PASSAFIUME, Roberta
PASSAFIUME, Roberta
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
A novel microbiological approach to impact the aromatic composition of sour loquat beer
2023-08-06 Francesca N.; Pirrone A.; Gugino I.; Prestianni R.; Naselli V.; Settanni L.; Todaro A.; Guzzon R.; Maggio A.; Porrello A.; Bruno M.; Farina V.; Passafiume R.; Alfonzo A.; Moschetti G.; Gaglio R.
Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage
2021-12-16 Passafiume R.; Gugliuzza G.; Gaglio R.; Busetta G.; Tinebra I.; Sortino G.; Farina V.
Analysis of aroma compounds of nine autochthonous and non-autochthonous loquat cultivars grown in Sicily
2021-11-11 Planeta D.; Farina V.; Bambina P.; Tinebra I.; Passafiume R.; Cinquanta L.; Corona O.
Application of Opuntia ficus-indica Mucilage and Aloe Gel-Based Edible Coating to Enhance Postharvest Quality and Microbiological Aspects of Fresh Figs (Ficus carica L.)
2024-05-08 Sortino G.; Guccione E.; Casales F.G.; de Chiara M.L.V.; Passafiume R.; Gallotta A.; Allegra A.
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE
2023-05-29 Vita Di Stefano, Carla Buzzanca, Ilenia Tinebra, Roberta Passafiume, Vittorio Farina
Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars
2019-01-01 Passafiume, Roberta; Perrone, Anna; Sortino, Giuseppe; Gianguzzi, Giuseppe; Saletta, Filippo; Gentile, Carla; Farina, Vittorio
Da scarto alimentare a nuova risorsa una seconda vita per i piccoli frutti
2023-06-01 Pasquale Roppolo; Giulia Salsi; Serena Bellitti; Matteo Mezzano; Alessandra Culmone; Roberta Passafiume; Ilenia Tinebra; Dario Scuderi; Giuseppe Sortino; Vittorio Farina
Dai semi di nespolo un film biosostenibile per aumentare la shelf-life del lampone
2023-06-01 Alessandra Culmone; Serena Bellitti; Matteo Mezzano; Giulia Salsi; Pasquale Roppolo; Antonino Pirrone; Roberta Passafiume; Ilenia Tinebra; Dario Scuderi; Giuseppe Sortino; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Vittorio Farina
Effect of antioxidant agents on sensory profile of some aromatic fresh-cut peaches
2024-01-01 Alessio Allegra, Fabrizio G. Casales, María José Giménez, Paolo Inglese,, Alessandra Gallotta, Roberta Passafiume, Giuseppe Sortino
Effect of three different aloe vera gel-based edible coatings on the quality of fresh-cut “Hayward” kiwifruits
2020-01-01 Roberta Passafiume; Raimondo Gaglio; Giuseppe Sortino; Vittorio Farina
Effects of combinational use of controlled atmosphere, cold storage and edible coating applications on shelf life and quality attributes of fresh-cut persimmon fruit
2022-08-24 Sortino G.; Allegra A.; Gallotta A.; Saletta F.; Passafiume R.; Gaglio R.; Inglese P.; Farina V.
Effects of rapid refrigeration and modified atmosphere packaging on litchi (Litchi chinensis Sonn.) fruit quality traits
2017-01-01 Farina, V.; Sortino, G.; Saletta, F.; Passafiume, R.; Giuffrè, D.; Gianguzzi, G.; Inglese, P.; Liguori, G.
Effects of Tray-Drying on the Physicochemical, Microbiological, Proximate, and Sensory Properties of White- and Red-Fleshed Loquat (Eriobotrya Japonica Lindl.) Fruit
2022-02-21 Ilenia Tinebra; Roberta Passafiume; Dario Scuderi; Antonino Pirrone; Raimondo Gaglio; Eristanna Palazzolo; Vittorio Farina
Effetti della disidratazione convettiva e successiva conservazione in atmosfera modificata su frutti di arancia rossa di Sicilia
2023-01-01 Pasquale Roppolo, Roberta Passafiume, Ilenia Tinebra, Vincenzo Guarino, Alessandro Ruggeri, Antonino Pirrone, Raimondo Gaglio, Eristanna Palazzolo, Paolo Inglese, Vittorio Farina.
Effetti della disidratazione in corrente di aria calda e dell’atmosfera modificata sulla qualità di frutti di mango
2023-01-01 Ilenia Tinebra; Roberta Passafiume; Alessandra Culmone; Pasquale Roppolo; Alessandro Ruggeri; Raimondo Gaglio; Antonino Pirrone; Eristanna Palazzolo; Cristina Besada; Vittorio Farina
Effetti dell’applicazione di Edible Coating sul comportamento fisiologico e sulle caratteristiche fisico-chimiche, nutrizionali e sensoriali in prodotti frutticoli di IV Gamma
2021-05-18
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di kiwi di IV gamma
2021-06-01 Passafiume R., Tinebra I., Scuderi D., Sortino G., Farina V.
Farina di avocado: un nuovo prodotto ottenibile dai frutti di scarto
2023-01-01 ilenia tinebra; roberta passafiume; alessandra culmone; pasquale roppolo; alessandro ruggeri; raimondo gaglio; nicola francesca; eristanna palazzolo; vita di stefano; vittorio farina
Fresh-Cut Mangoes: How to Increase Shelf Life by Using Neem Oil Edible Coating
2022-05-01 Passafiume, Roberta; Tinebra, Ilenia; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca; Sortino, Giuseppe; Allegra, Alessio; Farina, Vittorio
Frigoconservazione ed edible coating per la conservazione post-raccolta dei frutti della pesca Settembrina
2018-01-01 Filippo Saletta; Giuseppe Sortino; Roberta Passafiume; Dario Scuderi; Vittorio Farina