Like bouillabaisse, Marseille authentically and generously express its nature of port city: it creates masterpieces using ingredients coming from the sea, seasonings from the land and its multiethnic flavors; however, the same complexity of bouillabaisse, at the limits of sensory saturation, too rich of flavors, is anyway too limited to contain and tell whole Marseille.
Come la bouillabaisse, Marsiglia interpreta con autenticità e generosità la sua natura di città portuale: con gli ingredienti di mare, i condimenti del territorio e i suoi sapori multietnici fa capolavori; ma la stessa complessità della bouillabaisse, ai limiti della saturazione organolettica così troppo piena di sapori, è sempre troppo poco per contenere e raccontare tutta Marsiglia.
Badami, A. (2013). The Dark Side of the Port (Engl) - Il lato oscuro del Porto (Ita). PORTUS, 26(26), 00-00.
The Dark Side of the Port (Engl) - Il lato oscuro del Porto (Ita)
BADAMI, Angela
2013-01-01
Abstract
Like bouillabaisse, Marseille authentically and generously express its nature of port city: it creates masterpieces using ingredients coming from the sea, seasonings from the land and its multiethnic flavors; however, the same complexity of bouillabaisse, at the limits of sensory saturation, too rich of flavors, is anyway too limited to contain and tell whole Marseille.File | Dimensione | Formato | |
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