Sfoglia per Autore
Interaction between stearoyl-coenzyme A desaturase polymorphism and feeding system in affecting the fatty acid profile of sheep cheese
2021-09-01 Tumino S; Di Grigoli A; Avondo M; Bordonaro S; Ponte M; Alabiso M; Todaro M; Bonanno A
Dehydrated Sulla forage in dairy ewes feeding: effects on cheese properties
2021-09-01 Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Alabiso M; Maniaci G; Bacchi M; Todaro M; Bonanno A.
Fatty acids as biomarkers of the production season of caciocavallo palermitano cheese
2021-09-01 Maniaci G.; Di Grigoli A.; Bonanno A.; Giosue C.; Ilardi V.; Alabiso M.
Effects of Grazing Season on Physico-Chemical Characteristics and Fatty Acids of Nutritional Interest of Caciocavallo Palermitano Cheese
2022-02-01 Di Grigoli A.; Ponte M.; Bonanno A.; Maniaci G.; Alabiso M.
A 3-week post-weaning restricted feeding as alternative to an ad libitum antibiotic-medicated feed: Effects on growth, carcass and meat of rabbits differing in genotype and slaughter age
2022-05-07 Alabiso M.; Maniaci G.; Bonanno A.; Di Grigoli A.
The potential of feeding ewes with fresh or dehydrated sulla forage to enrich sheep cheese in molecular biomarkers of health quality
2022-09-01 Di Grigoli A; Ponte M; Gannuscio R; Addis M; Maniaci G; Alabiso M; Bonanno A; Todaro M
Effects of hay, dehydrated and fresh sulla forage on feed intake, milk production and oxidative status of ewes
2022-09-01 Ponte M; Di Grigoli A.; Di Trana A.; Maniaci G.; Gannuscio R.; Alabiso M.; Todaro M.; Bonanno A.
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 1. Effects on Feed Utilization, Milk Production, and Oxidative Status
2022-09-06 Gannuscio, Riccardo; Ponte, Marialetizia; Di Grigoli, Antonino; Maniaci, Giuseppe; Di Trana, Adriana; Bacchi, Monica; Alabiso, Marco; Bonanno, Adriana; Todaro, Massimo
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 2. Effects on Cheese Enrichment in Bioactive Molecules
2022-09-18 Ponte, Marialetizia; Maniaci, Giuseppe; Di Grigoli, Antonino; Gannuscio, Riccardo; Ashkezary, Mansour Rabie; Addis, Margherita; Pipi, Marianna; Alabiso, Marco; Todaro, Massimo; Bonanno, Adriana
Persistent Organic Pollutants and Fatty Acid Profile in a Typical Cheese from Extensive Farms: First Assessment of Human Exposure by Dietary Intake
2022-12-01 Giosue C.; D'Agostino F.; Maniaci G.; Avellone G.; Sciortino M.; De Caro V.; Bonanno A.; Ponte M.; Alabiso M.; Di Grigoli A.
Cladodes of Opuntia ficus-indica (L.) as source of bioactive compounds in dairy products
2023-01-01 Maniaci G.; Ponte M.; Giosuè C.; Gannuscio R.; Pipi M.; Gaglio R.; Busetta G.; Di Grigoli A.; Bonanno A.; Alabiso M.
I polifenoli del foraggio di sulla per il miglioramento del benessere degli animali da latte e della qualità dei formaggi (DISOLASULLA)
2023-02-01 DI GRIGOLI A; PIPI M; PONTE M; GANNUSCIO R; MANIACI G; TODARO M; ALABISO M; BONANNO A; SERRA A; TINAGLI S; SILVI A; CASAROSA l; AMARIE E; TOGNOCCHI M; MELE M
L'acido α-linolenico come biomarcatore della dieta a base di foraggio verde nei formaggi ovini
2023-02-01 M PONTE; MANIACI G; DI GRIGOLI A.; R GANNUSCIO; A DI TRANA; M ADDIS; M PIPI; ALABISO M.; M TODARO; A BONANNO
Effect of the inclusion of Opuntia ficus-indica cladodes in the feeding of Cinisara cows on Caciocavallo Palermitano cheese produced in summer
2023-06-01 Maniaci G; Ponte M; Gannuscio R; Giosué C; Di Grigoli A; Bonanno A; Alabiso M; Pipi M
Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese
2023-06-01 Marialetizia Ponte; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Riccardo Gannuscio; Gabriele Busetta; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Marco Alabiso; Massimo Todaro; Adriana Bonanno; Antonino Di Grigoli
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile