Sfoglia per Autore
Granelle locali alternative a mais e soia nella dieta dei ruminanti allevati in biologico
2021-05-01 Di Grigoli A; Gannuscio R; Ponte M; Bonanno A
Dehydrated Sulla forage in dairy ewes feeding: effects on cheese properties
2021-09-01 Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Alabiso M; Maniaci G; Bacchi M; Todaro M; Bonanno A.
In Sicilia un'autentica rarità casearia: la Vastedda della valle del Belìce DOP
2022-03-01 gannuscio riccardo; todaro massimo
A Multivariate Approach to Study the Bacterial Diversity Associated to the Wooden Shelves Used for Aging Traditional Sicilian Cheeses
2022-03-07 Gaglio R.; Busetta G.; Gannuscio R.; Settanni L.; Licitra G.; Todaro M.
Vastedda della valle del Belice DOP
2022-05-01 Todaro Massimo; Gannuscio Riccardo
The potential of feeding ewes with fresh or dehydrated sulla forage to enrich sheep cheese in molecular biomarkers of health quality
2022-09-01 Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Maniaci G; Alabiso M; Bonanno A; Todaro M
Technical solutions for better storage of Prickly pear fruit by-products
2022-09-01 Gannuscio R; Vastolo A; Maniaci G; Di Grigoli A; Scatassa M.L; Todaro M
Effects of hay, dehydrated and fresh sulla forage on feed intake, milk production and oxidative status of ewes
2022-09-01 Ponte M; Di Grigoli A.; Di Trana A.; Maniaci G.; Gannuscio R.; Alabiso M.; Todaro M.; Bonanno A.
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 1. Effects on Feed Utilization, Milk Production, and Oxidative Status
2022-09-06 Gannuscio, Riccardo; Ponte, Marialetizia; Di Grigoli, Antonino; Maniaci, Giuseppe; Di Trana, Adriana; Bacchi, Monica; Alabiso, Marco; Bonanno, Adriana; Todaro, Massimo
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 2. Effects on Cheese Enrichment in Bioactive Molecules
2022-09-18 Ponte, Marialetizia; Maniaci, Giuseppe; Di Grigoli, Antonino; Gannuscio, Riccardo; Ashkezary, Mansour Rabie; Addis, Margherita; Pipi, Marianna; Alabiso, Marco; Todaro, Massimo; Bonanno, Adriana
Effect of lambing season on ewe’s colostrum composition
2023-01-01 Todaro M.; Scatassa M.L.; Gannuscio R.; Vazzana I.; Mancuso I.; Maniaci G.; Laudicina A.
L'acido α-linolenico come biomarcatore della dieta a base di foraggio verde nei formaggi ovini
2023-02-01 M PONTE; MANIACI G; DI GRIGOLI A.; R GANNUSCIO; A DI TRANA; M ADDIS; M PIPI; ALABISO M.; M TODARO; A BONANNO
I polifenoli del foraggio di sulla per il miglioramento del benessere degli animali da latte e della qualità dei formaggi (DISOLASULLA)
2023-02-01 DI GRIGOLI A; PIPI M; PONTE M; GANNUSCIO R; MANIACI G; TODARO M; ALABISO M; BONANNO A; SERRA A; TINAGLI S; SILVI A; CASAROSA l; AMARIE E; TOGNOCCHI M; MELE M
Chemometric Approaches to Analyse the Composition of a Ewe’s Colostrum
2023-03-08 Todaro Massimo; Maniaci Giuseppe; Gannuscio Riccardo; Pampinella Daniela; Scatassa Maria Luisa
Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese
2023-06-01 Marialetizia Ponte; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Riccardo Gannuscio; Gabriele Busetta; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Marco Alabiso; Massimo Todaro; Adriana Bonanno; Antonino Di Grigoli
Effects of grazing two mixtures of forage species on ewes milk production under climate change condition
2023-06-01 Antonino Di Grigoli; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Marialetizia Ponte; Roberto Marceddu; Lucia Dinolfo; Riccardo Gannuscio; Vincenzo Maria Grimaldi; Adriana Bonanno; Giuseppe Di Miceli
Effect of the inclusion of Opuntia ficus-indica cladodes in the feeding of Cinisara cows on Caciocavallo Palermitano cheese produced in summer
2023-06-01 Maniaci G; Ponte M; Gannuscio R; Giosué C; Di Grigoli A; Bonanno A; Alabiso M; Pipi M
Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese
2023-06-02 Busetta, Gabriele; Gaglio, Raimondo; Mangione, Guido; Garofalo, Giuliana; Franciosi, Elena; Gannuscio, Riccardo; Caccamo, Margherita; Todaro, Massimo; Di Gerlando, Rosalia; Settanni, Luca; Licitra, Giuseppe
Relationships between chemical and physical parameters of bulk milk from Valle del Belice sheep
2023-09-08 Massimo Todaro; Riccardo Gannuscio; Isabella Mancuso; Barbara Ducato; Maria Luisa Scatassa
L’acido alfa-linolenico nei formaggi, potenziale biomarcatore dell’alimentazione con erba verde. I consumatori considerano qualitativamente migliori i prodotti lattiero caseari ottenuti da animali alimentati al pascolo, diventa quindi importante distinguerli
2023-12-01 Marialetizia Ponte; Riccardo Gannuscio; Marianna Pipi; Antonino Di Grigoli; Massimo Todaro; Adriana Bonanno
Data di pubblicazione | Titolo | Autori | Tipologia | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|---|
1-mag-2021 | Granelle locali alternative a mais e soia nella dieta dei ruminanti allevati in biologico | Di Grigoli AGannuscio RPonte MBonanno A | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Di Grigoli A; Gannuscio R; Ponte M; Bonanno A | |
1-set-2021 | Dehydrated Sulla forage in dairy ewes feeding: effects on cheese properties | Di Grigoli APonte MGannuscio RAlabiso MManiaci GTodaro MBonanno A. + | 01 - Contributo in rivista::1.13 Abstract in rivista | Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Alabiso M; Maniaci G; Bacchi M; Todaro M; Bonanno A. | |
1-mar-2022 | In Sicilia un'autentica rarità casearia: la Vastedda della valle del Belìce DOP | gannuscio riccardotodaro massimo | 01 - Contributo in rivista::1.13 Abstract in rivista | gannuscio riccardo; todaro massimo | |
7-mar-2022 | A Multivariate Approach to Study the Bacterial Diversity Associated to the Wooden Shelves Used for Aging Traditional Sicilian Cheeses | Gaglio R.Busetta G.Gannuscio R.Settanni L.Licitra G.Todaro M. | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Gaglio R.; Busetta G.; Gannuscio R.; Settanni L.; Licitra G.; Todaro M. | |
1-mag-2022 | Vastedda della valle del Belice DOP | Todaro MassimoGannuscio Riccardo | 02 - Contributo in volume::2.01 Capitolo o Saggio | Todaro Massimo; Gannuscio Riccardo | |
1-set-2022 | The potential of feeding ewes with fresh or dehydrated sulla forage to enrich sheep cheese in molecular biomarkers of health quality | Di Grigoli APonte MGannuscio RManiaci GAlabiso MBonanno ATodaro M + | 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume | Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Maniaci G; Alabiso M; Bonanno A; Todaro M | |
1-set-2022 | Technical solutions for better storage of Prickly pear fruit by-products | Gannuscio RManiaci GDi Grigoli ATodaro M + | 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume | Gannuscio R; Vastolo A; Maniaci G; Di Grigoli A; Scatassa M.L; Todaro M | |
1-set-2022 | Effects of hay, dehydrated and fresh sulla forage on feed intake, milk production and oxidative status of ewes | Ponte MDi Grigoli A.Maniaci G.Gannuscio R.Alabiso M.Todaro M.Bonanno A. + | 02 - Contributo in volume::2.07 Contributo in atti di convegno pubblicato in volume | Ponte M; Di Grigoli A.; Di Trana A.; Maniaci G.; Gannuscio R.; Alabiso M.; Todaro M.; Bonanno A. | |
6-set-2022 | Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 1. Effects on Feed Utilization, Milk Production, and Oxidative Status | Gannuscio, RiccardoPonte, MarialetiziaDi Grigoli, AntoninoManiaci, GiuseppeAlabiso, MarcoBonanno, AdrianaTodaro, Massimo + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Gannuscio, Riccardo; Ponte, Marialetizia; Di Grigoli, Antonino; Maniaci, Giuseppe; Di Trana, Adriana; Bacchi, Monica; Alabiso, Marco; Bonanno, Adriana; Todaro, Massimo | |
18-set-2022 | Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 2. Effects on Cheese Enrichment in Bioactive Molecules | Ponte, MarialetiziaManiaci, GiuseppeDi Grigoli, AntoninoGannuscio, RiccardoAshkezary, Mansour RabiePipi, MariannaAlabiso, MarcoTodaro, MassimoBonanno, Adriana + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Ponte, Marialetizia; Maniaci, Giuseppe; Di Grigoli, Antonino; Gannuscio, Riccardo; Ashkezary, Mansour Rabie; Addis, Margherita; Pipi, Marianna; Alabiso, Marco; Todaro, Massimo; Bonanno, Adriana | |
1-gen-2023 | Effect of lambing season on ewe’s colostrum composition | Todaro M.Gannuscio R.Maniaci G.Laudicina A. + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Todaro M.; Scatassa M.L.; Gannuscio R.; Vazzana I.; Mancuso I.; Maniaci G.; Laudicina A. | |
1-feb-2023 | L'acido α-linolenico come biomarcatore della dieta a base di foraggio verde nei formaggi ovini | M PONTEMANIACI GDI GRIGOLI A.R GANNUSCIOM PIPIALABISO M.M TODAROA BONANNO + | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | M PONTE; MANIACI G; DI GRIGOLI A.; R GANNUSCIO; A DI TRANA; M ADDIS; M PIPI; ALABISO M.; M TODARO; A BONANNO | |
1-feb-2023 | I polifenoli del foraggio di sulla per il miglioramento del benessere degli animali da latte e della qualità dei formaggi (DISOLASULLA) | DI GRIGOLI APIPI MPONTE MGANNUSCIO RMANIACI GTODARO MALABISO MBONANNO A + | 02 - Contributo in volume::2.08 Abstract in atti di convegno pubblicato in volume | DI GRIGOLI A; PIPI M; PONTE M; GANNUSCIO R; MANIACI G; TODARO M; ALABISO M; BONANNO A; SERRA A; TINAGLI S; SILVI A; CASAROSA l; AMARIE E; TOGNOCCHI M; MELE M | |
8-mar-2023 | Chemometric Approaches to Analyse the Composition of a Ewe’s Colostrum | Todaro MassimoManiaci GiuseppeGannuscio RiccardoPampinella Daniela + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Todaro Massimo; Maniaci Giuseppe; Gannuscio Riccardo; Pampinella Daniela; Scatassa Maria Luisa | |
1-giu-2023 | Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese | Marialetizia PonteGiuseppe ManiaciMarianna PipiRiccardo GannuscioGabriele BusettaRaimondo GaglioLuca SettanniMarco AlabisoMassimo TodaroAdriana BonannoAntonino Di Grigoli | 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista | Marialetizia Ponte; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Riccardo Gannuscio; Gabriele Busetta; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Marco Alabiso; Massimo Todaro; Adriana Bonanno; Antonino Di Grigoli | |
1-giu-2023 | Effects of grazing two mixtures of forage species on ewes milk production under climate change condition | Antonino Di GrigoliGiuseppe ManiaciMarianna PipiMarialetizia PonteRoberto MarcedduLucia DinolfoRiccardo GannuscioVincenzo Maria GrimaldiAdriana BonannoGiuseppe Di Miceli | 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista | Antonino Di Grigoli; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Marialetizia Ponte; Roberto Marceddu; Lucia Dinolfo; Riccardo Gannuscio; Vincenzo Maria Grimaldi; Adriana Bonanno; Giuseppe Di Miceli | |
1-giu-2023 | Effect of the inclusion of Opuntia ficus-indica cladodes in the feeding of Cinisara cows on Caciocavallo Palermitano cheese produced in summer | Maniaci GPonte MGannuscio RDi Grigoli ABonanno AAlabiso MPipi M + | 01 - Contributo in rivista::1.05 Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista | Maniaci G; Ponte M; Gannuscio R; Giosué C; Di Grigoli A; Bonanno A; Alabiso M; Pipi M | |
2-giu-2023 | Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese | Busetta, GabrieleGaglio, RaimondoGarofalo, GiulianaGannuscio, RiccardoTodaro, MassimoDi Gerlando, RosaliaSettanni, Luca + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Busetta, Gabriele; Gaglio, Raimondo; Mangione, Guido; Garofalo, Giuliana; Franciosi, Elena; Gannuscio, Riccardo; Caccamo, Margherita; Todaro, Massimo; Di Gerlando, Rosalia; Settanni, Luca; Licitra, Giuseppe | |
8-set-2023 | Relationships between chemical and physical parameters of bulk milk from Valle del Belice sheep | Massimo TodaroRiccardo Gannuscio + | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Massimo Todaro; Riccardo Gannuscio; Isabella Mancuso; Barbara Ducato; Maria Luisa Scatassa | |
1-dic-2023 | L’acido alfa-linolenico nei formaggi, potenziale biomarcatore dell’alimentazione con erba verde. I consumatori considerano qualitativamente migliori i prodotti lattiero caseari ottenuti da animali alimentati al pascolo, diventa quindi importante distinguerli | Marialetizia PonteRiccardo GannuscioMarianna PipiAntonino Di GrigoliMassimo TodaroAdriana Bonanno | 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista | Marialetizia Ponte; Riccardo Gannuscio; Marianna Pipi; Antonino Di Grigoli; Massimo Todaro; Adriana Bonanno |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile