GannuscioVincenzo Maria GrimaldiAdriana BonannoGiuseppe Di Miceli 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Antonino Di Grigoli; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Marialetizia Ponte; Roberto Marceddu; Lucia Dinolfo; Riccardo Gannuscio; Vincenzo Maria Grimaldi; Adriana Bonanno; Giuseppe Di Miceli
1-set-2022 Effects of hay, dehydrated and fresh sulla forage on feed intake, milk production and oxidative status of ewes Ponte MDi Grigoli A.Maniaci G.Gannuscio R.Alabiso M.Todaro M.Bonanno A. + 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume Ponte M; Di Grigoli A.; Di Trana A.; Maniaci G.; Gannuscio R.; Alabiso M.; Todaro M.; Bonanno A.
1-gen-2025 Enhancing the microbiological, physicochemical, and sensory properties of fresh ovine ‘Tuma’ cheese through the addition of feeding prickly pear by-product silage in the ewe’s diet Busetta GabrieleGaglio RaimondoSettanni LucaTodaro MassimoGannuscio Riccardo 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Busetta, G.; Gaglio, R.; Settanni, L.; Todaro, M.; Gannuscio, R.
7-nov-2024 Ensiling as a Conservation Technique for Opuntia ficus indica (L.) By-Products: Peel and Pastazzo Riccardo GannuscioCaterina LuciaAngela D'AmicoGiuseppe ManiaciMassimo Todaro + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Riccardo Gannuscio; Cinzia Cardamone; Alessandro Vastolo; Caterina Lucia; Angela D'Amico; Giuseppe Maniaci; Massimo Todaro
6-set-2022 Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 1. Effects on Feed Utilization, Milk Production, and Oxidative Status Gannuscio, RiccardoPonte, MarialetiziaDi Grigoli, AntoninoManiaci, GiuseppeAlabiso, MarcoBonanno, AdrianaTodaro, Massimo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gannuscio, Riccardo; Ponte, Marialetizia; Di Grigoli, Antonino; Maniaci, Giuseppe; Di Trana, Adriana; Bacchi, Monica; Alabiso, Marco; Bonanno, Adriana; Todaro, Massimo
18-set-2022 Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 2. Effects on Cheese Enrichment in Bioactive Molecules Ponte, MarialetiziaManiaci, GiuseppeDi Grigoli, AntoninoGannuscio, RiccardoAshkezary, Mansour RabiePipi, MariannaAlabiso, MarcoTodaro, MassimoBonanno, Adriana + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ponte, Marialetizia; Maniaci, Giuseppe; Di Grigoli, Antonino; Gannuscio, Riccardo; Ashkezary, Mansour Rabie; Addis, Margherita; Pipi, Marianna; Alabiso, Marco; Todaro, Massimo; Bonanno, Adriana
25-set-2025 Fresh Pecorino Cheese Produced by Ewes Fed Silage with Prickly Pear By-Products: VOC, Chemical, and Sensory Characteristics Detected with a Neuro-Sensory Approach Combining EEG and TDS Gannuscio, RiccardoManiaci, GiuseppeBongiorno, DavidIndelicato, SerenaLino, ClaudiaTodaro, MassimoAvellone, Giuseppe + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gannuscio, R.; Gifuni, G.; Maniaci, G.; Bongiorno, D.; Indelicato, S.; Lino, C.; Bilucaglia, M.; Fici, A.; Zito, M.; Russo, V.; Todaro, M.; Avellone, G.
18-set-2025 Gas Endeavour Device for the Real-Time In Vitro Measurement of Carbon Dioxide and Methane Emissions Associated with Sheep Diets with Prickly Pear By-Products Gannuscio, RiccardoManiaci, GiuseppeTodaro, Massimo 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gannuscio, R.; Maniaci, G.; Todaro, M.
1-mag-2021 Granelle locali alternative a mais e soia nella dieta dei ruminanti allevati in biologico Di Grigoli AGannuscio RPonte MBonanno A 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Di Grigoli A; Gannuscio R; Ponte M; Bonanno A