BUZZANCA, CARLA
BUZZANCA, CARLA
Scienze e Tecnologie Biologiche Chimiche e Farmaceutiche
A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production
2023-10-11 Viola, Enrico; Buzzanca, Carla; Tinebra, Ilenia; Settanni, Luca; Farina, Vittorio; Gaglio, Raimondo; Di Stefano, Vita
A systematic review on Cynara cardunculus L.: bioactive compounds, nutritional properties and food-industry applications of a sustainable food
2024-11-03 Carla Buzzanca; Vita Di Stefano; Angela D’Amico; Alessandro Gallina; Maria Grazia Melilli
Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata
2024-03-01 Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano
Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera
2024-01-01 Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano
Analysis of the amino acid profile of red and white graphs winery by-products from western Sicily
2024-05-06 Buzzanca C.; Mauro M.; Vazzana M.; Todaro A.; Arizza V.; Lucarini M.; Durazzo A.; Di Stefano V.
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE
2023-05-29 Vita Di Stefano, Carla Buzzanca, Ilenia Tinebra, Roberta Passafiume, Vittorio Farina
BROILER CHICKENS AND THEIR HEALTH STATUS IN FARM: WINE WASTE, AN ADDED VALUE ON FEEDING
2023-04-19 Manuela MAURO, Mirella VAZZANA, Erika CORAZZA, Ignazio RESTIVO, Simone RUSSELLO, Alessandro ATTANZIO, Vita DI STEFANO, Antonio FABBRIZIO, Claudio GARGANO, Dario D’EMANUELE, Carla BUZZANCA, Aiti VIZZINI, Vincenzo ARIZZA
Caratterizzazione qualitativa e nutrizionale di spaghetti integrali arricchiti con farine di lenticchie
2023-06-01 Maria Grazia Melilli, Argento Sergio, Buzzanca Carla, Di Stefano Vita
Chemical composition and anti-radical properties of coffee cherry cultivated in Mediterranean climate
2023-01-01 Di Stefano V.; Buzzanca C.; Ruvutuso F.; Scuderi D.; Palazzolo E.; Gugliuzza G.; Tinebra I.; Farina V.
Comprehensive analysis of Moringa oleifera leaves’ antioxidant properties in ovine cheese
2024-01-01 Garofalo, Giuliana; Buzzanca, Carla; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; D'Amico, Angela; Greco, Carlo; Mammano, Michele Massimo; Franciosi, Elena; Piazzese, Daniela; Guarrasi, Valeria; Ciulla, Salvatore; Orlando, Santo; Di Grigoli, Antonino; Bonanno, Adriana; Di Stefano, Vita; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
Exploring the Addition of Mango Peel in Functional Semolina Sourdough Bread Production for Sustainable Bio-Reuse
2024-01-01 Chulibert M.E.; Roppolo P.; Buzzanca C.; Alfonzo A.; Viola E.; Sciurba L.; Tinebra I.; D'Amico A.; Farina V.; Piazzese D.; Di Stefano V.; Barbera M.; Gaglio R.; Settanni L.
Exploring the Potential of Carob (Ceratonia siliqua L.) in Functional Food Production
2025-02-27 Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Vita Di Stefano
Fatty acids and triacylglycerols profiles from sicilian (Cold pressed vs. soxhlet) grape seed oils
2021-11-25 Di Stefano V.; Bongiorno D.; Buzzanca C.; Indelicato S.; Santini A.; Lucarini M.; Fabbrizio A.; Mauro M.; Vazzana M.; Arizza V.; Durazzo A.
Fruit Juices as Alternative to Dairy Products for Probiotics’ Intake
2024-10-21 Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Enrica Pistorio, Maria Grazia Melilli, Vita Di Stefano
Functional End-Use of Hemp Seed Waste: Technological, Qualitative, Nutritional, and Sensorial Characterization of Fortified Bread
2023-01-01 Sciacca F.; Virzi N.; Pecchioni N.; Melilli M.G.; Buzzanca C.; Bonacci S.; Di Stefano V.
Green coffee, bioactive compounds’ analysis of experimental cultivation in Sicily: a new frontier in the Sicilian food sector
2023-01-01 Vita Di Stefano; Carla Buzzanca; Fortunato Ruvutuso; Giovanni Gugliuzza; Dario Scuderi; Eristanna Palazzolo; Vittorio Farina
Hemp Flour Particle Size Affects the Quality and Nutritional Profile of the Enriched Functional Pasta
2023-01-01 Bonacci S.; Di Stefano V.; Sciacca F.; Buzzanca C.; Virzì N.; Argento S.; Melilli M.G.
Hemp flour, from waste to nutritional and nutraceuticals reuse
2023-02-23 Buzzanca Carla; Di Stefano Vita
Improvement of Antioxidant Activity and Sensory Properties of Functional Cookies by Fortification with Ultrasound-Assisted Hot-Air-Drying Blackberry Powders
2024-06-01 Roppolo P.; Buzzanca C.; D'Amico A.; Culmone A.; Tinebra I.; Passafiume R.; Bonacci S.; Farina V.; Di Stefano V.
INNOVAZIONE E SOSTENIBILITÀ NELLO SVILUPPO DI ALIMENTI FUNZIONALI: STRATEGIE DI VALORIZZAZIONE DEI COMPOSTI BIOATTIVI DA SOTTOPRODOTTI DELL’INDUSTRIA AGROALIMENTARE
2025-02-01
Data di pubblicazione | Titolo | Autori | Tipologia | Autore(i) | File |
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11-ott-2023 | A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production | Viola, EnricoBuzzanca, CarlaTinebra, IleniaSettanni, LucaFarina, VittorioGaglio, RaimondoDi Stefano, Vita | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Viola, Enrico; Buzzanca, Carla; Tinebra, Ilenia; Settanni, Luca; Farina, Vittorio; Gaglio, Raimondo; Di Stefano, Vita | |
3-nov-2024 | A systematic review on Cynara cardunculus L.: bioactive compounds, nutritional properties and food-industry applications of a sustainable food | Carla BuzzancaVita Di StefanoAngela D’Amico + | 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) | Carla Buzzanca; Vita Di Stefano; Angela D’Amico; Alessandro Gallina; Maria Grazia Melilli | |
1-mar-2024 | Aggiunta di Moringa oleifera in polvere per la funzionalizzazione di un formaggio ovino a pasta pressata | Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Carla Buzzanca, Angela D’Amico, Raimondo Gaglio, Carlo Greco, Michele Massimo Mammano, Giuliana Garofalo, Vita Di Stefano | |
1-gen-2024 | Alimenti arricchiti: caratterizzazione chimica di formaggio ovino a pasta pressata addizionato con diverse percentuali di polvere di Moringa oleifera | Carla BuzzancaAngela D’AmicoRaimondo GaglioCarlo GrecoMichele Massimo MammanoGiuliana GarofaloVita Di Stefano | 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume | Carla Buzzanca; Angela D’Amico; Raimondo Gaglio; Carlo Greco; Michele Massimo Mammano; Giuliana Garofalo; Vita Di Stefano | |
6-mag-2024 | Analysis of the amino acid profile of red and white graphs winery by-products from western Sicily | Buzzanca C.Mauro M.Vazzana M.Todaro A.Arizza V.Di Stefano V. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Buzzanca C.; Mauro M.; Vazzana M.; Todaro A.; Arizza V.; Lucarini M.; Durazzo A.; Di Stefano V. | |
29-mag-2023 | AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE | Vita Di StefanoCarla BuzzancaIlenia TinebraRoberta PassafiumeVittorio Farina | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Vita Di Stefano, Carla Buzzanca, Ilenia Tinebra, Roberta Passafiume, Vittorio Farina | |
19-apr-2023 | BROILER CHICKENS AND THEIR HEALTH STATUS IN FARM: WINE WASTE, AN ADDED VALUE ON FEEDING | Manuela MAUROMirella VAZZANAErika CORAZZAIgnazio RESTIVOSimone RUSSELLOAlessandro ATTANZIOVita DI STEFANOClaudio GARGANODario D’EMANUELECarla BUZZANCAAiti VIZZINIVincenzo ARIZZA + | 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista | Manuela MAURO, Mirella VAZZANA, Erika CORAZZA, Ignazio RESTIVO, Simone RUSSELLO, Alessandro ATTANZIO, Vita DI STEFANO, Antonio FABBRIZIO, Claudio GARGANO, Dario D’EMANUELE, Carla BUZZANCA, Aiti VIZZINI, Vincenzo ARIZZA | |
1-giu-2023 | Caratterizzazione qualitativa e nutrizionale di spaghetti integrali arricchiti con farine di lenticchie | Buzzanca CarlaDi Stefano Vita + | 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume | Maria Grazia Melilli, Argento Sergio, Buzzanca Carla, Di Stefano Vita | |
1-gen-2023 | Chemical composition and anti-radical properties of coffee cherry cultivated in Mediterranean climate | Di Stefano V.Buzzanca C.Ruvutuso F.Scuderi D.Palazzolo E.Gugliuzza G.Tinebra I.Farina V. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Di Stefano V.; Buzzanca C.; Ruvutuso F.; Scuderi D.; Palazzolo E.; Gugliuzza G.; Tinebra I.; Farina V. | |
1-gen-2024 | Comprehensive analysis of Moringa oleifera leaves’ antioxidant properties in ovine cheese | Garofalo, GiulianaBuzzanca, CarlaPonte, MarialetiziaBarbera, MarcellaD'Amico, AngelaGreco, CarloPiazzese, DanielaOrlando, SantoDi Grigoli, AntoninoBonanno, AdrianaDi Stefano, VitaSettanni, LucaGaglio, Raimondo + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Garofalo, Giuliana; Buzzanca, Carla; Ponte, Marialetizia; Barbera, Marcella; D'Amico, Angela; Greco, Carlo; Mammano, Michele Massimo; Franciosi, Elena; Piazzese, Daniela; Guarrasi, Valeria; Ciulla, Salvatore; Orlando, Santo; Di Grigoli, Antonino; Bonanno, Adriana; Di Stefano, Vita; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo | |
1-gen-2024 | Exploring the Addition of Mango Peel in Functional Semolina Sourdough Bread Production for Sustainable Bio-Reuse | Roppolo P.Buzzanca C.Alfonzo A.Viola E.Sciurba L.Tinebra I.D'Amico A.Farina V.Piazzese D.Di Stefano V.Barbera M.Gaglio R.Settanni L. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Chulibert M.E.; Roppolo P.; Buzzanca C.; Alfonzo A.; Viola E.; Sciurba L.; Tinebra I.; D'Amico A.; Farina V.; Piazzese D.; Di Stefano V.; Barbera M.; Gaglio R.; Settanni L. | |
27-feb-2025 | Exploring the Potential of Carob (Ceratonia siliqua L.) in Functional Food Production | Angela D’AmicoCarla BuzzancaVita Di Stefano | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Vita Di Stefano | |
25-nov-2021 | Fatty acids and triacylglycerols profiles from sicilian (Cold pressed vs. soxhlet) grape seed oils | Di Stefano V.Bongiorno D.Buzzanca C.Indelicato S.Fabbrizio A.Mauro M.Vazzana M.Arizza V. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Di Stefano V.; Bongiorno D.; Buzzanca C.; Indelicato S.; Santini A.; Lucarini M.; Fabbrizio A.; Mauro M.; Vazzana M.; Arizza V.; Durazzo A. | |
21-ott-2024 | Fruit Juices as Alternative to Dairy Products for Probiotics’ Intake | Angela D’AmicoCarla BuzzancaVita Di Stefano + | 01 - Contributo in rivista::1.09 Review essay (rassegna critica) | Angela D’Amico, Carla Buzzanca, Enrica Pistorio, Maria Grazia Melilli, Vita Di Stefano | |
1-gen-2023 | Functional End-Use of Hemp Seed Waste: Technological, Qualitative, Nutritional, and Sensorial Characterization of Fortified Bread | Buzzanca C.Di Stefano V. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Sciacca F.; Virzi N.; Pecchioni N.; Melilli M.G.; Buzzanca C.; Bonacci S.; Di Stefano V. | |
1-gen-2023 | Green coffee, bioactive compounds’ analysis of experimental cultivation in Sicily: a new frontier in the Sicilian food sector | Vita Di StefanoCarla BuzzancaFortunato RuvutusoGiovanni GugliuzzaDario ScuderiEristanna PalazzoloVittorio Farina | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Vita Di Stefano; Carla Buzzanca; Fortunato Ruvutuso; Giovanni Gugliuzza; Dario Scuderi; Eristanna Palazzolo; Vittorio Farina | |
1-gen-2023 | Hemp Flour Particle Size Affects the Quality and Nutritional Profile of the Enriched Functional Pasta | Di Stefano V.Buzzanca C. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Bonacci S.; Di Stefano V.; Sciacca F.; Buzzanca C.; Virzì N.; Argento S.; Melilli M.G. | |
23-feb-2023 | Hemp flour, from waste to nutritional and nutraceuticals reuse | Buzzanca CarlaDi Stefano Vita | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | Buzzanca Carla; Di Stefano Vita | |
1-giu-2024 | Improvement of Antioxidant Activity and Sensory Properties of Functional Cookies by Fortification with Ultrasound-Assisted Hot-Air-Drying Blackberry Powders | Roppolo P.Buzzanca C.D'Amico A.Culmone A.Tinebra I.Passafiume R.Farina V.Di Stefano V. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Roppolo P.; Buzzanca C.; D'Amico A.; Culmone A.; Tinebra I.; Passafiume R.; Bonacci S.; Farina V.; Di Stefano V. | |
1-feb-2025 | INNOVAZIONE E SOSTENIBILITÀ NELLO SVILUPPO DI ALIMENTI FUNZIONALI: STRATEGIE DI VALORIZZAZIONE DEI COMPOSTI BIOATTIVI DA SOTTOPRODOTTI DELL’INDUSTRIA AGROALIMENTARE | BUZZANCA, CARLA | 04 - Tesi di dottorato::4.2 Tesi di dottorato | - |