FARINA, Vittorio
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 11.751
NA - Nord America 11.574
AS - Asia 3.581
SA - Sud America 1.058
AF - Africa 169
OC - Oceania 32
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 8
Totale 28.173
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 11.403
IT - Italia 7.982
SG - Singapore 1.191
CN - Cina 973
BR - Brasile 869
HK - Hong Kong 661
DE - Germania 658
FI - Finlandia 621
UA - Ucraina 537
FR - Francia 338
IE - Irlanda 298
GB - Regno Unito 285
NL - Olanda 212
IN - India 174
RU - Federazione Russa 169
SE - Svezia 150
TR - Turchia 101
RO - Romania 100
ES - Italia 82
CA - Canada 81
CH - Svizzera 77
VN - Vietnam 77
CI - Costa d'Avorio 68
CO - Colombia 55
MX - Messico 49
BE - Belgio 48
KR - Corea 44
BD - Bangladesh 34
AR - Argentina 32
AU - Australia 31
IQ - Iraq 31
UZ - Uzbekistan 31
GR - Grecia 30
AT - Austria 29
PH - Filippine 29
PL - Polonia 25
ID - Indonesia 24
ZA - Sudafrica 24
PE - Perù 23
MA - Marocco 22
SA - Arabia Saudita 22
IR - Iran 21
BG - Bulgaria 20
CL - Cile 20
CZ - Repubblica Ceca 20
EC - Ecuador 20
PK - Pakistan 20
VE - Venezuela 20
MY - Malesia 18
JO - Giordania 16
JP - Giappone 16
TW - Taiwan 15
KE - Kenya 14
TH - Thailandia 14
AZ - Azerbaigian 13
PA - Panama 13
PT - Portogallo 13
AL - Albania 10
EG - Egitto 10
TN - Tunisia 10
KZ - Kazakistan 9
AE - Emirati Arabi Uniti 8
EU - Europa 8
LB - Libano 8
BO - Bolivia 7
HR - Croazia 7
PY - Paraguay 7
DK - Danimarca 6
JM - Giamaica 6
LV - Lettonia 6
DZ - Algeria 5
HU - Ungheria 5
UY - Uruguay 5
CR - Costa Rica 4
CU - Cuba 4
DO - Repubblica Dominicana 4
GE - Georgia 4
GT - Guatemala 4
IL - Israele 4
SY - Repubblica araba siriana 4
AM - Armenia 3
KG - Kirghizistan 3
LT - Lituania 3
MT - Malta 3
NO - Norvegia 3
NP - Nepal 3
PS - Palestinian Territory 3
BA - Bosnia-Erzegovina 2
EE - Estonia 2
HN - Honduras 2
LK - Sri Lanka 2
MC - Monaco 2
MM - Myanmar 2
NG - Nigeria 2
OM - Oman 2
RS - Serbia 2
SD - Sudan 2
TG - Togo 2
UG - Uganda 2
AO - Angola 1
Totale 28.154
Città #
Ashburn 1.628
Palermo 1.514
Fairfield 1.139
Chandler 1.057
Singapore 759
Hong Kong 647
Woodbridge 618
Wilmington 602
Houston 543
Seattle 464
Ann Arbor 424
Rome 403
Cambridge 375
Des Moines 375
Milan 337
Medford 324
Dublin 289
Jacksonville 278
Princeton 204
New York 202
Catania 201
Nanjing 174
Santa Clara 161
The Dalles 151
Altamura 132
Napoli 120
San Diego 104
Lawrence 101
Dearborn 93
Naples 90
Beijing 88
Bari 84
Boardman 84
Turin 83
Tulsa 73
Hefei 71
Bologna 69
Abidjan 68
Shenyang 67
London 63
Ludwigshafen am Rhein 63
Bremen 61
São Paulo 56
Jinan 55
Florence 54
Piscataway 53
Nanchang 52
Reggio Calabria 52
Bengaluru 49
Ottawa 47
Brussels 45
Changsha 45
Los Angeles 45
Columbus 44
Munich 43
Tianjin 41
Falls Church 39
Frankfurt am Main 38
Hebei 38
Messina 37
Redwood City 36
Belo Horizonte 35
Genoa 33
Washington 33
Ho Chi Minh City 31
Jiaxing 31
Saint Petersburg 31
Nuremberg 29
Carini 28
Helsinki 28
Livorno 28
Redmond 28
Torino 28
Verona 28
Zhengzhou 28
Brescia 27
Modena 27
Bogotá 26
Rio de Janeiro 25
Seongnam 25
Dallas 23
Izmir 23
Padova 23
Hanoi 22
Lugano 22
Ningbo 22
Nocera Inferiore 22
Reggio Emilia 21
Chicago 20
Guangzhou 20
Parma 20
Perugia 20
Salerno 20
Tashkent 20
Brasília 19
Istanbul 19
Lappeenranta 19
Ankara 18
Civitanova Marche 18
Lauroux 18
Totale 16.210
Nome #
Nespole disidratate: un nuovo prodotto creato a partire da frutti di scarto 679
I frutti tropicali e sub-tropicali 545
Farina di avocado: un nuovo prodotto ottenibile dai frutti di scarto 455
Mango e avocado nuove acquisizioni sulla coltivazione in Sicilia 431
Gelso in Sicilia: qualità, caratterizzazione e comportamento dei frutti in post-raccolta 408
Attitudine alla trasformazione in sidro di varietà di mele autoctone siciliane 369
Ricerca Unipa su diradamento e tasso di crescita dei frutti in piante di nespolo del Giappone 333
Melograno, studio sulla qualità degli arilli con la conservazione in atmosfera modificata 262
Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars 258
Avocado “born in Sicily”, gli agricoltori scommettono su questa produzione 246
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE 243
Gelso: disidratazione ad essiccazione ad aria calda per la sua conservazione 235
Qualità pomologica e sensoriale di 10 varietà di mango (Mangifera indica L.) coltivate in Sicilia 234
Colture tropicali in clima mediterraneo, ecco il mango “made in Italy” 226
Yield, pomological characteristics, bioactive compounds and antioxidant activity of Annona cherimola Mill. Grown in mediterranean climate 208
Esotico mediterraneo in Sicilia: mango, papaya, lici, anona e nespolo 203
La coltivazione della papaia (Carica papaya L.) in Sicilia: aspetti agronomici e qualità dei frutti 199
Do Grapholita funebrana Infestation Rely on Specific Plum Fruit Features? 199
Fruit production and quality evaluation of four litchi cultivars (Litchi chinensis Sonn.) grown in Mediterranean climate 187
1-Methylcyclopropene Delays Ripening and Improves Postharvest Quality of White Flesh Loquat 184
Consumer interest towards tropical fruit: factors affecting avocado fruit consumption in Italy 183
Nuove introduzioni varietali di mango in Sicilia: qualità chimico-fisica e sensoriale dei frutti 182
Comparative study on the quality characteristics of some Egyptian mango cultivars used for food processing 181
Green coffee, bioactive compounds’ analysis of experimental cultivation in Sicily: a new frontier in the Sicilian food sector 180
Chemical-physical and nutritional characteristics of mature-green and mature-ripe 'Kensington Pride' mango fruit cultivated in Mediterranean area during cold storage 180
Urban landscape evolution as a consequence of an invasive pest: The case of a small sicilian town 179
Use of selected autochthonous lactic acid bacteria for Spanish-style table olive fermentation. 175
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di kiwi di IV gamma 172
Fruit quality and volatile fraction of 'Pink Lady' apple trees in response to rootstock vigor and partial rootzone drying 171
Effetti della disidratazione in corrente di aria calda e dell’atmosfera modificata sulla qualità di frutti di mango 171
FRUIT QUALITY EVALUATION OF FOUR LOQUAT CULTIVARS GROWN IN SICILY 169
Stato attuale e potenzialità di mercato del Mango (Mangifera Indica L.) coltivato in Sicilia 168
Food quality and nutraceutical value of nine cultivars of mango (Mangifera indica L.) fruits grown in Mediterranean subtropical environment 168
Studio della qualità dei frutti e della risposta fotosintetica di tre cultivar di Mango (Mangifera indica L.) coltivate in serra in Sicilia 167
Effects of partial rootzone drying and rootstock vigour on growth and fruit quality of 'Pink Lady' apple trees in Mediterranean environments 166
CHEMICAL AND SENSORY CHARACTERISTICS OF FIVE LOQUAT CULTIVARS 166
Physicochemical, Nutraceutical and Sensory Traits of Six Papaya (Carica papaya L.) Cultivars Grown in Greenhouse Conditions in the Mediterranean Climate 166
Mango (Mangifera indica L.) 165
Effects of 1-MCP on post harvest quality and internal browning of white-flesh loquat fruit during cold storage 162
Effetti della tecnologia Modified Atmosphere Packaging a base di argon sulla qualità degli arilli di melograno (Punica granatum L. cv. Wonderful) 156
Evaluation of morphological and genetic diversity of loquat accessions grown in sicily 153
Seasonal changes of calcium content in early and late peach cultivars 147
Study of green Sicilian table olive fermentations through microbiological, chemical and sensory analyses 147
Pomological Traits, Sensory Profile and Nutraceutical Properties of Nine Cultivars of Loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) Fruits Grown in Mediterranean Area 147
Effect of Passive Atmosphere and Chemical Treatment on Fresh Cut of White-Flesh Peach Cultivar ‘Settembrina di Bivona’ 146
Evaluation of Late-Maturing Peach and Nectarine Fruit Quality by Chemical, Physical, and Sensory Determinations 146
GROWTH, YIELD AND FRUIT QUALITY OF 'PELUCHE' LOQUAT UNDER WINDBREAK NETS 145
Giberellic acid and flower bud development in loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) 144
Caratteristiche qualitative di frutti di Lici (Litchi Chinensis) coltivati nella Sicilia Nord-Orientale 144
Effects of gellan-based coating application on litchi fruit quality traits 144
Fruit quality and flavor compounds before and after commercial harvest of the late-ripening ‘Fairtime’ peach cultivar 142
Effects of 1-methylcyclopropene on postharvest quality of white- and yellow-flesh loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) fruit 142
Caffè, buone prospettive per la coltivazione in ambiente protetto 141
Mango di IV gamma: come valorizzarne la shelf life utilizzando un rivestimento commestibile a base di olio essenziale estratto dalle foglie del Neem. 141
Quality changes in fresh-cut mango cubes submitted to different gas partial pressure of active MAPs 141
Heat requirements for loquat fruit development may be assessed with a Beta model approach 141
Changes in ascorbic acid content in fresh cut sicilian yellow-flesh peaches 139
Postharvest Application of Aloe vera Gel-Based Edible Coating to Improve the Quality and Storage Stability of Fresh-Cut Papaya 139
Mango siciliano di IV gamma: come aumentarne la shelf life con l’uso di film edibili di origine naturale. 138
Effetti della disidratazione convettiva e successiva conservazione in atmosfera modificata su frutti di arancia rossa di Sicilia 137
Effects of 1-Methylcyclopropene on postharvest quality traits, antioxidant activity and ascorbic acid content of mature-ripe mango fruits 137
Fruit yield and quality responses of apple cvars Gala and Fuji to partial rootzone drying under Mediterranean conditions 136
EVALUATION OF FRUIT QUALITY IN LOQUAT USING BOTH CHEMICAL AND SENSORY ANALYSES 135
Fruit physical, chemical and aromatic attributes of early, intermediate and late apricot cultivars 135
Prediction of Harvest Time in Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Fruit Using the DA-Meter 135
La coltivazione sotto rete o film plastico a copertura parziale non altera l’attività fotosintetica o i tratti qualitativi del mango “Kensington Pride” 134
Changes in quality parameters and volatile aroma compounds in "Fairtime" Peach during fruit development and ripening. 134
Tree and orchard variability of Silver King nectarine(Prunus persica (L.) Batsch) fruit quality components 134
Fruit quality evaluation of affirmed and local loquat (Eriobotrya japonica Lindl) cultivars using instrumental and sensory analyses 134
Extending the Shelf Life of White Peach Fruit with 1-Methylcyclopropene and Aloe arborescens Edible Coating 134
Fruit Ripening Evolution in Settembrina di Leonforte and Gialla Tardiva di Leonforte Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Ecotypes 133
La confezione in atmosfera controllata migliora la qualità post-raccolta del lici 133
Effects of rapid refrigeration and modified atmosphere packaging on litchi (Litchi chinensis Sonn.) fruit quality traits 132
Effect of three different aloe vera gel-based edible coatings on the quality of fresh-cut “Hayward” kiwifruits 131
Innovazione varietale, genotipi tradizionali e qualità dei frutti nella melicoltura siciliana 131
LA QUALITÀ DEL MANGO PRODOTTO IN SICILIA, ASPETTI COLTURALI DELLA PAPAYA, DEL LICI E DEL NESPOLO DEL GIAPPONE 130
Frigoconservazione ed edible coating per la conservazione post-raccolta dei frutti della pesca Settembrina 129
La coltivazione del mango nel Mediterraneo: dinamiche di crescita e variabili climatiche 128
Effects of partial rootzone drying and rootstock vigour on dry matter partitioning of apple trees (Malus domestica cvar Pink lady). 127
METABOLIC PROMOTERS AFFECT YIELD AND FRUIT QUALITY OF 'SANFILIPPARA' AND 'TRABIA' LOQUAT 127
Utilizzo di tecniche innovative per limitare i danni da freddo in piante di mango (Mangifera indica L.) in clima mediterraneo 127
Use of Hanseniaspora uvarum and a novel strain of Saccharomyces cerevisiae isolated from manna ash to produce loquat beer 127
Chemical–Physical, sensory analyses and consumers’ quality perception of local vs. imported loquat fruits: a sustainable development perspective 126
Fruit Quality Traits of Two Apricot Cultivars 125
Yield and Fruit Quality Characterization of Eight Old Sicilian Apple Cultivars 125
La coltivazione del melograno in Sicilia: qualità dei frutti e adattamento di due cultivar 125
Fruit Regulates Bud Sprouting and Vegetative Growth in Field-Grown Loquat Trees (Eriobotrya japonica Lindl.): Nutritional and Hormonal changes. 124
Evaluation of Fruit Quality in Loquat Using Both Chemical and Sensory Analyses. 122
Nuovi spazi di coltivazione e futuro interessante per l’Annona cherimola 121
La coltivazione della Papaya in Sicilia: qualità dei frutti e prospettive 120
Efecto del ácido giberélico en la inibicíon de la floración del níspero japonés. 119
Fruit Quality Traits of Six Ancient Apple (Malus domestica Borkh) Cultivars Grown in the Mediterranean Area 118
Qualità e profilo aromatico dei frutti di Annurca sottoposti ad arrossamento in melaio 117
Use of Aloe vera gel-based edible coating with natural anti-browning and anti-oxidant additives to improve post-harvest quality of fresh-cut 'Fuji' apple 117
Effetto di diversi trattamenti Modified Atmosphere Packaging (MAP) sulla qualità di frutti di gelso (Morus alba L. cv Kokuso 21) 117
Effetto del PRD (Partial Rootzone Drying)sulla composizione della frazione volatile di mele ‘Pink Lady’ 116
Effect of low SO2 postharvest treatment on quality parameters of ‘Italia’ table grape during prolonged cold storage 114
Effect of Different Modified Atmosphere Packaging on the Quality of Mulberry Fruit (Morus alba L. cv Kokuso 21) 114
QUALITÀ CHIMICO-FISICA, SENSORIALE E NUTRACEUTICA DI FRUTTI DI NESPOLO DEL GIAPPONE (Eriobotria JaponicaLINDL) 113
Pomological traits, sensory characteristics and antioxidant activity in fruits of nine loquat cultivars grown in Sicily. 113
Totale 17.444
Categoria #
all - tutte 108.469
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 108.469


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/20212.609 129 216 147 184 238 117 186 232 360 299 256 245
2021/20223.020 171 415 80 160 112 95 280 181 467 347 236 476
2022/20234.504 377 532 134 416 418 629 454 406 471 104 334 229
2023/20244.749 270 485 284 510 495 599 497 316 104 269 405 515
2024/20256.924 320 502 464 591 368 333 583 421 506 708 957 1.171
2025/2026908 908 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 29.440