SORTINO, Giuseppe
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 5.836
EU - Europa 4.094
AS - Asia 930
SA - Sud America 59
AF - Africa 45
OC - Oceania 12
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 6
Totale 10.982
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.780
IT - Italia 2.690
CN - Cina 556
FI - Finlandia 227
IE - Irlanda 226
DE - Germania 182
SG - Singapore 141
GB - Regno Unito 135
UA - Ucraina 103
SE - Svezia 99
FR - Francia 97
RU - Federazione Russa 84
RO - Romania 70
IN - India 66
ES - Italia 38
CA - Canada 36
TR - Turchia 31
BE - Belgio 29
NL - Olanda 27
ID - Indonesia 18
PE - Perù 18
KR - Corea 17
GR - Grecia 15
MX - Messico 15
PK - Pakistan 13
BR - Brasile 12
HK - Hong Kong 12
IR - Iran 11
PT - Portogallo 11
AU - Australia 9
CH - Svizzera 9
CI - Costa d'Avorio 9
CL - Cile 9
TH - Thailandia 9
MY - Malesia 8
VN - Vietnam 8
BG - Bulgaria 7
CO - Colombia 7
EC - Ecuador 7
UZ - Uzbekistan 7
CZ - Repubblica Ceca 6
EG - Egitto 6
ET - Etiopia 6
HR - Croazia 6
JP - Giappone 6
PH - Filippine 6
ZA - Sudafrica 6
AT - Austria 5
DZ - Algeria 5
EU - Europa 5
MA - Marocco 5
TW - Taiwan 5
AL - Albania 4
AR - Argentina 4
BJ - Benin 4
CU - Cuba 4
CY - Cipro 4
MT - Malta 4
RS - Serbia 4
SY - Repubblica araba siriana 4
HU - Ungheria 3
NZ - Nuova Zelanda 3
PL - Polonia 3
IQ - Iraq 2
LT - Lituania 2
MD - Moldavia 2
MM - Myanmar 2
NO - Norvegia 2
TZ - Tanzania 2
A2 - ???statistics.table.value.countryCode.A2??? 1
BD - Bangladesh 1
DO - Repubblica Dominicana 1
EE - Estonia 1
KZ - Kazakistan 1
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 1
LB - Libano 1
LS - Lesotho 1
LU - Lussemburgo 1
LV - Lettonia 1
NG - Nigeria 1
SI - Slovenia 1
UY - Uruguay 1
VE - Venezuela 1
Totale 10.982
Città #
Fairfield 723
Chandler 636
Ashburn 612
Palermo 517
Wilmington 369
Woodbridge 361
Houston 337
Seattle 307
Cambridge 265
Ann Arbor 253
Dublin 223
Des Moines 199
Medford 190
Princeton 118
Rome 118
Nanjing 116
Altamura 100
Milan 83
Singapore 78
New York 74
San Diego 70
Lawrence 68
Catania 66
Dearborn 55
Beijing 49
Jacksonville 49
Boardman 45
Shenyang 42
Redwood City 38
Bari 35
Jinan 35
Changsha 33
Nanchang 31
Ludwigshafen am Rhein 30
Zhengzhou 29
Bremen 28
Brussels 28
Tianjin 28
Reggio Calabria 27
Naples 26
Hebei 25
Tulsa 25
Ottawa 24
Piscataway 23
London 20
Napoli 20
Falls Church 19
Torino 19
Turin 19
Bologna 18
Ningbo 18
Saint Petersburg 18
Los Angeles 16
Jiaxing 15
Salerno 15
Taizhou 15
Guangzhou 14
Izmir 14
Borgia 13
Nocera Inferiore 13
Fuzhou 12
Padova 12
Redmond 12
Syracuse 12
Florence 11
Haikou 11
Hangzhou 11
Nürnberg 11
Verona 11
Brescia 10
Leawood 10
Lima 10
Norwalk 10
San Paolo di Civitate 10
Seongnam 10
Taranto 10
Abidjan 9
Amsterdam 9
Avola 9
Chicago 9
Taiyuan 9
Washington 9
Cursi 8
Lanzhou 8
Mumbai 8
Phoenix 8
Pune 8
Sasso Marconi 8
Altavilla Milicia 7
Foggia 7
Kozhikode 7
Messina 7
Paris 7
Perugia 7
Quito 7
Auburn Hills 6
Aversa 6
Cagliari 6
Catanzaro 6
Delhi 6
Totale 7.208
Nome #
Influence of an evoked pleasant consumption context on consumers’ hedonic evaluation for minimally processed cactus pear (Opuntia ficus-indica) fruit 265
Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars 232
Influenza dei fattori preraccolta sulla qualità e sulle performance 231
Citrus History, Taxonomy, Breeding, and Fruit Quality 194
Melograno, studio sulla qualità degli arilli con la conservazione in atmosfera modificata 189
Yield, pomological characteristics, bioactive compounds and antioxidant activity of Annona cherimola Mill. Grown in mediterranean climate 185
Realizzazione, configurazione e gestione degli impianti frutticoli 181
Colture tropicali in clima mediterraneo, ecco il mango “made in Italy” 174
The effect of soil volume on the growth of roots and canopy of Opuntia ficus-indica 160
Food quality and nutraceutical value of nine cultivars of mango (Mangifera indica L.) fruits grown in Mediterranean subtropical environment 152
Dry matter accumulation and seasonal partitioning in mature Opuntia ficus-indica (L.) Mill. fruiting trees 150
IL POTENZIALE FITOALIMURGICO DI INTERESSE ORTICOLO DELLA FLORA SICULA: Osservazioni sull’autoecologia di alcune specie eduli appartenenti alle famiglie delle Liliaceae, Brassicaceae, Orchidaceae e Boraginaceae. 149
Variability of sensory profile and quality characteristics for ‘Pesca di Bivona’ and ‘Pesca di Leonforte’ peach (Prunus persica Batsch) fresh-cut slices during storage 149
The influence of Opuntia ficus-indica mucilage edible coating on the quality of ‘Hayward’ kiwifruit slices 149
Nuove introduzioni varietali di mango in Sicilia: qualità chimico-fisica e sensoriale dei frutti 146
CO2 uptake of Opuntia ficus-indica (L.) Mill. whole trees and single cladodes, in relation to plant water status and cladode age 144
Effects of passive and active modified atmosphere packaging conditions on quality parameters of minimally processed table grapes during cold storage 144
The effectiveness of Opuntia ficus-indica mucilage edible coating on postharvest maintenance of ‘Dottato’ fig (Ficus carica L.) fruit 144
The influence of harvest period and fruit ripeness at harvest on minimally processed cactus pears (Opuntia ficus-indica L. Mill.) stored under passive atmosphere 137
Physicochemical, Nutraceutical and Sensory Traits of Six Papaya (Carica papaya L.) Cultivars Grown in Greenhouse Conditions in the Mediterranean Climate 137
Pasta experience: Eating with the five senses - a pilot study 136
The Influence of Fruit Ripening Stage at Harvest and Storage Temperature on ‘Bianca di Bivona’ White Flesh Peaches 126
Effect of Passive Atmosphere and Chemical Treatment on Fresh Cut of White-Flesh Peach Cultivar ‘Settembrina di Bivona’ 126
EFFECT OF FRUIT-SET TIME ON THE QUALITY PERFORMANCE OF ANNONA CHERIMOLA MILL. FRUIT 125
Effects of 1-methylcyclopropene on postharvest quality of white- and yellow-flesh loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) fruit 122
Effect of 1-methylcyclopropene on cactus pear fruit at different maturity stages during storage 121
Quality changes in fresh-cut mango cubes submitted to different gas partial pressure of active MAPs 120
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di kiwi di IV gamma 120
Consumer acceptance and primary drivers of liking for small fruits 118
Effects of gellan-based coating application on litchi fruit quality traits 116
Manuale tecnico applicativo Progetto: “Innova Uva Mazzarone I.U.M. 115
Fresh-cut storage of fruit and fresh-cuts affects the behaviour of minimally processed Big Bang nectarines ( Prunus persica L. Batsch) during shelf life 114
Consumer preferences for fig fruit (Ficus carica L.) quality attributes and postharvest storage at low temperature by in-store survey and focus group 113
Ficodindia 113
Postharvest Application of Aloe vera Gel-Based Edible Coating to Improve the Quality and Storage Stability of Fresh-Cut Papaya 112
Prediction of Harvest Time in Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Fruit Using the DA-Meter 111
Extending the Shelf Life of White Peach Fruit with 1-Methylcyclopropene and Aloe arborescens Edible Coating 111
Effect of three different aloe vera gel-based edible coatings on the quality of fresh-cut “Hayward” kiwifruits 108
POLLEN MORPHOLOGY AND REPRODUCTIVE PERFORMANCES IN OPUNTIA FICUS-INDICA (L.) MILL 108
La confezione in atmosfera controllata migliora la qualità post-raccolta del lici 107
Effects of rapid refrigeration and modified atmosphere packaging on litchi (Litchi chinensis Sonn.) fruit quality traits 106
Postharvest quality and sensory attributes of Ficus carica L 106
Consumer assessment on sensory attributes of fresh table grapes cv 'Italia' and 'Red Globe' after long cold storage treatment 104
Atti del X Convegno AISSA La valorizzazione del territorio agrario e il controllo del degrado del suolo 103
Frigoconservazione ed edible coating per la conservazione post-raccolta dei frutti della pesca Settembrina 103
Fruit Ripening Evolution in Settembrina di Leonforte and Gialla Tardiva di Leonforte Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Ecotypes 102
Conservazione post-raccolta e analisi sensoriale della pesca di Bivona 100
Use of Aloe vera gel-based edible coating with natural anti-browning and anti-oxidant additives to improve post-harvest quality of fresh-cut 'Fuji' apple 100
Effect of low SO2 postharvest treatment on quality parameters of ‘Italia’ table grape during prolonged cold storage 98
The effect of soil volume availability on Opuntia ficus-indica canopy and root growth 98
Sensory Evaluation and Suitability for Fresh-Cut Produce of White Peach [Prunus persica (L.) Batsch] ‘Settembrina di Bivona’ 98
COME MASSIMIZZARE LA QUALITÀ DELL’OLIO DI CERASUOLA 93
Effetto di diversi trattamenti Modified Atmosphere Packaging (MAP) sulla qualità di frutti di gelso (Morus alba L. cv Kokuso 21) 93
Tree-Ripe Mango Fruit: Physicochemical Characterization, Antioxidant Properties and Sensory Profile of Six Mediterranean-Grown Cultivars 92
Evoluzione delle caratteristiche qualitative dei frutti di pesco lungo la filiera con l'ausilio del DA-Meter 90
Root growth and soil carbon turnover in Opuntia ficus-indica as affected by soil volume availability 90
Effect of passive atmosphere and chemical treatment on fresh cut of white flesh peach cultivar Settembrina di Bivona 89
Effetto del trattamento con 1-meticiclopropene su frutti di mango (Mangifera indica L.) della cul ti var Kei tt, conservati a temperatura ambiente 89
Food quality, sensory attributes and nutraceutical value of fresh “Osteen” mango fruit grown under mediterranean subtropical climate compared to imported fruit 88
The influence of fruit ripening stage at harvest and storage temperature on “Bianca di Bivona” white flesh peaches 87
La coltivazione del melograno in Sicilia: qualità dei frutti e adattamento di due cultivar 87
Effects of modified atmosphere packaging on quality parameters of minimally processed table grapes during cold storage 86
Qualitative traits and shelf life of fig fruit (cv Melanzana) treated with Aloe vera gel coating 86
Mango di IV gamma: come valorizzarne la shelf life utilizzando un rivestimento commestibile a base di olio essenziale estratto dalle foglie del Neem. 85
Evoluzione della maturazione dei frutti di pesco Settembrina di leonforte e Tardiva di Leonforte. 85
Il ficodindia, stato attuale e prospettive della coltura e dell’uso dei suoi frutti 85
Effect of Different Modified Atmosphere Packaging on the Quality of Mulberry Fruit (Morus alba L. cv Kokuso 21) 85
Innovative techniques to reduce chilling injuries in mango (Mangifera Indica L.) trees under mediterranean climate 81
La coltivazione sotto rete o film plastico a copertura parziale non altera l’attività fotosintetica o i tratti qualitativi del mango “Kensington Pride” 80
Effetto del grado di maturazione sui frutti di ficodindia (O. ficus-indica (L.) Miller) minimamente processati. 80
Valutazione dei cambiamenti qualitativi di frutti di pero trattati con edible coating in post-raccolta 80
La coltivazione della Papaya in Sicilia: qualità dei frutti e prospettive 77
QUALITÀ SENSORIALE E IDONEITÀ ALLA CONSERVAZIONE DELLA PESCA CV SETTEMBRINA DI BIVONA 75
Effetti della tecnologia Modified Atmosphere Packaging a base di argon sulla qualità degli arilli di melograno (Punica granatum L. cv. Wonderful) 75
Quality changes of tropical and subtropical fresh-cut fruits mix in modified atmosphere packaging 73
Instrumental and sensory evaluation of seven apple (Malus domestica borkh.) cultivars under organic cultivation in Sicily 73
OTTIMIZZAZIONE DEL GRADO DI MATURAZIONE E DELLA FRIGOCONSERVAZIONE DEI FRUTTI DELLA CULTIVAR DI PESCO BIANCA DI BIVONA 72
Pomegranate Cultivation in Mediterranean Climate: Plant Adaptation and Fruit Quality of ‘Mollar de Elche’ and ‘Wonderful’ Cultivars 72
Nanoassemblies Based on Supramolecular Complexes of Nonionic Amphiphilic Cyclodextrin and Sorafenib as Effective Weapons to Kill Human HCC Cells 70
Le pesche di Leonforte, tradizione e apprezzamento dei mercati 69
Effects of Argon-Based and Nitrogen-Based Modified Atmosphere Packaging Technology on the Quality of Pomegranate (Punica granatum L. cv. Wonderful) Arils 69
Attitudine alla frigo-conservazione di frutti di pesco (Prunus Persica L. Batsch) a polpa bianca 68
Evaluation of quality attributes and consumer preference of fresh or imported mangoes in Italy 68
Effects of Zinc Foliar Nutrition on ‘Gala’ Apple (Malus Domestica Borkh) Fruit Quality 67
Utilizzo del DA-Meter nella valutazione qualitativa dei frutti di pesco in Sicilia 66
Prediction of harvest time in peach (Prunus persica L. Batsch) fruit using the DA-meter 65
FROM FLESH TO JUICE, ONE FRUIT’S EXTRAORDINARY QUALITIES 64
Sensory quality and suitability for conservation of fresh-cut peach (cv Settembrina of Bivona) 63
Postharvest application of sulphur dioxide fumigation to improve quality and storage ability of "red globe" grape cultivar during long cold storage 63
Innovative tecniche nella produzione e nella termo conservazione delle uve da tavola in Sicilia 62
THE “BIOTECHNICAL” ROLE OF SALSOLA AGRIGENTINA GUSS. IN THE ENVIRONMENT PLANNING AS A CONSERVATION STRATEGY 61
Evoluzione delle caratteristiche qualitative dei frutti di pesco lungo la filiera con l’ausilio del DA-Meter. 60
The use of MAP for maintaining quality of ‘Bifara’ fig fruits 59
New clones and old varieties: Quality of sicilian hillside apple cultivation 59
L’AMPIA VALENZA ECOLOGICA DELLA CV CERASUOLA DI Olea europaea L.E LO STANDARD QUALITATIVO DEL SUO OLIO EXTRAVERGINE 56
Calcium Ascorbate Coating Improves Postharvest Quality and Storability of Fresh-Cut Slices of Coscia and Abate Fétel Pears (Pyrus communis L.) 56
Shelf-life and quality of fresh-cut peach Cv 'Ruby Rich' at different maturity stage 55
Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage 55
THE BOTANICAL GARDEN OF MEDITERRANEAN SPECIES OF AGRIGENTO WITH REFERENCE TO THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT 53
The effect of two growth bio regulators on the physiological, phenological and qualitative parameters of peach tree production 53
Totale 10.481
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Totale 44.629


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/20201.829 0 68 89 168 183 279 182 125 185 153 287 110
2020/20211.585 96 120 156 93 127 84 97 153 168 200 145 146
2021/20221.716 110 244 40 111 105 77 117 95 198 234 96 289
2022/20232.455 218 346 81 252 208 355 249 204 231 64 168 79
2023/20241.925 99 181 132 233 237 265 193 136 42 114 89 204
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