CIMINATA, Alessio
CIMINATA, Alessio
Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali
Chemical composition of essential oils from Pantelleria Island autochthonous and naturalized spices and evaluation of their individual and combined antimicrobial activities
2019-01-01 Gaglio R.; Guarcello R.; Barbera M.; Lommatzsch I.; La Mantia T.; Ciminata A.; Settanni L.
Evolution of shelf life parameters of ready-to-eat escarole (Cichorium endivia var. latifolium) subjected to different cutting operations
2019-01-01 Miceli, Alessandro; Gaglio, Raimondo; Francesca, Nicola; Ciminata, Alessio; Moschetti, Giancarlo; Settanni, Luca*
Fermented Honey and Manna Ash Products: Novel Ecological Niches of Wine Yeasts
2019-01-01 Nicola Francesca, Antonio Alfonzo, Giancarlo Moschetti, Luca Settanni, Vincenzo Naselli, Giacomo Spanò, Vincenzo Mercurio, Alessio Ciminata, Rosario Prestianni, Michele Matraxia
Le proprietà sensoriali delle birre artigianali legate ai microrganismi della fermentazione
2019-01-01 Michele Matraxia, Alessio Ciminata, Antonio Alfonzo, Giancarlo Moschetti, Rosa Guarcello, Nicola Francesca
Microbiological characteristics of compost produced from dairy and wine by-products
2019-01-01 Alfonzo, A., Moschetti, G., Laudicina, V.A., Ciminata, A., Craparo, V., Naselli, V., Spanò,G.M., Francesca, N.
Survey of antibiotic resistance of Pseudomonas isolated from fresh cut red chicory (Cichorium intybus L., Asteraceae)
2018-01-01 NICOLA FRANCESCA, FORTUNATO CIRLINCIONE, PIETRO BARBACCIA, ALESSIO CIMINATA, RAIMONDO GAGLIO, GIANCARLO MOSCHETTI, LUCA SETTANNI
Sustainable sparkling base wines obtained from waste matrices of the wine and honey supply chain
2019-01-01 Francesca, N., Alfonzo, A., Gaglio, R., Settanni, L., Ciminata, A., Matraxia, M., Naselli, V.
Data di pubblicazione | Titolo | Autori | Tipologia | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|---|
1-gen-2019 | Chemical composition of essential oils from Pantelleria Island autochthonous and naturalized spices and evaluation of their individual and combined antimicrobial activities | Gaglio R.Barbera M.La Mantia T.Ciminata A.Settanni L. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Gaglio R.; Guarcello R.; Barbera M.; Lommatzsch I.; La Mantia T.; Ciminata A.; Settanni L. | |
1-gen-2019 | Evolution of shelf life parameters of ready-to-eat escarole (Cichorium endivia var. latifolium) subjected to different cutting operations | Miceli, AlessandroGaglio, RaimondoFrancesca, NicolaCiminata, AlessioMoschetti, GiancarloSettanni, Luca | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Miceli, Alessandro; Gaglio, Raimondo; Francesca, Nicola; Ciminata, Alessio; Moschetti, Giancarlo; Settanni, Luca* | |
1-gen-2019 | Fermented Honey and Manna Ash Products: Novel Ecological Niches of Wine Yeasts | Nicola FrancescaAntonio AlfonzoGiancarlo MoschettiLuca SettanniVincenzo MercurioAlessio CiminataRosario PrestianniMichele Matraxia + | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Nicola Francesca, Antonio Alfonzo, Giancarlo Moschetti, Luca Settanni, Vincenzo Naselli, Giacomo Spanò, Vincenzo Mercurio, Alessio Ciminata, Rosario Prestianni, Michele Matraxia | |
1-gen-2019 | Le proprietà sensoriali delle birre artigianali legate ai microrganismi della fermentazione | MATRAXIA, MicheleCIMINATA, AlessioAntonio AlfonzoGiancarlo MoschettiNicola Francesca + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Michele Matraxia, Alessio Ciminata, Antonio Alfonzo, Giancarlo Moschetti, Rosa Guarcello, Nicola Francesca | |
1-gen-2019 | Microbiological characteristics of compost produced from dairy and wine by-products | Alfonzo A.Moschetti G.Laudicina V. A.Ciminata A.Francesca N. + | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Alfonzo, A., Moschetti, G., Laudicina, V.A., Ciminata, A., Craparo, V., Naselli, V., Spanò,G.M., Francesca, N. | |
1-gen-2018 | Survey of antibiotic resistance of Pseudomonas isolated from fresh cut red chicory (Cichorium intybus L., Asteraceae) | NICOLA FRANCESCAFORTUNATO CIRLINCIONECIMINATA, AlessioRAIMONDO GAGLIOGIANCARLO MOSCHETTILUCA SETTANNI + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | NICOLA FRANCESCA, FORTUNATO CIRLINCIONE, PIETRO BARBACCIA, ALESSIO CIMINATA, RAIMONDO GAGLIO, GIANCARLO MOSCHETTI, LUCA SETTANNI | |
1-gen-2019 | Sustainable sparkling base wines obtained from waste matrices of the wine and honey supply chain | Francesca N.Alfonzo A.Gaglio R.Settanni L.Ciminata A.Matraxia M. + | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Francesca, N., Alfonzo, A., Gaglio, R., Settanni, L., Ciminata, A., Matraxia, M., Naselli, V. |