BARBACCIA, Pietro

BARBACCIA, Pietro  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

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Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-gen-2022 Application of hydrogen peroxide to improve the microbiological stability of food ice produced in industrial facilities Barbaccia P.Moschetti G.Francesca N.Gaglio R.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Lipocelli L.; Moschetti G.; Francesca N.; De Martino S.; Arrigo V.; Gaglio R.; Settanni L.
1-gen-2020 Biodiversity and dairy traits of indigenous milk lactic acid bacteria grown in presence of the main grape polyphenols Barbaccia P.Francesca N.Di Gerlando R.Busetta G.Moschetti G.Gaglio R.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Francesca N.; Di Gerlando R.; Busetta G.; Moschetti G.; Gaglio R.; Settanni L.
1-gen-2019 Development of an ad hoc starter culture for the production of functional raw ewes’ milk cheeses through the addition of grape pomace powder Barbaccia, P.Gaglio, R.Guarcello, R.Francesca, N.Settanni, L.Moschetti, G. 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume Barbaccia, P.; Gaglio, R.; Guarcello, R.; Francesca, N.; Settanni, L.; Moschetti, G.
1-gen-2019 Effect of saffron addition on the microbiological, physicochemical, antioxidant and sensory characteristics of yoghurt Gaglio, RaimondoGentile, CarlaBonanno, AdrianaPerrone, AnnaMazza, FrancescaBarbaccia, PietroSettanni, LucaDi Grigoli, Antonino + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio, Raimondo; Gentile, Carla; Bonanno, Adriana; Vintaloro, Lucia; Perrone, Anna; Mazza, Francesca; Barbaccia, Pietro; Settanni, Luca*; Di Grigoli, Antonino
1-gen-2021 Effect on the antioxidant, lipoperoxyl radical scavenger capacity, nutritional, sensory and microbiological traits of an ovine stretched cheese produced with grape pomace powder addition Gaglio R.Restivo I.Barbera M.Barbaccia P.Ponte M.Tesoriere L.Bonanno A.Attanzio A.Di Grigoli A.Francesca N.Moschetti G.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Restivo I.; Barbera M.; Barbaccia P.; Ponte M.; Tesoriere L.; Bonanno A.; Attanzio A.; Di Grigoli A.; Francesca N.; Moschetti G.; Settanni L.
1-gen-2020 Evolution of indigenous starter microorganisms and physicochemical parameters in spontaneously fermented beef, horse, wild boar and pork salamis produced under controlled conditions Settanni L.Barbaccia P.Bonanno A.Ponte M.Di Gerlando R.Di Grigoli A.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Settanni L.; Barbaccia P.; Bonanno A.; Ponte M.; Di Gerlando R.; Franciosi E.; Di Grigoli A.; Gaglio R.
1-gen-2020 Identification and evaluation of antimicrobial resistance of enterococci isolated from raw ewes’ and cows’ milk collected in western Sicily: a preliminary investigation Palmeri M.Gaglio R.Barbaccia P. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Palmeri M.; Mancuso I.; Gaglio R.; Arcuri L.; Barreca S.; Barbaccia P.; Scatassa M.L.
1-gen-2019 Microbiological characteristics of wild edible mushrooms and effect of temperature during storage of Morchella conica Gaglio R.Saitta A.La Rosa A.Barbaccia P.Moschetti G.Settanni L. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Saitta A.; Cruciata M.; La Rosa A.; Barbaccia P.; Moschetti G.; Settanni L.
- Microbiological characterization of the biofilms of wooden shelves used for ripening of traditional raw milk cheeses produced in Sicily (South Italy). Barbaccia, P.Settanni, L.Todaro, M.Gaglio, R + 06 - Intervento a convegno non pubblicato::6.2 Abstract non pubblicato Barbaccia, P.; Settanni, L.; Scatassa, M.L.; Todaro, M.; Gaglio, R
1-gen-2021 Monitoring commercial starter culture development in presence of red grape pomace powder to produce polyphenol-enriched fresh ovine cheeses at industrial scale level Barbaccia P.Busetta G.Matraxia M.Craparo V.Moschetti G.Francesca N.Settanni L.Gaglio R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia P.; Busetta G.; Matraxia M.; Sutera A.M.; Craparo V.; Moschetti G.; Francesca N.; Settanni L.; Gaglio R.
1-gen-2018 Processi tradizionali e polifenoli naturali per formaggi innovativi e nutraceutici Barbaccia P.Francesca N.Gaglio R.Settanni L.Guarcello R. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Barbaccia, P., Francesca, N., Gaglio, R., Settanni, L., Guarcello, R.
1-gen-2021 The use of winery by-products to enhance the functional aspects of the fresh ovine “primosale” cheese Gaglio R.Barbaccia P.Barbera M.Restivo I.Attanzio A.Maniaci G.Di Grigoli A.Francesca N.Tesoriere L.Bonanno A.Moschetti G.Settanni L. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Gaglio R.; Barbaccia P.; Barbera M.; Restivo I.; Attanzio A.; Maniaci G.; Di Grigoli A.; Francesca N.; Tesoriere L.; Bonanno A.; Moschetti G.; Settanni L.