Ingraffia, Rosolino

Ingraffia, Rosolino  

Scienze Agrarie, Alimentari e Forestali  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 22 (tempo di esecuzione: 0.072 secondi).
Data di pubblicazione Titolo Autori Tipologia Autore(i) File
1-gen-2021 Addition of high C:N crop residues to a P-limited substrate constrains the benefits of arbuscular mycorrhizal symbiosis for wheat P and N nutrition Ingraffia R.Amato G.Giambalvo D.Ruisi P.Frenda A. S. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ingraffia R.; Saia S.; Giovino A.; Amato G.; Badagliacca G.; Giambalvo D.; Martinelli F.; Ruisi P.; Frenda A.S.
1-gen-2017 Arbuscular mycorrhizal symbiosis mitigates the negative effects of salinity on durum wheat Fileccia, VeronicaRuisi, PaoloIngraffia, RosolinoGiambalvo, DarioFrenda, Alfonso SalvatoreMartinelli, Federico 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Fileccia, Veronica; Ruisi, Paolo; Ingraffia, Rosolino; Giambalvo, Dario; Frenda, Alfonso Salvatore; Martinelli, Federico*
1-gen-2020 Duro biologico, cosa emerge Amato G.Giambalvo D.Frenda A. S.Ingraffia R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Quaranta F., Dettori M., Mameli L., Podda E., Amato G., Giambalvo D., Frenda A.S., Ingraffia R., Tedone L., Schiavone D., Virzì N, Sciacca F., Pesce A.M., Palumbo M., Troccoli A., Paone S., Fornara M., Belocchi A., Benedetti L., Mazzon V., Mariotti R., Basili O., Bottazzi P., Petrini A., Fuselli D., Mazzieri G.
1-gen-2019 Grano duro 2019: Italia divisa in due per rese e qualità. Dettaglio regionale dei risultati 2019: Sicilia. A. S. FrendaIngraffia, Rosolino + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista M. Palumbo, N. Virzì, F. Sciacca, U. Anastasi, S. Virgillito, A.S. Frenda, R. Ingraffia, L. Salafia, B. Randazzo
1-gen-2019 Identification of microRNAS differentially regulated by water deficit in relation to mycorrhizal treatment in wheat Fileccia V.Ingraffia R.Amato G.Giambalvo D. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Fileccia V.; Ingraffia R.; Amato G.; Giambalvo D.; Martinelli F.
1-gen-2019 Impacts of arbuscular mycorrhizal fungi on nutrient uptake, N2 fixation, N transfer, and growth in a wheat/faba bean intercropping system Ingraffia, RosolinoAmato, GaetanoFrenda, Alfonso SalvatoreGiambalvo, Dario 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ingraffia, Rosolino; Amato, Gaetano; Frenda, Alfonso Salvatore; Giambalvo, Dario
1-gen-2021 Influence of grain quality, semolinas and baker's yeast on bread made from old landraces and modern genotypes of Sicilian durum wheat Ruisi P.Ingraffia R.Giambalvo D.Alfonzo A.Corona O.Settanni L.Frenda A. S. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ruisi P.; Ingraffia R.; Urso V.; Giambalvo D.; Alfonzo A.; Corona O.; Settanni L.; Frenda A.S.
1-gen-2018 Le varietà di grano duro per le semine 2018. Dettaglio regionale dei risultati 2018: Sicilia. Frenda A. S.Ingraffia R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Palumbo M., Virzì N., Sciacca F., Salafia L., Anastasi U., Virgillito S., Frenda A.S., Ingraffia R., Randazzo B.
1-gen-2020 Le varietà di grano duro per le semine 2020: Sicilia A. S. FrendaR. Ingraffia + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista M. Palumbo, N. Virzì, F. Sciacca, E. Li Puma, U. Anastasi, S. Virgillito, A.S. Frenda, R. Ingraffia, L. Salafia, S. Ravaglia, B. Randazzo, N. Pecchioni
1-gen-2021 Long-term effects of contrasting tillage systems on soil C and N pools and on main microbial groups differ by crop sequence Laudicina V. A.Amato G.Badalucco L.Frenda A. S.Giambalvo D.Ingraffia R.Plaia A.Ruisi P. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Badagliacca G.; Laudicina V.A.; Amato G.; Badalucco L.; Frenda A.S.; Giambalvo D.; Ingraffia R.; Plaia A.; Ruisi P.
1-gen-2017 Microplastic incorporation into soil in agroecosystems Ingraffia, Rosolino + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Rillig, Matthias C.; Ingraffia, Rosolino; De Souza Machado, Anderson A.
1-gen-2021 Morphological and physiological root traits and their relationship with nitrogen uptake in wheat varieties released from 1915 to 2013 Puccio G.Ingraffia R.Giambalvo D.Amato G.Frenda A. S. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Puccio G.; Ingraffia R.; Giambalvo D.; Amato G.; Frenda A.S.
1-gen-2021 Mycorrhizae differentially influence the transfer of nitrogen among associated plants and their competitive relationships Ingraffia R.Giambalvo D.Frenda A. S.Roma E.Ruisi P.Amato G. 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ingraffia, R., Giambalvo, D., Frenda, A. S., Roma, E., Ruisi, P., Amato, G.
1-gen-2020 Nitrogen Type and Availability Drive Mycorrhizal Effects on Wheat Performance, Nitrogen Uptake and Recovery, and Production Sustainability Ingraffia R.Amato G.Frenda A. S.Giambalvo D + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ingraffia R.; Amato G.; Sosa Hernández M.A.; Frenda A.S.; Rillig M.C.; Giambalvo D
1-gen-2022 Polyester Microplastic Fibers affect Soil Physical Properties and Erosion as a Function of Soil Type R. IngraffiaG. AmatoV. BagarelloF. G. CarolloD. GiambalvoM. IovinoA. S. Frenda + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista R. Ingraffia;G. Amato; V. Bagarello; F.G. Carollo; D. Giambalvo; M. Iovino; A. Lehmann; M.C. Rillig; A.S. Frenda
1-gen-2022 Polyester microplastic fibers in soil increase nitrogen loss via leaching and decrease plant biomass production and N uptake Ingraffia R.Amato G.Iovino M.Giambalvo D.Frenda A. S. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Ingraffia R.; Amato G.; Iovino M.; Rillig M.C.; Giambalvo D.; Frenda A.S.
1-gen-2019 Prove nazionali. I risultati del 46o anno di sperimentazione. Duro, i consigli varietali A. S. FrendaR. Ingraffia + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista E. Gosparini, R. Mortaro, M. Zefelippo, R. Converso, M. Signor, G. Barbiani, A. Gianinetti, M. Baravelli, A. De Montis, R. Rosta, A. Massi, P. Mantovani, P. Bottazzi, L. Fabbrini, P. Viola, R. Ruggeri, F. Rossini, R. Mariotti, O. Basili, F. Quaranta, V. Mazzon, A. Belocchi, P. Cacciatori,P. Pesarini, A. Sestili, M. Fornara, V. Vecchiarelli, G. Mazzieri, C. Governatori, A. Petrini, D. Fuselli, R. Santilocchi, M. Bianchelli, G. Piani, M. Mori, I. Di Mola, L. Ottaiano, P. Codianni, A. Iannucci, S. Paone, S.A. Colecchia,M. Rinaldi, P. M. Romano, N. Pecchioni, F. Quaranta, M. Colonna, M. Ricci, M. Fornara, L. Tedone, G. De Mastro, D. Schiavone, G. Preiti, G. Badagliacca, G. Pruneddu, R. Motzo, F. Giunta, V. Balmas, G. Carboni, M. Dettori, L. Mameli, A.S. Frenda, R. Ingraffia, B. Randazzo, U. Anastasi, S. Virgillito, L. Salafia, M. Palumbo, N. Virzì, F. Sciacca
1-gen-2020 Qualità del grano duro nell’annata agraria 2018-2019 Frenda A. S.Ingraffia R.Amato G.Giambalvo D. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Quaranta F., Zefelippo M., Converso R., Signor M., Barbiani G., Gianinetti A., Baravelli M., De Montis A., Rosta R., Massi A., Mantovani P., Mazzieri G., Governatori C., Petrini A., Fuselli D., Santilocchi R.,. Bianchelli M, Piani G., Bottazzi P., Fabbrini L., Viola P., Ruggeri R., Rossini F., Mariotti R., Basili O., Mazzon V., Belocchi A., Cacciatori P., Gosparini E., Fornara M., Vecchiarelli V., Pruneddu G., Motzo R., Giunta F., Balmas V., Carboni G., Dettori M., Mameli L., Podda E., Mori M., Di Mola I., Ottaiano L., Codianni P., Iannucci A., Rinaldi M., Romano P.M., Pecchioni N., Colonna M., Ricci M., Tedone L., De Mastro G., Schiavone D., Preiti G., Badagliacca G., Nocente F., Belocchi A., Frenda A.S., Ingraffia R., Randazzo B., Amato G., Giambalvo D., Anastasi U., Virgillito S., Salafia L., Palumbo M., Virzì N., Sciacca F., Leonardi A.
1-gen-2020 Resa e qualità del grano duro in coltivazione biologica Amato G.Giambalvo D.Frenda A. S.Ingraffia R. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Quaranta F., Dettori M., Mameli L., Podda E., Amato G., Giambalvo D., Frenda A.S., Ingraffia R., Tedone L., Schiavone D., Virzì N, Sciacca F., Pesce A.M., Palumbo M., Troccoli A., Paone S., Fornara M., Belocchi A., Gosparini E., Mazzon V., Mariotti R., Basili O., Bottazzi P., Petrini A., Fuselli D., Mazzieri G.
1-gen-2018 Speciale Frumento in campo. Grano duro: le varietà consigliate. Frenda A. S.Ingraffia R.Poma I. + 01 - Contributo in rivista::1.01 Articolo in rivista Quaranta F. (coord), Cammerata A., Mortaro R., Perenzin M., Notario T., Zefelippo M., Converso R., Signor M., Barbiani G., Gianinetti A., Baravelli M., De Montis A., Rosta R., Massi A., Mantovani P., Bottazzi P., Fabbrini L., Viola P., Ruggeri R., Rossini F., Mariotti R., Basili O., Fornara M., Mazzon V., Belocchi A., Pesarini P., Moscaritolo S., Mazzieri G., Governatori C., Petrini A., Fuselli D., Santilocchi R., Bianchelli M., Mori M., Di Mola I., Codianni P., Paone S., Iannucci A., Colecchia S.A., Rinaldi M., Pecchioni N., Colonna M., Tedone L., De Mastro G., Schiavone D., Preiti G., Gualtieri P., Pruneddu G., Motzo R., Giunta F., Balmas V., Carboni G., Dettori M., Mameli L., Frenda A. S., Ingraffia R., Randazzo B., Poma I., Anastasi U., Virgillito S., Salafia L., Palumbo M., Virzì N., Sciacca F.