Sfoglia per Autore
Gelso in Sicilia: qualità, caratterizzazione e comportamento dei frutti in post-raccolta
2019-01-01 Antonino Nicosia, Milko Sinacori, Ilenia Tinebra, Gabriele Galioto, Gabriele Trizzino, Alessandro Carella, Giuseppe Gianguzzi, Vittorio Farina
Comparing different application procedures of the water drop penetration time test to assess soil water repellency in a fire affected Sicilian area
2019-01-01 Tinebra, Ilenia; Alagna, Vincenzo; Iovino, Massimo; Bagarello, Vincenzo*
Use of Aloe vera gel-based edible coating with natural anti-browning and anti-oxidant additives to improve post-harvest quality of fresh-cut 'Fuji' apple
2020-01-01 Farina V.; Passafiume R.; Tinebra I.; Palazzolo E.; Sortino G.
Gelso: disidratazione ad essiccazione ad aria calda per la sua conservazione
2020-01-01 Tinebra I; Carella A; Bentivegna FA; Sinacori M; Lo Bianco R; Farina V
Postharvest Application of Aloe vera Gel-Based Edible Coating to Improve the Quality and Storage Stability of Fresh-Cut Papaya
2020-01-01 Farina, Vittorio; Passafiume, Roberta; Tinebra, Ilenia; Scuderi, Dario; Saletta, Filippo; Gugliuzza, Giovanni; Gallotta, Alessandra; Sortino, Giuseppe
Melograno, studio sulla qualità degli arilli con la conservazione in atmosfera modificata
2020-01-01 Ilenia Tinebra; Alessandro Ruggeri; Giuseppe Sortino; Vittorio Farina
Physicochemical, Nutraceutical and Sensory Traits of Six Papaya (Carica papaya L.) Cultivars Grown in Greenhouse Conditions in the Mediterranean Climate
2020-01-01 Farina V.; Tinebra I.; Perrone A.; Sortino G.; Palazzolo E.; Mannino G.; Gentile C.
Chemical–Physical, sensory analyses and consumers’ quality perception of local vs. imported loquat fruits: a sustainable development perspective
2020-01-01 Testa R; Migliore G; Schifani G; Tinebra I; Farina V
Effects of Argon-Based and Nitrogen-Based Modified Atmosphere Packaging Technology on the Quality of Pomegranate (Punica granatum L. cv. Wonderful) Arils
2021-01-01 Tinebra, Ilenia; Scuderi, Dario; Sortino, Giuseppe; Inglese, Paolo; Farina, Vittorio
Effect of Different Modified Atmosphere Packaging on the Quality of Mulberry Fruit (Morus alba L. cv Kokuso 21)
2021-01-01 Tinebra, Ilenia; Sortino, Giuseppe; Inglese, Paolo; Fretto, Silvia; Farina, Vittorio
Pomegranate Cultivation in Mediterranean Climate: Plant Adaptation and Fruit Quality of ‘Mollar de Elche’ and ‘Wonderful’ Cultivars
2021-01-01 Tinebra, Ilenia; Scuderi, Dario; Sortino, Giuseppe; Mazzaglia, Agata; Farina, Vittorio
Avocado “born in Sicily”, gli agricoltori scommettono su questa produzione
2021-02-01 Ilenia Tinebra, Dario Scuderi, Francesco D’Ippolito, Alessandro Ruggeri, Eristanna Palazzolo, Vittorio Farina
Pera Coscia siciliana di IV gamma, effetti degli edible coating sulla qualità dei frutti
2021-06-01 Roberta Passafiume, Ilenia Tinebra, Roberta Mamone, Dario Scuderi, Giuseppe Sortino, Vittorio Farina
Effetto di diversi trattamenti Modified Atmosphere Packaging (MAP) sulla qualità di frutti di gelso (Morus alba L. cv Kokuso 21)
2021-06-01 Tinebra I., Scuderi D., Sortino G., Inglese P., Farina V.
Effetti della tecnologia Modified Atmosphere Packaging a base di argon sulla qualità degli arilli di melograno (Punica granatum L. cv. Wonderful)
2021-06-01 Tinebra I., Scuderi D., Sortino G., Farina V.
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di kiwi di IV gamma
2021-06-01 Passafiume R., Tinebra I., Scuderi D., Sortino G., Farina V.
New clones and old varieties: Quality of sicilian hillside apple cultivation
2021-07-01 Passafiume R.; Tinebra I.; Sortino G.; Palazzolo E.; Farina V.
Analysis of aroma compounds of nine autochthonous and non-autochthonous loquat cultivars grown in Sicily
2021-11-11 Planeta D.; Farina V.; Bambina P.; Tinebra I.; Passafiume R.; Cinquanta L.; Corona O.
Mango siciliano di IV gamma: come aumentarne la shelf life con l’uso di film edibili di origine naturale.
2021-12-01 Roberta Passafiume, Dario Scuderi, Ilenia Tinebra, Gabriele Busetta, Antonino Pirrone, Raimondo Gaglio, Arianna Giorgio, Vittorio Farina
Primi risultati sulla disidratazione del mango siciliano: un prodotto nuovo che fa bene alla salute
2021-12-01 Ilenia Tinebra, Dario Scuderi, Roberta Passafiume, Francesca Mancuso, Vittorio Farina
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile