PRESTIANNI, Rosario

PRESTIANNI, Rosario  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 18 di 18 (tempo di esecuzione: 0.025 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
6-ago-2023 A novel microbiological approach to impact the aromatic composition of sour loquat beer Francesca N.Pirrone A.Gugino I.Prestianni R.Naselli V.Settanni L.Todaro A.Maggio A.Porrello A.Bruno M.Farina V.Passafiume R.Alfonzo A.Moschetti G.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Pirrone A.; Gugino I.; Prestianni R.; Naselli V.; Settanni L.; Todaro A.; Guzzon R.; Maggio A.; Porrello A.; Bruno M.; Farina V.; Passafiume R.; Alfonzo A.; Moschetti G.; Gaglio R.
26-set-2023 Application of Candida boidinii and Candida norvegica to improve the quality and safety of Nocellara del Belice table olives processed through Castelvetrano-style technology. Alfonzo AntonioPrestianni RosarioPirrone AntoninoCraparo ValentinaSeminerio VeneraSettanni LucaFrancesca NicolaGiancarlo Moschetti + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Alfonzo Antonio; Prestianni Rosario; Pirrone Antonino; Craparo Valentina; Seminerio Venera; La Croce Francesco; Settanni Luca; Francesca Nicola; Giancarlo Moschetti
6-ott-2023 Application of technological protocols on an industrial scale to improve Seville-style table olive production in Italy and Spain Alfonzo A.Craparo V.Prestianni R.Naselli V.Seminerio V.Pirrone A.Settanni L.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Craparo V.; Prestianni R.; Naselli V.; Seminerio V.; Pirrone A.; La Croce F.; Settanni L.; Moschetti G.; Francesca N.
1-gen-2021 Effects of different yeast strains, nutrients and glutathione-rich inactivated yeast addition on the aroma characteristics of Catarratto wines Alfonzo A.Prestianni R.Gaglio R.Matraxia M.Maggio A.Naselli V.Craparo V.Badalamenti N.Bruno M.Settanni L.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Prestianni R.; Gaglio R.; Matraxia M.; Maggio A.; Naselli V.; Craparo V.; Badalamenti N.; Bruno M.; Vagnoli P.; Settanni L.; Moschetti G.; Francesca N.
16-gen-2024 Enhancing the quality and safety of Nocellara del Belice green table olives produced using the Castelvetrano method Alfonzo A.Alongi D.Prestianni R.Pirrone A.Naselli V.Viola E.De Pasquale C.Gaglio R.Settanni L.Francesca N.Moschetti G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Alongi D.; Prestianni R.; Pirrone A.; Naselli V.; Viola E.; De Pasquale C.; La Croce F.; Gaglio R.; Settanni L.; Francesca N.; Moschetti G.
1-gen-2019 Fermented Honey and Manna Ash Products: Novel Ecological Niches of Wine Yeasts Nicola FrancescaAntonio AlfonzoGiancarlo MoschettiLuca SettanniVincenzo MercurioAlessio CiminataRosario PrestianniMichele Matraxia + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Nicola Francesca, Antonio Alfonzo, Giancarlo Moschetti, Luca Settanni, Vincenzo Naselli, Giacomo Spanò, Vincenzo Mercurio, Alessio Ciminata, Rosario Prestianni, Michele Matraxia
1-gen-2024 Impact of two new non-conventional yeasts, Candida oleophila and Starmerella lactis-condensi, isolated from sugar-rich substrates, on Frappato wine aroma Francesca N.Naselli V.Prestianni R.Pirrone A.Viola E.Settanni L.Maggio A.Vaglica A.Bruno M.Gristina L.Oliva D.Alfonzo A.Moschetti G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Naselli V.; Prestianni R.; Pirrone A.; Viola E.; Guzzon R.; Settanni L.; Maggio A.; Vaglica A.; Bruno M.; Gristina L.; Oliva D.; Ferranti G.; Notarbartolo G.; Alfonzo A.; Moschetti G.
10-feb-2023 Improving the Aromatic Profiles of Catarratto Wines: Impact of Metschnikowia pulcherrima and Glutathione-Rich Inactivated Yeasts Naselli V.Prestianni R.Badalamenti N.Matraxia M.Maggio A.Alfonzo A.Gaglio R.Settanni L.Bruno M.Moschetti G.Francesca N. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Naselli V.; Prestianni R.; Badalamenti N.; Matraxia M.; Maggio A.; Alfonzo A.; Gaglio R.; Vagnoli P.; Settanni L.; Bruno M.; Moschetti G.; Francesca N.
16-ott-2022 Influence of indigenous Hanseniaspora uvarum and Saccharomyces cerevisiae from sugar-rich substrates on the aromatic composition of loquat beer Pirrone, AntoninoPrestianni, RosarioNaselli, VincenzoTodaro, AldoFarina, VittorioTinebra, IleniaBadalamenti, NataleMaggio, AntonellaGaglio, RaimondoSettanni, LucaBruno, MaurizioMoschetti, GiancarloAlfonzo, AntonioFrancesca, Nicola + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Pirrone, Antonino; Prestianni, Rosario; Naselli, Vincenzo; Todaro, Aldo; Farina, Vittorio; Tinebra, Ilenia; Raffaele, Guzzon; Badalamenti, Natale; Maggio, Antonella; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca; Bruno, Maurizio; Moschetti, Giancarlo; Alfonzo, Antonio; Francesca, Nicola
1-gen-2024 INNOVATIVE MICROBIAL STRATEGIES FOR MODULATING THE AROMATIC PROFILE OF WINES AND PROTECTION AGAINST ALTERATION PROCESSES PRESTIANNI, Rosario 04 - Tesi di dottorato::4.2 Tesi di dottorato -
26-set-2023 Non-conventional yeasts (Starmerella lactis-condensi and Candida oleophila) and Lactic Acid Bacteria (Lactiplantibacillus plantarum and Oenococcus oeni) in sequentially inoculated fermentations: a strategy to improve aroma of Catarratto wine Prestianni RosarioNaselli VincenzoPirrone AntoninoVaglica AlessandroAlfonzo AntonioFrancesca Nicola + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Prestianni Rosario; Naselli Vincenzo; Pirrone Antonino; Guzzon Raffaele; Vaglica Alessandro; Vagnoli Paola; Krieger Sibylle; Notarbartolo Giuseppe; Alfonzo Antonio; Francesca Nicola
1-gen-2021 Non-conventional yeasts from fermented honey by-products: Focus on Hanseniaspora uvarum strains for craft beer production Matraxia M.Alfonzo A.Prestianni R.Francesca N.Gaglio R.Todaro A.Alfeo V.Columba P.Settanni L.Moschetti G. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Matraxia M.; Alfonzo A.; Prestianni R.; Francesca N.; Gaglio R.; Todaro A.; Alfeo V.; Perretti G.; Columba P.; Settanni L.; Moschetti G.
1-gen-2022 Technological screening and application of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from fermented honey by-products for the sensory improvement of Spiritu re fascitrari, a typical Sicilian distilled beverage Francesca N.Gaglio R.Matraxia M.Naselli V.Prestianni R.Settanni L.Badalamenti N.Columba P.Bruno M.Maggio A.Alfonzo A.Moschetti G. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Francesca N.; Gaglio R.; Matraxia M.; Naselli V.; Prestianni R.; Settanni L.; Badalamenti N.; Columba P.; Bruno M.; Maggio A.; Alfonzo A.; Moschetti G.
1-gen-2020 Use of grape racemes from Grillo cultivar to increase the acidity level of sparkling base wines produced with different Saccharomyces cerevisiae strains Alfonzo A.Francesca N.Mercurio V.Prestianni R.Settanni L.Spano G.Naselli V.Moschetti G. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Alfonzo A.; Francesca N.; Mercurio V.; Prestianni R.; Settanni L.; Spano G.; Naselli V.; Moschetti G.
7-feb-2022 Use of Hanseniaspora uvarum and a novel strain of Saccharomyces cerevisiae isolated from manna ash to produce loquat beer PIRRONE, AntoninoMATRAXIA, MichelePRESTIANNI, RosarioTINEBRA, IleniaFARINA, VittorioGAGLIO, RaimondoALFONZO, AntonioNASELLI, VincenzoMOSCHETTI, GiancarloFRANCESCA, Nicola + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume PIRRONE, Antonino; MATRAXIA, Michele; PRESTIANNI, Rosario; TINEBRA, Ilenia; FARINA, Vittorio; GUZZON, Raffaele; GAGLIO, Raimondo; ALFONZO, Antonio; NASELLI, Vincenzo; MOSCHETTI, Giancarlo; FRANCESCA, Nicola
26-set-2023 Use of Lachancea thermotolerans and Saccharomyces cerevisiae isolated from manna ash products to improve quality of loquat beer Pirrone AntoninoPrestianni RosarioNaselli VincenzoFarina VittorioMaggio AntonellaSeminerio VeneraAlfonzo AntonioFrancesca Nicola + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Pirrone Antonino; Prestianni Rosario; Naselli Vincenzo; Farina Vittorio; Guzzon Raffaele; Porello Antonella; Maggio Antonella; Seminerio Venera; Alfonzo Antonio; Francesca Nicola
1-gen-2019 Use of selected indigenous yeasts from racemes of Grillo grape variety to improve the production of sparkling base wine Francesca N.Alfonzo A.Moschetti G.Prestianni R.Matraxia M. + 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Francesca, N., Alfonzo, A., Moschetti, G., Prestianni, R., Spanò, G.M., Mercurio, V., Matraxia, M.
1-ott-2022 Use of sequentially inoculation of Saccharomyces cerevisiae and Hanseniaspora uvarum strains isolated from honey by-products to improve and stabilize the quality of mead produced in Sicily Prestianni, RosarioMatraxia, MicheleNaselli, VincenzoPirrone, AntoninoBadalamenti, NataleIngrassia, MarziaGaglio, RaimondoSettanni, LucaColumba, PietroMaggio, AntonellaBruno, MaurizioFrancesca, NicolaMoschetti, GiancarloAlfonzo, Antonio 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Prestianni, Rosario; Matraxia, Michele; Naselli, Vincenzo; Pirrone, Antonino; Badalamenti, Natale; Ingrassia, Marzia; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca; Columba, Pietro; Maggio, Antonella; Bruno, Maurizio; Francesca, Nicola; Moschetti, Giancarlo; Alfonzo, Antonio