FARINA, Vittorio
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 10.456
EU - Europa 10.016
AS - Asia 2.182
SA - Sud America 126
AF - Africa 103
OC - Oceania 27
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 8
Totale 22.918
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 10.362
IT - Italia 6.881
CN - Cina 904
SG - Singapore 871
FI - Finlandia 592
UA - Ucraina 520
DE - Germania 471
IE - Irlanda 298
FR - Francia 245
GB - Regno Unito 239
SE - Svezia 145
IN - India 139
RU - Federazione Russa 139
RO - Romania 99
NL - Olanda 83
CH - Svizzera 73
ES - Italia 68
CI - Costa d'Avorio 67
CA - Canada 65
TR - Turchia 61
BR - Brasile 51
BE - Belgio 45
CO - Colombia 36
KR - Corea 30
GR - Grecia 29
AU - Australia 26
HK - Hong Kong 26
PH - Filippine 17
ID - Indonesia 16
BG - Bulgaria 15
MX - Messico 15
CZ - Repubblica Ceca 14
IR - Iran 14
PE - Perù 14
SA - Arabia Saudita 13
CL - Cile 12
JP - Giappone 12
ZA - Sudafrica 12
PK - Pakistan 11
TW - Taiwan 11
PL - Polonia 10
VN - Vietnam 10
AT - Austria 9
TH - Thailandia 9
UZ - Uzbekistan 9
EU - Europa 8
PA - Panama 7
MY - Malesia 6
PT - Portogallo 6
AL - Albania 5
AR - Argentina 5
DK - Danimarca 5
HR - Croazia 5
LB - Libano 5
MA - Marocco 5
CU - Cuba 4
EC - Ecuador 4
EG - Egitto 4
HU - Ungheria 4
IQ - Iraq 4
KE - Kenya 4
KZ - Kazakistan 3
LV - Lettonia 3
MT - Malta 3
NO - Norvegia 3
SY - Repubblica araba siriana 3
AZ - Azerbaigian 2
BO - Bolivia 2
EE - Estonia 2
IL - Israele 2
SD - Sudan 2
TG - Togo 2
VE - Venezuela 2
AE - Emirati Arabi Uniti 1
AM - Armenia 1
BF - Burkina Faso 1
BY - Bielorussia 1
DO - Repubblica Dominicana 1
DZ - Algeria 1
GT - Guatemala 1
LS - Lesotho 1
MD - Moldavia 1
MZ - Mozambico 1
NG - Nigeria 1
NP - Nepal 1
NZ - Nuova Zelanda 1
OM - Oman 1
PR - Porto Rico 1
RE - Reunion 1
RS - Serbia 1
SI - Slovenia 1
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 1
TZ - Tanzania 1
Totale 22.918
Città #
Palermo 1.336
Fairfield 1.139
Ashburn 1.068
Chandler 1.057
Singapore 684
Woodbridge 618
Wilmington 602
Houston 543
Seattle 462
Ann Arbor 424
Cambridge 375
Des Moines 374
Medford 324
Dublin 289
Rome 281
Jacksonville 278
Milan 273
Princeton 204
Catania 190
New York 188
Nanjing 174
Santa Clara 145
Altamura 132
Napoli 120
San Diego 103
Lawrence 101
Dearborn 93
Beijing 87
Boardman 84
Tulsa 73
Abidjan 67
Shenyang 67
Bari 65
Ludwigshafen am Rhein 63
Naples 63
Bremen 61
Turin 59
Jinan 55
Piscataway 53
Bologna 52
Nanchang 52
London 51
Bengaluru 48
Reggio Calabria 47
Changsha 45
Florence 44
Ottawa 44
Brussels 42
Tianjin 41
Falls Church 39
Hebei 38
Columbus 37
Messina 37
Redwood City 36
Munich 33
Washington 32
Jiaxing 31
Saint Petersburg 31
Carini 28
Livorno 28
Redmond 28
Torino 28
Verona 28
Zhengzhou 27
Brescia 25
Seongnam 25
Lugano 22
Ningbo 22
Nocera Inferiore 22
Helsinki 21
Genoa 20
Izmir 20
Salerno 20
Bogotá 19
Civitanova Marche 18
Dallas 18
Guangzhou 18
Lauroux 18
Orange 18
Taizhou 18
Corleone 17
Modena 17
Agrigento 16
Bolzano 16
Haikou 16
Hangzhou 16
Padova 16
Parma 16
Taranto 16
San Severo 15
Cagliari 14
Erice 14
Gravina di Catania 14
Hong Kong 14
Los Angeles 14
Romont 14
San Paolo di Civitate 14
Alcamo 13
Ankara 13
Catanzaro 13
Totale 13.943
Nome #
I frutti tropicali e sub-tropicali 472
Nespole disidratate: un nuovo prodotto creato a partire da frutti di scarto 426
Mango e avocado nuove acquisizioni sulla coltivazione in Sicilia 399
Farina di avocado: un nuovo prodotto ottenibile dai frutti di scarto 353
Gelso in Sicilia: qualità, caratterizzazione e comportamento dei frutti in post-raccolta 351
Attitudine alla trasformazione in sidro di varietà di mele autoctone siciliane 327
Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars 239
Melograno, studio sulla qualità degli arilli con la conservazione in atmosfera modificata 236
Ricerca Unipa su diradamento e tasso di crescita dei frutti in piante di nespolo del Giappone 226
Qualità pomologica e sensoriale di 10 varietà di mango (Mangifera indica L.) coltivate in Sicilia 207
Avocado “born in Sicily”, gli agricoltori scommettono su questa produzione 202
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE 196
Esotico mediterraneo in Sicilia: mango, papaya, lici, anona e nespolo 191
Colture tropicali in clima mediterraneo, ecco il mango “made in Italy” 189
Yield, pomological characteristics, bioactive compounds and antioxidant activity of Annona cherimola Mill. Grown in mediterranean climate 187
Do Grapholita funebrana Infestation Rely on Specific Plum Fruit Features? 180
Gelso: disidratazione ad essiccazione ad aria calda per la sua conservazione 179
Comparative study on the quality characteristics of some Egyptian mango cultivars used for food processing 171
Consumer interest towards tropical fruit: factors affecting avocado fruit consumption in Italy 171
Urban landscape evolution as a consequence of an invasive pest: The case of a small sicilian town 166
1-Methylcyclopropene Delays Ripening and Improves Postharvest Quality of White Flesh Loquat 164
Nuove introduzioni varietali di mango in Sicilia: qualità chimico-fisica e sensoriale dei frutti 164
Fruit production and quality evaluation of four litchi cultivars (Litchi chinensis Sonn.) grown in Mediterranean climate 162
Chemical-physical and nutritional characteristics of mature-green and mature-ripe 'Kensington Pride' mango fruit cultivated in Mediterranean area during cold storage 162
Use of selected autochthonous lactic acid bacteria for Spanish-style table olive fermentation. 161
Fruit quality and volatile fraction of 'Pink Lady' apple trees in response to rootstock vigor and partial rootzone drying 160
La coltivazione della papaia (Carica papaya L.) in Sicilia: aspetti agronomici e qualità dei frutti 159
Food quality and nutraceutical value of nine cultivars of mango (Mangifera indica L.) fruits grown in Mediterranean subtropical environment 157
FRUIT QUALITY EVALUATION OF FOUR LOQUAT CULTIVARS GROWN IN SICILY 156
Mango (Mangifera indica L.) 156
Stato attuale e potenzialità di mercato del Mango (Mangifera Indica L.) coltivato in Sicilia 150
CHEMICAL AND SENSORY CHARACTERISTICS OF FIVE LOQUAT CULTIVARS 148
Effects of partial rootzone drying and rootstock vigour on growth and fruit quality of 'Pink Lady' apple trees in Mediterranean environments 146
Effects of 1-MCP on post harvest quality and internal browning of white-flesh loquat fruit during cold storage 145
Evaluation of Late-Maturing Peach and Nectarine Fruit Quality by Chemical, Physical, and Sensory Determinations 140
Physicochemical, Nutraceutical and Sensory Traits of Six Papaya (Carica papaya L.) Cultivars Grown in Greenhouse Conditions in the Mediterranean Climate 139
Study of green Sicilian table olive fermentations through microbiological, chemical and sensory analyses 138
Effect of Passive Atmosphere and Chemical Treatment on Fresh Cut of White-Flesh Peach Cultivar ‘Settembrina di Bivona’ 135
Pomological Traits, Sensory Profile and Nutraceutical Properties of Nine Cultivars of Loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) Fruits Grown in Mediterranean Area 135
Evaluation of morphological and genetic diversity of loquat accessions grown in sicily 134
Fruit quality and flavor compounds before and after commercial harvest of the late-ripening ‘Fairtime’ peach cultivar 133
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di kiwi di IV gamma 133
Studio della qualità dei frutti e della risposta fotosintetica di tre cultivar di Mango (Mangifera indica L.) coltivate in serra in Sicilia 131
GROWTH, YIELD AND FRUIT QUALITY OF 'PELUCHE' LOQUAT UNDER WINDBREAK NETS 131
Effects of 1-methylcyclopropene on postharvest quality of white- and yellow-flesh loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) fruit 130
Giberellic acid and flower bud development in loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) 129
EVALUATION OF FRUIT QUALITY IN LOQUAT USING BOTH CHEMICAL AND SENSORY ANALYSES 126
Prediction of Harvest Time in Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Fruit Using the DA-Meter 126
Tree and orchard variability of Silver King nectarine(Prunus persica (L.) Batsch) fruit quality components 125
Effects of 1-Methylcyclopropene on postharvest quality traits, antioxidant activity and ascorbic acid content of mature-ripe mango fruits 125
Quality changes in fresh-cut mango cubes submitted to different gas partial pressure of active MAPs 125
Seasonal changes of calcium content in early and late peach cultivars 124
Changes in ascorbic acid content in fresh cut sicilian yellow-flesh peaches. 124
Heat requirements for loquat fruit development may be assessed with a Beta model approach 123
Fruit physical, chemical and aromatic attributes of early, intermediate and late apricot cultivars 122
Fruit Ripening Evolution in Settembrina di Leonforte and Gialla Tardiva di Leonforte Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Ecotypes 120
Postharvest Application of Aloe vera Gel-Based Edible Coating to Improve the Quality and Storage Stability of Fresh-Cut Papaya 119
Effects of gellan-based coating application on litchi fruit quality traits 119
Green coffee, bioactive compounds’ analysis of experimental cultivation in Sicily: a new frontier in the Sicilian food sector 118
Caratteristiche qualitative di frutti di Lici (Litchi Chinensis) coltivati nella Sicilia Nord-Orientale 118
Fruit yield and quality responses of apple cvars Gala and Fuji to partial rootzone drying under Mediterranean conditions 118
Fruit quality evaluation of affirmed and local loquat (Eriobotrya japonica Lindl) cultivars using instrumental and sensory analyses 118
Effects of partial rootzone drying and rootstock vigour on dry matter partitioning of apple trees (Malus domestica cvar Pink lady). 117
Yield and Fruit Quality Characterization of Eight Old Sicilian Apple Cultivars 116
Changes in quality parameters and volatile aroma compounds in "Fairtime" Peach during fruit development and ripening. 115
METABOLIC PROMOTERS AFFECT YIELD AND FRUIT QUALITY OF 'SANFILIPPARA' AND 'TRABIA' LOQUAT 115
Effetti della tecnologia Modified Atmosphere Packaging a base di argon sulla qualità degli arilli di melograno (Punica granatum L. cv. Wonderful) 115
La confezione in atmosfera controllata migliora la qualità post-raccolta del lici 114
Innovazione varietale, genotipi tradizionali e qualità dei frutti nella melicoltura siciliana 114
Extending the Shelf Life of White Peach Fruit with 1-Methylcyclopropene and Aloe arborescens Edible Coating 114
LA QUALITÀ DEL MANGO PRODOTTO IN SICILIA, ASPETTI COLTURALI DELLA PAPAYA, DEL LICI E DEL NESPOLO DEL GIAPPONE 113
Effects of rapid refrigeration and modified atmosphere packaging on litchi (Litchi chinensis Sonn.) fruit quality traits 112
Fruit Regulates Bud Sprouting and Vegetative Growth in Field-Grown Loquat Trees (Eriobotrya japonica Lindl.): Nutritional and Hormonal changes. 111
Effect of three different aloe vera gel-based edible coatings on the quality of fresh-cut “Hayward” kiwifruits 111
Evaluation of Fruit Quality in Loquat Using Both Chemical and Sensory Analyses. 110
Mango di IV gamma: come valorizzarne la shelf life utilizzando un rivestimento commestibile a base di olio essenziale estratto dalle foglie del Neem. 109
Mango siciliano di IV gamma: come aumentarne la shelf life con l’uso di film edibili di origine naturale. 109
Frigoconservazione ed edible coating per la conservazione post-raccolta dei frutti della pesca Settembrina 108
Nuovi spazi di coltivazione e futuro interessante per l’Annona cherimola 108
Fruit Quality Traits of Two Apricot Cultivars 107
Fruit Quality Traits of Six Ancient Apple (Malus domestica Borkh) Cultivars Grown in the Mediterranean Area 106
Use of Aloe vera gel-based edible coating with natural anti-browning and anti-oxidant additives to improve post-harvest quality of fresh-cut 'Fuji' apple 105
La coltivazione del melograno in Sicilia: qualità dei frutti e adattamento di due cultivar 104
Utilizzo di tecniche innovative per limitare i danni da freddo in piante di mango (Mangifera indica L.) in clima mediterraneo 103
EVALUATION OF SEED GERMINATION AND SEEDLING GROWTH OF SICILIAN AND INTERNATIONAL LOQUAT CULTIVARS 102
Evaluation of morphological and genetic diversity of loquat accessions grown in Sicily. 101
Chemical–Physical, sensory analyses and consumers’ quality perception of local vs. imported loquat fruits: a sustainable development perspective 101
Pomological Traits, Sensory Characteristics, and Antioxidant Activity in Fruits of Nine Loquat Cultivars Grown in Sicily 101
Effetto del PRD (Partial Rootzone Drying)sulla composizione della frazione volatile di mele ‘Pink Lady’ 100
Effect of low SO2 postharvest treatment on quality parameters of ‘Italia’ table grape during prolonged cold storage 100
Use of Hanseniaspora uvarum and a novel strain of Saccharomyces cerevisiae isolated from manna ash to produce loquat beer 99
Effetti della disidratazione convettiva e successiva conservazione in atmosfera modificata su frutti di arancia rossa di Sicilia 98
Efecto del ácido giberélico en la inibicíon de la floración del níspero japonés. 98
La coltivazione del mango nel Mediterraneo: dinamiche di crescita e variabili climatiche 98
Growth, Yield and Fruit Quality of 'Peluche' Loquat under Windbreak Nets. 97
Effetto di diversi trattamenti Modified Atmosphere Packaging (MAP) sulla qualità di frutti di gelso (Morus alba L. cv Kokuso 21) 97
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavola siciliane 96
QUALITÀ CHIMICO-FISICA, SENSORIALE E NUTRACEUTICA DI FRUTTI DI NESPOLO DEL GIAPPONE (Eriobotria JaponicaLINDL) 96
Evoluzione delle caratteristiche qualitative dei frutti di pesco lungo la filiera con l'ausilio del DA-Meter 96
Pomological traits, sensory characteristics and antioxidant activity in fruits of nine loquat cultivars grown in Sicily. 96
Totale 14.828
Categoria #
all - tutte 89.888
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 89.888


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20201.971 0 0 0 0 0 406 314 201 320 201 346 183
2020/20212.609 129 216 147 184 238 117 186 232 360 299 256 245
2021/20223.020 171 415 80 160 112 95 280 181 467 347 236 476
2022/20234.504 377 532 134 416 418 629 454 406 471 104 334 229
2023/20244.749 270 485 284 510 495 599 497 316 104 269 405 515
2024/20252.526 320 502 464 591 368 281 0 0 0 0 0 0
Totale 24.134