Sfoglia per Autore
Evolution of indigenous starter microorganisms and physicochemical parameters in spontaneously fermented beef, horse, wild boar and pork salamis produced under controlled conditions
2020-01-01 Settanni L.; Barbaccia P.; Bonanno A.; Ponte M.; Di Gerlando R.; Franciosi E.; Di Grigoli A.; Gaglio R.
Effect on the antioxidant, lipoperoxyl radical scavenger capacity, nutritional, sensory and microbiological traits of an ovine stretched cheese produced with grape pomace powder addition
2021-01-01 Gaglio R.; Restivo I.; Barbera M.; Barbaccia P.; Ponte M.; Tesoriere L.; Bonanno A.; Attanzio A.; Di Grigoli A.; Francesca N.; Moschetti G.; Settanni L.
Granelle locali alternative a mais e soia nella dieta dei ruminanti allevati in biologico
2021-05-01 Di Grigoli A; Gannuscio R; Ponte M; Bonanno A
Dehydrated Sulla forage in dairy ewes feeding: effects on cheese properties
2021-09-01 Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Alabiso M; Maniaci G; Bacchi M; Todaro M; Bonanno A.
Interaction between stearoyl-coenzyme A desaturase polymorphism and feeding system in affecting the fatty acid profile of sheep cheese
2021-09-01 Tumino S; Di Grigoli A; Avondo M; Bordonaro S; Ponte M; Alabiso M; Todaro M; Bonanno A
Effects of Grazing Season on Physico-Chemical Characteristics and Fatty Acids of Nutritional Interest of Caciocavallo Palermitano Cheese
2022-02-01 Di Grigoli A.; Ponte M.; Bonanno A.; Maniaci G.; Alabiso M.
The potential of feeding ewes with fresh or dehydrated sulla forage to enrich sheep cheese in molecular biomarkers of health quality
2022-09-01 Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Maniaci G; Alabiso M; Bonanno A; Todaro M
Effects of hay, dehydrated and fresh sulla forage on feed intake, milk production and oxidative status of ewes
2022-09-01 Ponte M; Di Grigoli A.; Di Trana A.; Maniaci G.; Gannuscio R.; Alabiso M.; Todaro M.; Bonanno A.
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 1. Effects on Feed Utilization, Milk Production, and Oxidative Status
2022-09-06 Gannuscio, Riccardo; Ponte, Marialetizia; Di Grigoli, Antonino; Maniaci, Giuseppe; Di Trana, Adriana; Bacchi, Monica; Alabiso, Marco; Bonanno, Adriana; Todaro, Massimo
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 2. Effects on Cheese Enrichment in Bioactive Molecules
2022-09-18 Ponte, Marialetizia; Maniaci, Giuseppe; Di Grigoli, Antonino; Gannuscio, Riccardo; Ashkezary, Mansour Rabie; Addis, Margherita; Pipi, Marianna; Alabiso, Marco; Todaro, Massimo; Bonanno, Adriana
La Sulla fresca o disidratata migliora le proprietà salutistiche dei formaggi ovini
2022-10-01 Antonino Di Grigoli; Adriana Bonanno; Marialetizia Ponte
Influence of Citrus Essential Oils on the Microbiological, Physicochemical and Antioxidant Properties of Primosale Cheese
2022-10-10 Busetta G.; Ponte M.; Barbera M.; Alfonzo A.; Ioppolo A.; Maniaci G.; Guarcello R.; Francesca N.; Palazzolo E.; Bonanno A.; Moschetti G.; Settanni L.; Gaglio R.
FRESH AND DEHYDRATED SULLA FORAGE IN DAIRY EWES FEEDING: EFFECTS ON FEED UTILIZATION, OXIDATIVE STATUS AND PROPERTIES OF MILK AND CHEESE
2022-12-01
Persistent Organic Pollutants and Fatty Acid Profile in a Typical Cheese from Extensive Farms: First Assessment of Human Exposure by Dietary Intake
2022-12-01 Giosue C.; D'Agostino F.; Maniaci G.; Avellone G.; Sciortino M.; De Caro V.; Bonanno A.; Ponte M.; Alabiso M.; Di Grigoli A.
L'acido α-linolenico come biomarcatore della dieta a base di foraggio verde nei formaggi ovini
2023-02-01 M PONTE; MANIACI G; DI GRIGOLI A.; R GANNUSCIO; A DI TRANA; M ADDIS; M PIPI; ALABISO M.; M TODARO; A BONANNO
I polifenoli del foraggio di sulla per il miglioramento del benessere degli animali da latte e della qualità dei formaggi (DISOLASULLA)
2023-02-01 DI GRIGOLI A; PIPI M; PONTE M; GANNUSCIO R; MANIACI G; TODARO M; ALABISO M; BONANNO A; SERRA A; TINAGLI S; SILVI A; CASAROSA l; AMARIE E; TOGNOCCHI M; MELE M
Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese
2023-06-01 Marialetizia Ponte; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Riccardo Gannuscio; Gabriele Busetta; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Marco Alabiso; Massimo Todaro; Adriana Bonanno; Antonino Di Grigoli
Effect of the inclusion of Opuntia ficus-indica cladodes in the feeding of Cinisara cows on Caciocavallo Palermitano cheese produced in summer
2023-06-01 Maniaci G; Ponte M; Gannuscio R; Giosué C; Di Grigoli A; Bonanno A; Alabiso M; Pipi M
Effects of grazing two mixtures of forage species on ewes milk production under climate change condition
2023-06-01 Antonino Di Grigoli; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Marialetizia Ponte; Roberto Marceddu; Lucia Dinolfo; Riccardo Gannuscio; Vincenzo Maria Grimaldi; Adriana Bonanno; Giuseppe Di Miceli
Improvement of Fresh Ovine “Tuma” Cheese Quality Characteristics by Application of Oregano Essential Oils
2023-06-17 Garofalo G.; Ponte M.; Greco C.; Barbera M.; Mammano M.M.; Fascella G.; Greco G.; Salsi G.; Orlando S.; Alfonzo A.; Di Grigoli A.; Piazzese D.; Bonanno A.; Settanni L.; Gaglio R.
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile