The port of Porto in Portugal (nomen est omen – destiny is in the name!) is a unique and magical place. It is a working “sea port”, a place where anything can happen, where different trades and destinies can cross paths, where opposites meet and produce unprecedented combinations; a place of risk and reward but also rich in diversity and a harbinger of extraordinary creations. A melting pot which, some argued, lacked a culinary finesse, but instead conjures surprising blends and successes. These warehouses and wine cellars have now become the real protagonists of the seafront life, open to the public as they offer wine tastings and guided tours.

Il porto di Porto nel Portogallo (nomen est omen, nel nome è il destino!) è un luogo unico e magico. È un vero e proprio “porto di mare”, un luogo dove tutto può succedere, dove si addensano traffici e destini diversi, dove gli opposti si incontrano e generano inedite combinazioni, luoghi di rischio e di pericolo ma anche luoghi densi di diversità foriere di straordinarie creazioni. Un crogiuolo che, declinato in chiave culinaria, non può che riservare sorprendenti commistioni. Magazzini e cantine sono diventati oggi i veri protagonisti dell’animazione del waterfront aprendosi al pubblico per offrire degustazioni di vino e visite guidate.

Badami, A. (2022). A Thousand and One Recipes with Porto’s Bacalhau. PORTUS(44).

A Thousand and One Recipes with Porto’s Bacalhau

Badami, Angela
Writing – Original Draft Preparation
2022-12-01

Abstract

The port of Porto in Portugal (nomen est omen – destiny is in the name!) is a unique and magical place. It is a working “sea port”, a place where anything can happen, where different trades and destinies can cross paths, where opposites meet and produce unprecedented combinations; a place of risk and reward but also rich in diversity and a harbinger of extraordinary creations. A melting pot which, some argued, lacked a culinary finesse, but instead conjures surprising blends and successes. These warehouses and wine cellars have now become the real protagonists of the seafront life, open to the public as they offer wine tastings and guided tours.
dic-2022
Badami, A. (2022). A Thousand and One Recipes with Porto’s Bacalhau. PORTUS(44).
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