PONTE, Marialetizia
PONTE, Marialetizia
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
Dehydrated Sulla forage in dairy ewes feeding: effects on cheese properties
2021-09-01 Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Alabiso M; Maniaci G; Bacchi M; Todaro M; Bonanno A.
Effect on the antioxidant, lipoperoxyl radical scavenger capacity, nutritional, sensory and microbiological traits of an ovine stretched cheese produced with grape pomace powder addition
2021-01-01 Gaglio R.; Restivo I.; Barbera M.; Barbaccia P.; Ponte M.; Tesoriere L.; Bonanno A.; Attanzio A.; Di Grigoli A.; Francesca N.; Moschetti G.; Settanni L.
Effects of Grazing Season on Physico-Chemical Characteristics and Fatty Acids of Nutritional Interest of Caciocavallo Palermitano Cheese
2022-02-01 Di Grigoli A.; Ponte M.; Bonanno A.; Maniaci G.; Alabiso M.
Evolution of indigenous starter microorganisms and physicochemical parameters in spontaneously fermented beef, horse, wild boar and pork salamis produced under controlled conditions
2020-01-01 Settanni L.; Barbaccia P.; Bonanno A.; Ponte M.; Di Gerlando R.; Franciosi E.; Di Grigoli A.; Gaglio R.
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 1. Effects on Feed Utilization, Milk Production, and Oxidative Status
2022-09-06 Gannuscio, Riccardo; Ponte, Marialetizia; Di Grigoli, Antonino; Maniaci, Giuseppe; Di Trana, Adriana; Bacchi, Monica; Alabiso, Marco; Bonanno, Adriana; Todaro, Massimo
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 2. Effects on Cheese Enrichment in Bioactive Molecules
2022-09-18 Ponte, Marialetizia; Maniaci, Giuseppe; Di Grigoli, Antonino; Gannuscio, Riccardo; Ashkezary, Mansour Rabie; Addis, Margherita; Pipi, Marianna; Alabiso, Marco; Todaro, Massimo; Bonanno, Adriana
FRESH AND DEHYDRATED SULLA FORAGE IN DAIRY EWES FEEDING: EFFECTS ON FEED UTILIZATION, OXIDATIVE STATUS AND PROPERTIES OF MILK AND CHEESE
2022-12-01
Granelle locali alternative a mais e soia nella dieta dei ruminanti allevati in biologico
2021-05-01 Di Grigoli A; Gannuscio R; Ponte M; Bonanno A
Influence of Citrus Essential Oils on the Microbiological, Physicochemical and Antioxidant Properties of Primosale Cheese
2022-10-10 Busetta G.; Ponte M.; Barbera M.; Alfonzo A.; Ioppolo A.; Maniaci G.; Guarcello R.; Francesca N.; Palazzolo E.; Bonanno A.; Moschetti G.; Settanni L.; Gaglio R.
Interaction between stearoyl-coenzyme A desaturase polymorphism and feeding system in affecting the fatty acid profile of sheep cheese
2021-09-01 Tumino S; Di Grigoli A; Avondo M; Bordonaro S; Ponte M; Alabiso M; Todaro M; Bonanno A
La Sulla fresca o disidratata migliora le proprietà salutistiche dei formaggi ovini
2022-10-01 Antonino Di Grigoli; Adriana Bonanno; Marialetizia Ponte
Persistent Organic Pollutants and Fatty Acid Profile in a Typical Cheese from Extensive Farms: First Assessment of Human Exposure by Dietary Intake
2022-12-01 Giosue C.; D'Agostino F.; Maniaci G.; Avellone G.; Sciortino M.; De Caro V.; Bonanno A.; Ponte M.; Alabiso M.; Di Grigoli A.