Sfoglia per Autore
Biodiversity and dairy traits of indigenous milk lactic acid bacteria grown in presence of the main grape polyphenols
2020-01-01 Barbaccia P.; Francesca N.; Di Gerlando R.; Busetta G.; Moschetti G.; Gaglio R.; Settanni L.
Valutazione dell'applicazione di edible coating sulla qualità dei frutti di fragola durante la frigoconservazione
2021-01-01 Liguori Giorgia; Greco Giuseppe; Busetta Gabriele; Cannatella Roberta; Gaglio Raimondo; Inglese Paolo
In-depth investigation of the safety of wooden shelves used for traditional cheese ripening
2021-01-01 Settanni L.; Busetta G.; Puccio V.; Licitra G.; Franciosi E.; Botta L.; Di Gerlando R.; Todaro M.; Gaglio R.
Monitoring commercial starter culture development in presence of red grape pomace powder to produce polyphenol-enriched fresh ovine cheeses at industrial scale level
2021-01-01 Barbaccia P.; Busetta G.; Matraxia M.; Sutera A.M.; Craparo V.; Moschetti G.; Francesca N.; Settanni L.; Gaglio R.
Sourdough “ciabatta” bread enriched with powdered insects: Physicochemical, microbiological, and simulated intestinal digesta functional properties
2021-08-01 Gaglio R.; Barbera M.; Tesoriere L.; Osimani A.; Busetta G.; Matraxia M.; Attanzio A.; Restivo I.; Aquilanti L.; Settanni L.
Polyphasic Characterization of Microbiota of “Mastredda”, a Traditional Wooden Tool Used during the Production of PDO Provola dei Nebrodi Cheese
2021-09-17 Busetta, Gabriele; Garofalo, Giuliana; Mangione, Guido; Botta, Luigi; Franciosi, Elena; Di Gerlando, Rosalia; Todaro, Massimo; Licitra, Giuseppe; Scatassa, Maria Luisa; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
Mango siciliano di IV gamma: come aumentarne la shelf life con l’uso di film edibili di origine naturale.
2021-12-01 Roberta Passafiume, Dario Scuderi, Ilenia Tinebra, Gabriele Busetta, Antonino Pirrone, Raimondo Gaglio, Arianna Giorgio, Vittorio Farina
Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage
2021-12-16 Passafiume R.; Gugliuzza G.; Gaglio R.; Busetta G.; Tinebra I.; Sortino G.; Farina V.
Development of “quadrello di ovino”, a novel fresh ewe’s cheese
2021-12-23 Garofalo G.; Busetta G.; Maniaci G.; Sardina M.T.; Portolano B.; Badalamenti N.; Maggio A.; Bruno M.; Gaglio R.; Settanni L.
Modified Atmosphere Packaging and low temperature storage extend marketability of cherimoya (Annona cherimola Mill.)
2022-01-01 Tinebra I.; Scuderi D.; Busetta G.; Palazzolo E.; Settanni L.; Farina V.
A Multivariate Approach to Study the Bacterial Diversity Associated to the Wooden Shelves Used for Aging Traditional Sicilian Cheeses
2022-03-07 Gaglio R.; Busetta G.; Gannuscio R.; Settanni L.; Licitra G.; Todaro M.
Effect of red wine soaking on the microbiological profile, total phenolic content and sensory aspects of an ovine pressed cheese
2022-04-01 Garofalo Giuliana, Busetta Gabriele, Alfonzo Antonio, Francesca Nicola, Moschetti Giancarlo, Settanni Luca, Gaglio Raimondo
Effect of grape pomace from red cultivar 'Nero d'Avola' on the microbiological, physicochemical, phenolic profile and sensory aspects of ovine Vastedda-like stretched cheese
2022-07-01 Barbaccia, Pietro; Busetta, Gabriele; Barbera, Marcella; Alfonzo, Antonio; Garofalo, Giuliana; Francesca, Nicola; Moscarelli, Angelo; Moschetti, Giancarlo; Settanni, Luca; Gaglio, Raimondo
Phytochemical Profile and Antioxidant, Antiproliferative, and Antimicrobial Properties of Rubus idaeus Seed Powder
2022-08-27 Mannino G.; Serio G.; Gaglio R.; Busetta G.; La Rosa L.; Lauria A.; Settanni L.; Gentile C.
Influence of Citrus Essential Oils on the Microbiological, Physicochemical and Antioxidant Properties of Primosale Cheese
2022-10-10 Busetta G.; Ponte M.; Barbera M.; Alfonzo A.; Ioppolo A.; Maniaci G.; Guarcello R.; Francesca N.; Palazzolo E.; Bonanno A.; Moschetti G.; Settanni L.; Gaglio R.
Cladodes of Opuntia ficus-indica (L.) as source of bioactive compounds in dairy products
2023-01-01 Maniaci G.; Ponte M.; Giosuè C.; Gannuscio R.; Pipi M.; Gaglio R.; Busetta G.; Di Grigoli A.; Bonanno A.; Alabiso M.
Anti-Listeria activity of citrus essential oils in a fresh ovine cheese
2023-06-01 Gabriele Busetta; Rosa Guarcello; Antonino Ioppolo; Lino Sciurba; Eristanna Palazzolo; Luca Settanni; Raimondo Gaglio
Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep cheese
2023-06-01 Marialetizia Ponte; Giuseppe Maniaci; Marianna Pipi; Riccardo Gannuscio; Gabriele Busetta; Raimondo Gaglio; Luca Settanni; Marco Alabiso; Massimo Todaro; Adriana Bonanno; Antonino Di Grigoli
Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese
2023-06-02 Busetta, Gabriele; Gaglio, Raimondo; Mangione, Guido; Garofalo, Giuliana; Franciosi, Elena; Gannuscio, Riccardo; Caccamo, Margherita; Todaro, Massimo; Di Gerlando, Rosalia; Settanni, Luca; Licitra, Giuseppe
Metagenomic, microbiological, chemical and sensory profiling of Caciocavallo Podolico Lucano cheese
2023-07-01 Busetta, Gabriele; Garofalo, Giuliana; Barbera, Marcella; Di Trana, Adriana; Claps, Salvatore; Lovallo, Carmela; Franciosi, Elena; Gaglio, Raimondo; Settanni, Luca
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile