FARINA, Vittorio
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 9.944
EU - Europa 9.176
AS - Asia 1.370
SA - Sud America 63
AF - Africa 47
OC - Oceania 23
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 8
Totale 20.631
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 9.853
IT - Italia 6.198
CN - Cina 800
FI - Finlandia 577
UA - Ucraina 519
DE - Germania 440
IE - Irlanda 295
FR - Francia 236
GB - Regno Unito 234
SG - Singapore 219
SE - Svezia 145
RU - Federazione Russa 138
IN - India 131
RO - Romania 92
CA - Canada 64
CH - Svizzera 64
ES - Italia 58
TR - Turchia 54
BE - Belgio 44
NL - Olanda 32
CO - Colombia 31
KR - Corea 29
GR - Grecia 24
AU - Australia 22
HK - Hong Kong 21
CI - Costa d'Avorio 18
CZ - Repubblica Ceca 14
IR - Iran 14
MX - Messico 14
BG - Bulgaria 13
SA - Arabia Saudita 13
ZA - Sudafrica 12
PH - Filippine 11
TW - Taiwan 11
PE - Perù 10
PK - Pakistan 9
UZ - Uzbekistan 9
AT - Austria 8
EU - Europa 8
BR - Brasile 7
JP - Giappone 7
PA - Panama 7
PL - Polonia 7
CL - Cile 6
ID - Indonesia 6
MY - Malesia 6
PT - Portogallo 6
VN - Vietnam 6
AL - Albania 5
DK - Danimarca 5
HR - Croazia 5
LB - Libano 5
TH - Thailandia 5
CU - Cuba 4
EC - Ecuador 4
EG - Egitto 4
IQ - Iraq 4
AR - Argentina 3
KE - Kenya 3
KZ - Kazakistan 3
MA - Marocco 3
MT - Malta 3
NO - Norvegia 3
SY - Repubblica araba siriana 3
EE - Estonia 2
HU - Ungheria 2
IL - Israele 2
LV - Lettonia 2
SD - Sudan 2
AM - Armenia 1
BF - Burkina Faso 1
BO - Bolivia 1
BY - Bielorussia 1
DZ - Algeria 1
GT - Guatemala 1
LS - Lesotho 1
MD - Moldavia 1
NG - Nigeria 1
NZ - Nuova Zelanda 1
OM - Oman 1
PR - Porto Rico 1
RE - Reunion 1
RS - Serbia 1
SI - Slovenia 1
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 1
VE - Venezuela 1
Totale 20.631
Città #
Palermo 1.231
Fairfield 1.139
Chandler 1.057
Ashburn 1.041
Woodbridge 618
Wilmington 602
Houston 543
Seattle 462
Ann Arbor 424
Cambridge 375
Des Moines 374
Medford 324
Dublin 286
Jacksonville 278
Rome 255
Milan 242
Princeton 204
New York 186
Catania 179
Nanjing 173
Altamura 132
Singapore 122
Napoli 120
San Diego 103
Lawrence 101
Dearborn 93
Boardman 84
Beijing 83
Tulsa 73
Shenyang 66
Ludwigshafen am Rhein 63
Bremen 61
Bari 56
Jinan 55
Piscataway 53
Nanchang 52
Naples 51
London 49
Bengaluru 47
Bologna 47
Changsha 44
Ottawa 44
Turin 44
Reggio Calabria 43
Brussels 42
Tianjin 41
Falls Church 39
Hebei 38
Florence 37
Redwood City 36
Messina 31
Saint Petersburg 31
Washington 31
Jiaxing 30
Redmond 28
Torino 28
Verona 28
Zhengzhou 26
Seongnam 25
Brescia 22
Carini 22
Lugano 22
Ningbo 22
Nocera Inferiore 22
Izmir 20
Salerno 20
Bogotá 19
Livorno 19
Abidjan 18
Civitanova Marche 18
Genoa 18
Lauroux 18
Orange 18
Taizhou 18
Corleone 17
Agrigento 16
Bolzano 16
Haikou 16
Hangzhou 16
Padova 16
Guangzhou 15
San Severo 15
Erice 14
Gravina di Catania 14
Los Angeles 14
Modena 14
Parma 14
Romont 14
San Paolo di Civitate 14
Ankara 13
Hefei 13
Scicli 13
Arezzo 12
Augusta 12
Bitetto 12
Foggia 12
Helsinki 12
Kumar 12
Laterza 12
Pune 12
Totale 12.826
Nome #
I frutti tropicali e sub-tropicali 433
Mango e avocado nuove acquisizioni sulla coltivazione in Sicilia 380
Nespole disidratate: un nuovo prodotto creato a partire da frutti di scarto 368
Attitudine alla trasformazione in sidro di varietà di mele autoctone siciliane 317
Gelso in Sicilia: qualità, caratterizzazione e comportamento dei frutti in post-raccolta 288
Farina di avocado: un nuovo prodotto ottenibile dai frutti di scarto 256
Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars 230
Qualità pomologica e sensoriale di 10 varietà di mango (Mangifera indica L.) coltivate in Sicilia 192
Avocado “born in Sicily”, gli agricoltori scommettono su questa produzione 192
Melograno, studio sulla qualità degli arilli con la conservazione in atmosfera modificata 188
Ricerca Unipa su diradamento e tasso di crescita dei frutti in piante di nespolo del Giappone 186
Esotico mediterraneo in Sicilia: mango, papaya, lici, anona e nespolo 185
Yield, pomological characteristics, bioactive compounds and antioxidant activity of Annona cherimola Mill. Grown in mediterranean climate 185
Gelso: disidratazione ad essiccazione ad aria calda per la sua conservazione 175
Colture tropicali in clima mediterraneo, ecco il mango “made in Italy” 174
Do Grapholita funebrana Infestation Rely on Specific Plum Fruit Features? 174
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE 169
Comparative study on the quality characteristics of some Egyptian mango cultivars used for food processing 169
Consumer interest towards tropical fruit: factors affecting avocado fruit consumption in Italy 167
1-Methylcyclopropene Delays Ripening and Improves Postharvest Quality of White Flesh Loquat 161
Use of selected autochthonous lactic acid bacteria for Spanish-style table olive fermentation. 158
Fruit quality and volatile fraction of 'Pink Lady' apple trees in response to rootstock vigor and partial rootzone drying 156
Fruit production and quality evaluation of four litchi cultivars (Litchi chinensis Sonn.) grown in Mediterranean climate 154
Chemical-physical and nutritional characteristics of mature-green and mature-ripe 'Kensington Pride' mango fruit cultivated in Mediterranean area during cold storage 152
Food quality and nutraceutical value of nine cultivars of mango (Mangifera indica L.) fruits grown in Mediterranean subtropical environment 152
Urban landscape evolution as a consequence of an invasive pest: The case of a small sicilian town 147
Nuove introduzioni varietali di mango in Sicilia: qualità chimico-fisica e sensoriale dei frutti 145
Effects of partial rootzone drying and rootstock vigour on growth and fruit quality of 'Pink Lady' apple trees in Mediterranean environments 142
CHEMICAL AND SENSORY CHARACTERISTICS OF FIVE LOQUAT CULTIVARS 141
Effects of 1-MCP on post harvest quality and internal browning of white-flesh loquat fruit during cold storage 138
Stato attuale e potenzialità di mercato del Mango (Mangifera Indica L.) coltivato in Sicilia 136
Physicochemical, Nutraceutical and Sensory Traits of Six Papaya (Carica papaya L.) Cultivars Grown in Greenhouse Conditions in the Mediterranean Climate 136
Mango (Mangifera indica L.) 136
Study of green Sicilian table olive fermentations through microbiological, chemical and sensory analyses 134
Pomological Traits, Sensory Profile and Nutraceutical Properties of Nine Cultivars of Loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) Fruits Grown in Mediterranean Area 133
Evaluation of morphological and genetic diversity of loquat accessions grown in sicily 132
Fruit quality and flavor compounds before and after commercial harvest of the late-ripening ‘Fairtime’ peach cultivar 130
La coltivazione della papaia (Carica papaya L.) in Sicilia: aspetti agronomici e qualità dei frutti 127
Effect of Passive Atmosphere and Chemical Treatment on Fresh Cut of White-Flesh Peach Cultivar ‘Settembrina di Bivona’ 125
FRUIT QUALITY EVALUATION OF FOUR LOQUAT CULTIVARS GROWN IN SICILY 124
Evaluation of Late-Maturing Peach and Nectarine Fruit Quality by Chemical, Physical, and Sensory Determinations 124
Effects of 1-methylcyclopropene on postharvest quality of white- and yellow-flesh loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) fruit 122
Seasonal changes of calcium content in early and late peach cultivars 121
Giberellic acid and flower bud development in loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) 121
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di kiwi di IV gamma 120
EVALUATION OF FRUIT QUALITY IN LOQUAT USING BOTH CHEMICAL AND SENSORY ANALYSES 119
Quality changes in fresh-cut mango cubes submitted to different gas partial pressure of active MAPs 119
Fruit physical, chemical and aromatic attributes of early, intermediate and late apricot cultivars 118
GROWTH, YIELD AND FRUIT QUALITY OF 'PELUCHE' LOQUAT UNDER WINDBREAK NETS 117
Heat requirements for loquat fruit development may be assessed with a Beta model approach 117
Tree and orchard variability of Silver King nectarine(Prunus persica (L.) Batsch) fruit quality components 116
Effects of 1-Methylcyclopropene on postharvest quality traits, antioxidant activity and ascorbic acid content of mature-ripe mango fruits 116
Effects of gellan-based coating application on litchi fruit quality traits 116
Fruit quality evaluation of affirmed and local loquat (Eriobotrya japonica Lindl) cultivars using instrumental and sensory analyses 114
Effects of partial rootzone drying and rootstock vigour on dry matter partitioning of apple trees (Malus domestica cvar Pink lady). 113
Fruit yield and quality responses of apple cvars Gala and Fuji to partial rootzone drying under Mediterranean conditions 113
Caratteristiche qualitative di frutti di Lici (Litchi Chinensis) coltivati nella Sicilia Nord-Orientale 112
Changes in quality parameters and volatile aroma compounds in "Fairtime" Peach during fruit development and ripening. 111
Yield and Fruit Quality Characterization of Eight Old Sicilian Apple Cultivars 111
Prediction of Harvest Time in Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Fruit Using the DA-Meter 111
Changes in ascorbic acid content in fresh cut sicilian yellow-flesh peaches. 111
Postharvest Application of Aloe vera Gel-Based Edible Coating to Improve the Quality and Storage Stability of Fresh-Cut Papaya 110
Extending the Shelf Life of White Peach Fruit with 1-Methylcyclopropene and Aloe arborescens Edible Coating 109
Fruit Regulates Bud Sprouting and Vegetative Growth in Field-Grown Loquat Trees (Eriobotrya japonica Lindl.): Nutritional and Hormonal changes. 108
Effect of three different aloe vera gel-based edible coatings on the quality of fresh-cut “Hayward” kiwifruits 108
LA QUALITÀ DEL MANGO PRODOTTO IN SICILIA, ASPETTI COLTURALI DELLA PAPAYA, DEL LICI E DEL NESPOLO DEL GIAPPONE 107
Effects of rapid refrigeration and modified atmosphere packaging on litchi (Litchi chinensis Sonn.) fruit quality traits 106
Innovazione varietale, genotipi tradizionali e qualità dei frutti nella melicoltura siciliana 106
Evaluation of Fruit Quality in Loquat Using Both Chemical and Sensory Analyses. 105
La confezione in atmosfera controllata migliora la qualità post-raccolta del lici 105
Mango siciliano di IV gamma: come aumentarne la shelf life con l’uso di film edibili di origine naturale. 104
Frigoconservazione ed edible coating per la conservazione post-raccolta dei frutti della pesca Settembrina 103
Studio della qualità dei frutti e della risposta fotosintetica di tre cultivar di Mango (Mangifera indica L.) coltivate in serra in Sicilia 102
Fruit Ripening Evolution in Settembrina di Leonforte and Gialla Tardiva di Leonforte Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Ecotypes 102
Utilizzo di tecniche innovative per limitare i danni da freddo in piante di mango (Mangifera indica L.) in clima mediterraneo 101
Fruit Quality Traits of Six Ancient Apple (Malus domestica Borkh) Cultivars Grown in the Mediterranean Area 101
Use of Aloe vera gel-based edible coating with natural anti-browning and anti-oxidant additives to improve post-harvest quality of fresh-cut 'Fuji' apple 100
Green coffee, bioactive compounds’ analysis of experimental cultivation in Sicily: a new frontier in the Sicilian food sector 98
Effect of low SO2 postharvest treatment on quality parameters of ‘Italia’ table grape during prolonged cold storage 98
METABOLIC PROMOTERS AFFECT YIELD AND FRUIT QUALITY OF 'SANFILIPPARA' AND 'TRABIA' LOQUAT 96
Evaluation of morphological and genetic diversity of loquat accessions grown in Sicily. 95
Pomological Traits, Sensory Characteristics, and Antioxidant Activity in Fruits of Nine Loquat Cultivars Grown in Sicily 95
Nuovi spazi di coltivazione e futuro interessante per l’Annona cherimola 95
Pomological traits, sensory characteristics and antioxidant activity in fruits of nine loquat cultivars grown in Sicily. 94
Efecto del ácido giberélico en la inibicíon de la floración del níspero japonés. 93
Spazio alle nuove specie: actinidia, piccoli frutti, tropicali 93
Chemical–Physical, sensory analyses and consumers’ quality perception of local vs. imported loquat fruits: a sustainable development perspective 93
Effetto del PRD (Partial Rootzone Drying)sulla composizione della frazione volatile di mele ‘Pink Lady’ 92
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavola siciliane 92
Tree-Ripe Mango Fruit: Physicochemical Characterization, Antioxidant Properties and Sensory Profile of Six Mediterranean-Grown Cultivars 92
Evoluzione delle caratteristiche qualitative dei frutti di pesco lungo la filiera con l'ausilio del DA-Meter 90
Effetto di diversi trattamenti Modified Atmosphere Packaging (MAP) sulla qualità di frutti di gelso (Morus alba L. cv Kokuso 21) 90
Effetto del trattamento con 1-meticiclopropene su frutti di mango (Mangifera indica L.) della cul ti var Kei tt, conservati a temperatura ambiente 89
Growth, Yield and Fruit Quality of 'Peluche' Loquat under Windbreak Nets. 88
Effect of passive atmosphere and chemical treatment on fresh cut of white flesh peach cultivar Settembrina di Bivona 88
Food quality, sensory attributes and nutraceutical value of fresh “Osteen” mango fruit grown under mediterranean subtropical climate compared to imported fruit 88
La coltivazione del melograno in Sicilia: qualità dei frutti e adattamento di due cultivar 87
Effetti della disidratazione convettiva e successiva conservazione in atmosfera modificata su frutti di arancia rossa di Sicilia 86
Productive and vegetative responses of 'Gala' and 'Fuji' apple trees under controlled irrigation strategies 86
Qualità e profilo aromatico dei frutti di Annurca sottoposti ad arrossamento in melaio 86
Totale 13.610
Categoria #
all - tutte 77.051
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 77.051


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20203.230 407 95 185 258 314 406 314 201 320 201 346 183
2020/20212.609 129 216 147 184 238 117 186 232 360 299 256 245
2021/20223.020 171 415 80 160 112 95 280 181 467 347 236 476
2022/20234.504 377 532 134 416 418 629 454 406 471 104 334 229
2023/20244.749 270 485 284 510 495 599 497 316 104 269 405 515
2024/2025222 222 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 21.830