PONTE, Marialetizia

PONTE, Marialetizia  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 23 (tempo di esecuzione: 0.032 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
15-set-2023 A Thorough Investigation of the Microbiological, Physicochemical, and Sensory Properties of Ewe’s Yoghurt Fermented by a Selected Multi-Strain Starter Culture Garofalo G.Ponte M.Busetta G.Tolone M.Bonanno A.Portolano B.Gaglio R.Sardina M. T.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Busetta G.; Tolone M.; Bonanno A.; Portolano B.; Gaglio R.; Erten H.; Sardina M.T.; Settanni L.
1-gen-2023 Cladodes of Opuntia ficus-indica (L.) as source of bioactive compounds in dairy products Maniaci G.Ponte M.Gannuscio R.Pipi M.Gaglio R.Busetta G.Di Grigoli A.Bonanno A.Alabiso M. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Maniaci G.; Ponte M.; Giosuè C.; Gannuscio R.; Pipi M.; Gaglio R.; Busetta G.; Di Grigoli A.; Bonanno A.; Alabiso M.
1-set-2021 Dehydrated Sulla forage in dairy ewes feeding: effects on cheese properties Di Grigoli APonte MGannuscio RAlabiso MManiaci GTodaro MBonanno A. + 01 - Contributo in rivista::1.13 Abstract in rivista Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Alabiso M; Maniaci G; Bacchi M; Todaro M; Bonanno A.
1-giu-2023 Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese Marialetizia PonteGiuseppe ManiaciMarianna PipiRiccardo GannuscioGabriele BusettaRaimondo GaglioLuca SettanniMarco AlabisoMassimo TodaroAdriana BonannoAntonino Di Grigoli 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Marialetizia Ponte; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Riccardo Gannuscio; Gabriele Busetta; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Marco Alabiso; Massimo Todaro; Adriana Bonanno; Antonino Di Grigoli
1-giu-2023 Effect of the inclusion of Opuntia ficus-indica cladodes in the feeding of Cinisara cows on Caciocavallo Palermitano cheese produced in summer Maniaci GPonte MGannuscio RDi Grigoli ABonanno AAlabiso MPipi M + 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Maniaci G; Ponte M; Gannuscio R; Giosué C; Di Grigoli A; Bonanno A; Alabiso M; Pipi M
1-gen-2021 Effect on the antioxidant, lipoperoxyl radical scavenger capacity, nutritional, sensory and microbiological traits of an ovine stretched cheese produced with grape pomace powder addition Gaglio R.Restivo I.Barbera M.Barbaccia P.Ponte M.Tesoriere L.Bonanno A.Attanzio A.Di Grigoli A.Francesca N.Moschetti G.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Restivo I.; Barbera M.; Barbaccia P.; Ponte M.; Tesoriere L.; Bonanno A.; Attanzio A.; Di Grigoli A.; Francesca N.; Moschetti G.; Settanni L.
1-feb-2022 Effects of Grazing Season on Physico-Chemical Characteristics and Fatty Acids of Nutritional Interest of Caciocavallo Palermitano Cheese Di Grigoli A.Ponte M.Bonanno A.Maniaci G.Alabiso M. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Di Grigoli A.; Ponte M.; Bonanno A.; Maniaci G.; Alabiso M.
1-giu-2023 Effects of grazing two mixtures of forage species on ewes milk production under climate change condition Antonino Di GrigoliGiuseppe ManiaciMarianna PipiMarialetizia PonteRoberto MarcedduLucia DinolfoRiccardo GannuscioVincenzo Maria GrimaldiAdriana BonannoGiuseppe Di Miceli 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Antonino Di Grigoli; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Marialetizia Ponte; Roberto Marceddu; Lucia Dinolfo; Riccardo Gannuscio; Vincenzo Maria Grimaldi; Adriana Bonanno; Giuseppe Di Miceli
1-set-2022 Effects of hay, dehydrated and fresh sulla forage on feed intake, milk production and oxidative status of ewes Ponte MDi Grigoli A.Maniaci G.Gannuscio R.Alabiso M.Todaro M.Bonanno A. + 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume Ponte M; Di Grigoli A.; Di Trana A.; Maniaci G.; Gannuscio R.; Alabiso M.; Todaro M.; Bonanno A.
1-gen-2020 Evolution of indigenous starter microorganisms and physicochemical parameters in spontaneously fermented beef, horse, wild boar and pork salamis produced under controlled conditions Settanni L.Barbaccia P.Bonanno A.Ponte M.Di Gerlando R.Di Grigoli A.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Settanni L.; Barbaccia P.; Bonanno A.; Ponte M.; Di Gerlando R.; Franciosi E.; Di Grigoli A.; Gaglio R.
6-set-2022 Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 1. Effects on Feed Utilization, Milk Production, and Oxidative Status Gannuscio, RiccardoPonte, MarialetiziaDi Grigoli, AntoninoManiaci, GiuseppeAlabiso, MarcoBonanno, AdrianaTodaro, Massimo + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gannuscio, Riccardo; Ponte, Marialetizia; Di Grigoli, Antonino; Maniaci, Giuseppe; Di Trana, Adriana; Bacchi, Monica; Alabiso, Marco; Bonanno, Adriana; Todaro, Massimo
18-set-2022 Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 2. Effects on Cheese Enrichment in Bioactive Molecules Ponte, MarialetiziaManiaci, GiuseppeDi Grigoli, AntoninoGannuscio, RiccardoAshkezary, Mansour RabiePipi, MariannaAlabiso, MarcoTodaro, MassimoBonanno, Adriana + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ponte, Marialetizia; Maniaci, Giuseppe; Di Grigoli, Antonino; Gannuscio, Riccardo; Ashkezary, Mansour Rabie; Addis, Margherita; Pipi, Marianna; Alabiso, Marco; Todaro, Massimo; Bonanno, Adriana
1-dic-2022 FRESH AND DEHYDRATED SULLA FORAGE IN DAIRY EWES FEEDING: EFFECTS ON FEED UTILIZATION, OXIDATIVE STATUS AND PROPERTIES OF MILK AND CHEESE PONTE, Marialetizia 04 - Tesi di dottorato::4.2 Tesi di dottorato -
1-mag-2021 Granelle locali alternative a mais e soia nella dieta dei ruminanti allevati in biologico Di Grigoli AGannuscio RPonte MBonanno A 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Di Grigoli A; Gannuscio R; Ponte M; Bonanno A
1-feb-2023 I polifenoli del foraggio di sulla per il miglioramento del benessere degli animali da latte e della qualità dei formaggi (DISOLASULLA) DI GRIGOLI APIPI MPONTE MGANNUSCIO RMANIACI GTODARO MALABISO MBONANNO A + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume DI GRIGOLI A; PIPI M; PONTE M; GANNUSCIO R; MANIACI G; TODARO M; ALABISO M; BONANNO A; SERRA A; TINAGLI S; SILVI A; CASAROSA l; AMARIE E; TOGNOCCHI M; MELE M
17-giu-2023 Improvement of Fresh Ovine “Tuma” Cheese Quality Characteristics by Application of Oregano Essential Oils Garofalo G.Ponte M.Greco C.Barbera M.Greco G.Orlando S.Alfonzo A.Di Grigoli A.Piazzese D.Bonanno A.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Garofalo G.; Ponte M.; Greco C.; Barbera M.; Mammano M.M.; Fascella G.; Greco G.; Salsi G.; Orlando S.; Alfonzo A.; Di Grigoli A.; Piazzese D.; Bonanno A.; Settanni L.; Gaglio R.
10-ott-2022 Influence of Citrus Essential Oils on the Microbiological, Physicochemical and Antioxidant Properties of Primosale Cheese Busetta G.Ponte M.Barbera M.Alfonzo A.Ioppolo A.Maniaci G.Guarcello R.Francesca N.Palazzolo E.Bonanno A.Moschetti G.Settanni L.Gaglio R. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Busetta G.; Ponte M.; Barbera M.; Alfonzo A.; Ioppolo A.; Maniaci G.; Guarcello R.; Francesca N.; Palazzolo E.; Bonanno A.; Moschetti G.; Settanni L.; Gaglio R.
1-set-2021 Interaction between stearoyl-coenzyme A desaturase polymorphism and feeding system in affecting the fatty acid profile of sheep cheese Di Grigoli APonte MAlabiso MTodaro MBonanno A + 01 - Contributo in rivista::1.13 Abstract in rivista Tumino S; Di Grigoli A; Avondo M; Bordonaro S; Ponte M; Alabiso M; Todaro M; Bonanno A
1-feb-2023 L'acido α-linolenico come biomarcatore della dieta a base di foraggio verde nei formaggi ovini M PONTEMANIACI GDI GRIGOLI A.R GANNUSCIOM PIPIALABISO M.M TODAROA BONANNO + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume M PONTE; MANIACI G; DI GRIGOLI A.; R GANNUSCIO; A DI TRANA; M ADDIS; M PIPI; ALABISO M.; M TODARO; A BONANNO
1-ott-2022 La Sulla fresca o disidratata migliora le proprietà salutistiche dei formaggi ovini Antonino Di GrigoliAdriana BonannoMarialetizia Ponte 01 - Contributo in rivista::1.13 Abstract in rivista Antonino Di Grigoli; Adriana Bonanno; Marialetizia Ponte