CIRLINCIONE, FORTUNATO

CIRLINCIONE, FORTUNATO  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 25 (tempo di esecuzione: 0.036 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-ott-2021 Acclimatization, distribution and potential economic use of Argania spinosa (Sapotaceae) in southern Italy Gargano M. L.De Mastro G.Cirlincione F.Di Gristina E.Barone G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gargano M.L.; De Mastro G.; D'Amico F.S.; Cirlincione F.; Di Gristina E.; Barone G.
1-gen-2022 An analysis of botanical studies of vascular plants from Italian wetlands Barone G.Cirlincione F.Di Gristina E.Domina G.Gianguzzi L.Mirabile G.Naselli Flores L.Raimondo F. M.Venturella G. 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) Barone G.; Cirlincione F.; Di Gristina E.; Domina G.; Gianguzzi L.; Mirabile G.; Naselli Flores L.; Raimondo F.M.; Venturella G.
1-gen-2020 Behavior of four main dairy pathogenic bacteria during manufacturing and ripening of pecorino siciliano cheese Cirlincione F.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Cardamone C.; Cirlincione F.; Gaglio R.; Puccio V.; Daidone F.; Sciortino S.; Mancuso I.; Scatassa M.L.
7-ott-2023 Biodiversity of Fungi in Freshwater Ecosystems of Italy Giulia MIRABILEFrancesco Paolo MANCUSOFORTUNATO CIRLINCIONE + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Giulia MIRABILE; Valeria Ferraro; Francesco Paolo MANCUSO; Lorenzo Pecoraro; FORTUNATO CIRLINCIONE
1-gen-2019 Biotecnologie applicate alla valorizzazione della “Pagnotta di Piana degli Albanesi” Gaglio R.Cirlincione F.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R., Cirlincione F., Settanni, L.
1-gen-2023 Chemical composition and nutritional value of nine wild edible mushrooms from Northwestern Tunisia Venturella, GCirlincione, F + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ouali, Z; Chaar, H; Venturella, G; Cirlincione, F; Gargano, ML; Jaouani, A
1-gen-2019 Dominant lactic acid bacteria in naturally fermented milks from Messinese goat's breed Barbaccia P.Cirlincione F. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Palmeri M.; Mancuso I.; Barbaccia P.; Cirlincione F.; Scatassa M.L.
1-gen-2019 Evolution of lactic acid bacterial populations during lysine fortification of sourdough breads by addition of pistachio powder GAGLIO, RaimondoAlfonzo A.BARBERA, MarcellaCIRLINCIONE, FORTUNATOFrancesca N.Moschetti G.Settanni L. + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Gaglio, R., Alfonzo, A., Barbera, M., Cirlincione, F., Franciosi, E., Francesca, N., Moschetti, G., Settanni, L.
19-mar-2022 Forest ecosystems in the Monti Sicani Park (Sicily) Venturella, GCirlincione, FMirabile, GDi Gristina, E + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pardi, R; Venturella, G; Cirlincione, F; Mirabile, G; Di Gristina, E; Gargano, ML
24-apr-2023 Forest nurseries and the National Recovery and Resilience Plan: the case of Sicily and Apulia (Italy) Pardi R.Venturella G.Domina G.Di Gristina E.Cirlincione F.Gargano M. L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pardi R.; Venturella G.; Domina G.; Di Gristina E.; Cirlincione F.; Gargano M.L.
1-gen-2022 Functional bread supplemented with Pleurotus eryngii powder: A potential new food for human health Cirlincione, FVenturella, GFerraro, VGaglio, RFrancesca, NRusso, GMoschetti, GSettanni, LMirabile, G + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Cirlincione, F; Venturella, G; Gargano, ML; Ferraro, V; Gaglio, R; Francesca, N; Rizzo, BA; Russo, G; Moschetti, G; Settanni, L; Mirabile, G
1-gen-2023 Hericium erinaceus in Neurodegenerative Diseases: From Bench to Bedside and Beyond, How Far from the Shoreline? Ratto D.Gargano M. L.Cirlincione F.Rossi P. + 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) Brandalise F.; Roda E.; Ratto D.; Goppa L.; Gargano M.L.; Cirlincione F.; Priori E.C.; Venuti M.T.; Pastorelli E.; Savino E.; Rossi P.
1-gen-2019 Insights Into the Cultivable Microbial Ecology of “Manna” Ash Products Extracted From Fraxinus angustifolia (Oleaceae) Trees in Sicily, Italy Raimondo GaglioAldo TodaroAntonio AlfonzoRosario SchicchiFortunato CirlincioneGiancarlo MoschettiNicola Francesca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Rosa Guarcello, Raimondo Gaglio, Aldo Todaro, Antonio Alfonzo, Rosario Schicchi, Fortunato Cirlincione, Giancarlo Moschetti, Nicola Francesca*
1-gen-2021 Medicinal mushrooms as ingredients in superfood, prebiotic effect and role on human health Cirlincione, FVenturella, G 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista Cirlincione, F; Venturella, G
1-gen-2021 Medicinal Mushrooms: Bioactive Compounds, Use, and Clinical Trials Venturella, GFerraro, VCirlincione, F + 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) Venturella, G; Ferraro, V; Cirlincione, F; Gargano, ML
1-gen-2020 Microbial dynamics in durum wheat kernels during aging Gaglio R.Cirlincione F.Di Miceli G.Di Gerlando R.Francesca N.Settanni L.Moschetti G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Cirlincione F.; Di Miceli G.; Franciosi E.; Di Gerlando R.; Francesca N.; Settanni L.; Moschetti G.
1-gen-2021 Microbial Safety of Black Summer Truffle Collected from Sicily and Umbria Regions, Italy Cirlincione, FFrancesca, NSettanni, LVenturella, G + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Cirlincione, F; Francesca, N; Settanni, L; Donnini, D; Venturella, G; Gargano ML
1-gen-2022 Mycochemicals in wild and cultivated mushrooms: nutrition and health Gargano MLVenturella, GCirlincione, FFerraro, V + 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) Cateni, F; Gargano ML; Procida, G; Venturella, G; Cirlincione, F; Ferraro, V
1-gen-2024 Nutritional contents and antimicrobial activity of the culinary-medicinal mushroom Leccinum scabrum Venturella G.Cirlincione F.Mirabile G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gargano M.L.; Balenzano G.; Venturella G.; Cavalluzzi M.M.; Rotondo N.P.; Lentini G.; Cirlincione F.; Mirabile G.; Zapora E.; Wolkowycki M.; Pecoraro L.; Ferraro V.
20-apr-2022 Preliminary Investigation of Biogenic Amines in Type I Sourdoughs Produced at Home and Bakery Level Cirlincione, FortunatoGaglio, RaimondoFrancesca, NicolaMoschetti, GiancarloGentile, CarlaSettanni, Luca + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Mannino, Giuseppe; Cirlincione, Fortunato; Gaglio, Raimondo; Franciosi, Elena; Francesca, Nicola; Moschetti, Giancarlo; Asteggiano, Alberto; Medana, Claudio; Gentile, Carla; Settanni, Luca